طرح «سینما کارت» برای رونق سینما در آیندهای نزدیک اجرا میشود و اگرچه قبلا مشابه این کار انجام و با شکست روبرو شد، اما این بار مسئولان و دستاندرکاران سینما تاکید دارند که این طرح با موفقیت دنبال میشود.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از تصویب اجرای طرح «سینما کارت» در شورای صنفی نمایش مقرر شد، این کار در مرحله اول برای سازمانها و ارگانها اجرایی شود و بعد در صورت موفقیت ادامه یابد.
این در حالی است که همچنان عدهای معتقدند اگر فیلم خوب اکران شود، «خودجوش» مردم به سینما میآیند.
محمد قاصد اشرفی: سینما کارت تضمین شده است
رئیس انجمن سینماداران کشور درباره این طرح معتقد است: طرح سینما کارت تضمین شده است و شکست نخواهد خورد.
محمدقاصد اشرفی در توضیح انجام چنین طرحی بیان کرد: از آنجا که وضع سینماهای ما خوب نیست و سالنها رونق آنچنانی ندارند تا نمایش فیلمها توجیه اقتصادی داشته باشد، طرح سینما کارت میتواند کمکی به این وضعیت باشد.
وی با اشاره به اینکه ما نمیتوانیم حقوق پرسنل و هزینه جاری سینما را از محل فروش بلیت تأمین کنیم، گفت: به همین دلیل نیاز است راهکارهای دیگری را تجربه کنیم و سالنداران ارتباطی با مراکز و ارگانها داشته باشند تا به نحو شایستهای مردم را به سینما بکشانند.
او با بیان اینکه مسئولان فرهنگی که مسئولیت سینما را بر عهده دارند هم پیگیریهای متعددی را از جمله افزایش بودجه در این راستا انجام میدهند، افزود: ریاست سازمان سینمایی توانسته با بانکها و وزارتخانهها و دستگاههای مختلف صحبت کند تا سینما کارت تهیه شود و با تأمین بودجه از سوی وزارت ارشاد و بانکها اجرای آن عملیاتی شود.
اشرفی ادامه داد: این کارتها که مبلغی در آنها برای کارمندان شارژ خواهد شد، تضمین شده است، چرا که با کمبود بودجه روبرو نخواهد شد و صاحب هر کارت مجبور است برای استفاده از آن فقط به سینما برود، یعنی امکان استفاده از این شارژ در جای دیگری وجود ندارد.
او با اشاره به اینکه چند سال قبل بحث تهیه کارتهای فرهنگی مطرح شد، اما به دلیل عدم تأمین بودجه صادر نشدند، اضافه کرد: برای سینما، کارتهایی که احتمالا بزودی رونمایی میشود تهیهکنندگان و سینماداران تخفیفهای ویژهای را در نظر خواهند گرفت.
حبیب اسماعیلی: مسئولان بررسی کنند چرا طرح قبلی اجرا نشد؟
همچنین حبیب اسماعیلی، مدیر دفتر پخش فیلمسازان «مولود رسانه»، درباره اینکه چنین طرحی در سالهای گذشته اجرا شد ولی با موفقیت همراه نبود، گفت: در هر صورت مسئولان باید بررسی کنند که چرا طرح قبلی اجرا نشد و طرح جدید باید به گونهای باشد که جزو سبد خانوار قرار گیرد.
او ادامه داد: البته به نظر میرسد مشکل اساسی، نبود فیلمهای خوب است، چرا که اکران نوروزی نشان داد اگر فیلمهای خوبی نمایش داده شوند مردم از سینما استقبال میکنند.
او اضافه کرد: با این حال برای تشویق مردم به دیدن فیلم در سینماها و استفاده از اوقات فراغت، هر برنامهای که اجرا شود میتواند کمک کننده باشد مخصوصا اگر دولت این کار را آغاز کند.
سعیدیپور: مسئولان از سینمادار هم نظرخواهی کنند
مدیر سینما «آزادی» هم درباره طرح سینما کارت معتقد است: هر طرحی که باعث رونق سینما شود خوب است، اما مشکل همیشه در اجرای این طرحهاست که باید برنامهریزی خوبی صورت گیرد.
رضا سعیدیپور گفت: خواهش من از مسئولان تصمیمگیرنده این است که از سینمادار هم نظرخواهی کنند، چون موقعیت جغرافیایی و مخاطبان هر سینما متفاوت است، بویژه سینما آزادی که با دیگر سینماها قابل مقایسه نیست.
او در این باره توضیح داد: فیلمهایی هستند که در سینماهای دیگر کم میفروشند، اما در سینما آزادی با فروش خوبی مواجه میشود و برعکس، فیلمهای دیگری هستند که در سینماهای دیگر فروش خوبی دارند اما ممکن است در این سینما آنگونه نباشند.
سعیدیپور در پایان با اشاره به اینکه در سینما آزادی طرح نیم بها بودن دو سانس، حدود دو سال است که به طور آزمایشی اجرا میشود، گفت: این کار با نظر صاحبان فیلمها انجام میشد و با توجه به نیم بها بودن بلیتهای سینما «سپیده» یا طرح مشابه دیگری که در سینما «فردوسی» اجرا میشود، خوشسلیقگی مدیران سینما نشان داده شده است.
سینما کارت چیست؟
رئیس شورای صنفی نمایش درباره طرح «سینما کارت» به ایسنا گفت: این طرح با هماهنگی سازمان سینمایی و بانکهای عامل در حال پیگیری است و قرار بر این است که کارتهای هوشمندی برای سینما تعریف شود که درصدی از بهای این کارت توسط کسی که صاحب آن است پرداخت خواهد شد.
داوودی با اشاره به اینکه «سینما کارت» به دو شکل بینام و دارای مشخصات خواهد بود،بیان کرد: کارتهای بینام در اختیار سازمانها و دستگاههای مختلف قرار میگیرد که به شکلهای مختلف از جمله هدیه در اختیار کارمندان قرار میدهند.
او درباره این کارتها افزود: درصدی از بهای این نوع سینما کارتها به عنوان سوبسید توسط بانک پرداخت میشود و درصدی از آن هم برعهده وزارت ارشاد است، بقیه آن هم سهمی است که به سود دارنده کارت تمام خواهد شد. در واقع هر کسی که سینما کارت را در اختیار میگیرد حدود 60 درصد قیمت کل آن را پرداخت میکند ولی از 100 درصد قیمت آن بهره میبرد.
وی تأکید کرد: بانکهای عامل تعهد کردهاند در حدود 300 سینمای کشور سیستم کارتخوان خود را فعال کنند و به این ترتیب ارتباط کسانی که میخواهند به شکل دورهای از سینما استفاده کنند به خوبی برقرار میشود و نیز مراتب و مناسباتی که ممکن است در خرید بلیت فیلمها بوجود آید برطرف خواهد شد.
رئیس شورای صنفی نمایش خاطرنشان کرد: سینما کارت در مرحله اول به سازمانها و دستگاههایی تعلق میگیرد که بخواهند به شکل هدیه در اختیار کارمندان خود قرار دهند، اما پس از آن در مرحله بعدی که سینما کارت جای خود را پیدا کرد، برای عموم مردم عرضه میشود و این کارتها همانند دیگر کارتهای هوشمند از جمله مترو در مکانهای مشخصی صادر خواهند شد.
داوودی در پاسخ به اینکه بر این اساس در مرحله اول، سینما کارت به صورت رایگان در اختیار کسانی که از آن برخوردار میشوند، قرار میگیرد، گفت: این مسئله به سازمان یا نهاد ارائهدهنده این کارتها بستگی دارد.
او همچنین در پاسخ به اینکه آیا این طرح با توجه به اینکه پیش از این هم اجرا شده بود میتواند موفقیتآمیز باشد، بیان کرد: شکل اجرای قبلی این طرح این گونه بود که سینما کارت به طور رایگان و برای یک سینمای خاص عرضه میشد و هیچگونه امتیازی برای صاحب کارت نداشت اما الان شرایط اینطور است که مردم میتوانند با یک تخفیف 40 درصدی و در همه سینماها از این کارتها استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات