• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93020100432

دبیر شورای فرهنگ عمومی:

شرایط فرهنگی کشور بحرانی نیست

شرایط فرهنگی کشور بحرانی نیست

دبیر شورای فرهنگ عمومی معتقد است: شرایط فرهنگی کشور بحرانی نیست و اگرچه موارد نگران‌کننده‌ای وجود دارد، اما نمی‌توان از بحرانی بودن شرایط فرهنگی کشور سخن گفت.

دبیر شورای فرهنگ عمومی معتقد است: شرایط فرهنگی کشور بحرانی نیست و اگرچه موارد نگران‌کننده‌ای وجود دارد، اما نمی‌توان از بحرانی بودن شرایط فرهنگی کشور سخن گفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی - دبیر شورای فرهنگ عمومی – در نشستی که روز دوشنبه، اول اردیبهشت، برگزار شد درباره‌ چگونگی شکل‌گیری شورای فرهنگ عمومی گفت: شورای انقلاب فرهنگی احساس نیاز کرد که باید شورایی تشکیل شود تا بتواند وضعیت فرهنگی کشور را مدیریت کند و برای همین شورای فرهنگ عمومی متشکل‌ از بالاترین مسئولین کشور ایجاد شد.

او در ادامه درباره وظایف 10 گانه شورای فرهنگ عمومی گفت: برخی از وظایف این شورا عبارتند از: بررسی کارشناسانه‌ و تحلیل شرایط کلیه جریان‌های فرهنگی دنیا‌، بررسی جریان‌های فرهنگی کل کشور و ارائه راه‌حل‌های مناسب برای این مسائل، برنامه‌ریزی و هدایت فرهنگ عمومی کشور به منظور تحقق اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی‌، تهیه طرح برای کارهای فرهنگی و هنری سازمان‌های مختلف.

شاهمرادی افزود: مسئولینی که در این شورا حضور دارند 32 مسئول کشوری هستند که شامل 29 نفر عضو حقوقی و سه نفر عضو حقیقی می‌شوند. در واقع از ارگان‌هایی چون صدا و سیما‌، شهرداری‌، ارشاد‌، ناجا‌، سازمان تبلیغات اسلامی‌ و... در این شورا حضور دارند و این شورا تا کنون 615 جلسه داشته است.

او در ادامه اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سخنانشان فرهنگ را مقدم بر اقتصاد دانستند و این موضوع بار مسئولیت شورای فرهنگ عمومی را بیش از گذشته سنگین می‌کند‌. یکی از موضوعاتی که رهبری به آن اشاره کردند موضوع سبک زندگی است که ما باید به سمت سبک زندگی ایرانی-اسلامی برویم و اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم و از مصرف‌گرایی بپرهیزیم. بحث دیگر پرداختن به هنجارهاست که باید با توجه به هنجارهای دینی و بومی پیش برویم.

شاهمرادی با دیربازده خواندن مسائل فرهنگی گفت: مسائل فرهنگی زودبازده نیستند و ما وقتی به میوه خوب مسائل فرهنگی می‌رسیم که از همه ظرفیت‌ها یعنی از ظرفیت‌های اقوام‌ و آداب و رسوم استفاده کنیم و این از نقاط مثبت کشور ماست که ما یک رنگین‌کمان فرهنگی هستیم و می‌توانیم از این تنوع برای پیشبرد اهداف فرهنگی کشور استفاده کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی در ادامه این نشست به سؤال‌های خبرنگاران پاسخ داد و درباره وظایف شورای فرهنگ عمومی گفت: در طول این مدت شورای فرهنگ عمومی مصوبه‌های خوبی داشته است و به مسائل مختلف پرداخته است اما وظایف این شورا برای مردم و رسانه‌ها خوب‌ تبیین نشده و یکی از غفلت‌های این شورا عدم توجه به حضور رسانه‌ها و پاسخگویی مسئولین به آنهاست.

او ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی در تمام استان‌ها حضور دارد که با ریاست امام جمعه و حضور استاندار و دیگر مسئولین به بررسی وضعیت فرهنگی استان‌ها می‌پردازند و مصوبه‌های آنها بعد از نهایی شدن حکم قانون را پیدا می‌کند، اما این غفلت وجود دارد که کسی مسئولین شورای فرهنگ عمومی را مورد سوال قرار نمی‌دهد.

او سپس درباره ضرورت اصلاح ساختار شورای فرهنگ عمومی گفت: یکی از مشکلات شورای فرهنگ عمومی بحث اجرایی شدن مصوبات آن است که رییس‌جمهور تاکید کرده باید ساختار آن اصلاح شود. وزیر ارشاد هم به تحول شورای فرهنگ عمومی برای رفع نقص آن اشاره کرده که یکی از این نواقص نبود ضمانت اجرایی برای قانون‌هاست.

شاهمرادی درباره نام‌گذاری روزهای سال هم گفت: ما 365 روز بیشتر نداریم و مقدار نام‌گذاری‌های ما بالغ بر هزار نام‌گذاری است که شامل 232 مناسبت ملی‌، 86 مناسبت صنفی‌ و 47 مناسبت در حوزه دفاع مقدس می‌شود که بعضی از این موارد در متن تقویم آمده که باید دستگاه‌ها براساس آن‌ها کار تبلیغی انجام دهند. برخی از روزها هم در ضمیمه تقویم آمده است. برای نام‌گذاری روزهای جدید دستگاه‌ها باید پیشنهادات خود را ارائه کنند و بعد از بررسی و استدلال آنها و همچنین به تصویب رسیدن این روزها این نام‌گذاری‌ها ابلاغ می‌شود.

او همچنین درباره انتقاداتی که به نام‌گذاری سالگرد درگذشت مهدی آذریزدی به عنوان روز ادبیات کودک و نوجوان وارد شد‌، گفت: برای نام‌گذاری‌ها می‌توان روزهای تولد را در نظرگرفت و حتما نباید روزهای درگذشت به عنوان بزرگداشت مطرح شود و می‌توان با بخش‌های مختلف درباره این روزها صحبت کرد. اگرچه درباره نام‌گذاری این روز هم با کانون کودکان و نوجوانان صحبت شده بود.

او همچنین درباره اینکه آیا روز سینما ممکن است دوباره به تقویم بازگردد گفت: این موضوع مربوط به وزارت ارشاد، معاونت سینمایی و خانه سینماست که اگر آنها تصمیم بگیرند و درخواستی به شورای فرهنگ عمومی داده شود می‌توان آن را بررسی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی در ادامه در ارزیابی خود از وضعیت عمومی کشور و اینکه گفته می‌شود شرایط فرهنگی کشور بحرانی است خاطرنشان کرد: وضعیت فرهنگی کشور بحرانی نیست و اگرچه این وضعیت مورد رضایت هم نیست، اما نمی‌توان آن را بحرانی خواند. مردم ما مسلمان‌، ایرانی و مقید هستند. اگرچه تحولاتی در جامعه رخ می‌دهد اما می‌توان با مدیریت نخبگان و فرهنگیان این تحول را مثبت دانست.

او ادامه داد: اما برخی مسائل ایجاد نگرانی می‌کند و زیبنده مردم ایران که فرهنگ‌دوست‌، مسلمان‌، شیعه و معتقد به قرآن هستند،‌ نیست. برخی رفتارهای سبک زندگی ما مناسب نیست و این وظیفه مسئولان فرهنگی را سنگین می‌کند، چون شرایط ازدواج و طلاق ما و ارتباط مردم ما در کوچه و بازار ‌پسندیده نیست. سال گذشته 57 هزار مورد دعوای خیابانی در تهران ثبت شده است و آمار ما درباره کشتگان در جاده‌ها و آمار طلاق و وجود کودکان خیابانی معقول نیست . اما اینها دلیل بر بحرانی بودن شرایط نیست، هرچند شرایط آرام هم نیست. شورا باید شرایط فرهنگی کشور را رصد کند و در بخش دوم نقص ضمانت اجرایی را برطرف کند.

او در ادامه درباره اینکه کارکرد شورا بیش از نام‌گذاری روزهاست گفت: این نکته باید قابل توجه قرار بگیرد که کارکرد شورای فرهنگ عمومی بیش از نام‌گذاری روزهاست و هر چیزی که در بخش‌های مختلف درباره فرهنگ رخ می‌دهد آبشخور آن شورای فرهنگی عمومی است و هنوز این شورا بین رسانه‌ها هم مغفول مانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha