طی نشستی با حضور استاندار، نماینده، فرماندار سمنان همچنین مدیران کل صنعت، معدن تجارت و محیط زیست استان سمنان، فرصتها و تهدیدات پیشروی «طرح توسعهی کارخانهی فروسیلیس ایران» بررسی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی سمنان، «محمد وکیلی»، استاندار سمنان در این نشست با بیان اینکه کارخانهی فروسیلیس ایران یکی از واحدهای صنعتی و اقتصادی بزرگ در کشور است، گفت: این واحد تولیدی بدنبال توسعهی صنعتی خود است و ما نیز در این جلسه مسائل، موانع و مشکلات توسعهای آن را بررسی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه مسائل زیست محیطی یکی از این مسائل است، افزود: در خصوص مسائل و مشکلات زیست محیطی کارخانهی فروسیلیس ایران باید بصورت علمی کارهای تحقیقاتی گسترده انجام شود و نتایج این تحقیقات نیز برای افکار عمومی جامعه به صورت شفاف و روشن بیان شود.
استاندار سمنان انجام یک کار علمی گسترده در این بخش را خواستار شد و ادامه داد: اگر نیاز است همایش، سمینار و یا میزگرد علمی در این خصوص برگزار شود، حتماً در دستور کار قرار گیرد و نتایج آن بیان شود تا ذهنیت مردم در اینباره مشخص شود.
وکیلی با اشاره به اینکه ما نمیتوانیم درب صنعت را به همین راحتی قفل کنیم، افزود: اگر محیط زیست نیز طرح توسعهی کارخانهی فروسیلیس ایران را تأئید نمیکند این را بصورت علمی اعلام کند، یک مقاله در یک جهت خاص نمیتواند علت تصمیمگیری ما باشد، اگر یک مقالهی علمی این واحد تولیدی بزرگ را برای سلامت جامعه خطرناک میداند دلیل علمی بیاورد و راهکار ارائه دهد.
وی با بیان اینکه در درجهی نخست سلامت مردم برای ما اولویت دارد، افزود: کارگران زیادی در این کارخانه فعالیت میکنند، این افراد در همین شهر زندگی میکنند، حاضر نیستند به علت سود این کارخانه سلامت خود را به خطر بیندازند، برخی افراد حاشیهساز در جامعه وجود دارند که حساسیت بیمورد ایجاد میکنند و افکار عمومی را به تشویش میکشند.
به گزارش ایسنا، «علیرضا خسروی»، نمایندهی مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه نیز در این جلسه با اشاره به نامگذاری سال جدید با عنوان «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی»، گفت: اگر قرار است مبارزهای با تهاجم فرهنگی و تهاجم اقتصادی انجام شود باید با ایجاد اشتغال برای جوانان، توسعه و حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی همراه باشد.
وی ادامه داد: اما این جذب نیرو و اشتغال دلیل نمیشود که ما استانداردهای زیست محیطی را نادیده بگیریم، مدیران کارخانه فروسیلیس ایران پایشی از وضعیت زیست محیطی موجود کارخانه را به سازمان محیط زیست ارائه کنند و محیط زیست نیز یک موعد زمانی مشخصی را برای آن اعلام کند.
نمایندهی مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه با اشاره به اینکه سرمایهگذار فرّار است، افزود: کاری نکنیم که سرمایهگذار از سرمایهگذاری در شهرمان پشیمان شود.
«حمید ظهرابی»، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان سمنان نیز در این جلسه با بیان اینکه اخذ مجوز توسعهی کارخانهی فروسیلیس ایران منوط به ارائهی برنامهی پایش زیست محیطی از سوی کارخانه به کارشناسان محیط زیست است، افزود: تا این لحظه هیچ برنامه و پایشی از سوی کارخانه در اختیار محیط زیست قرار نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: کارخانهی فروسیلیس ایران مجهز به یک سیستم غبارگیر و یک سیستم آنلاین است، اما از روزی که این کارخانه در سمنان آغاز بکار کرده است حساسیتهای زیادی را بدنبال داشته است و همچنان تداوم دارد، اگر قرار است توسعهای در این کارخانه اتفاق بیفتد بهتر است در نقطهی دیگری از شهر باشد تا حساسیت خاصی را به همراه نداشته باشد.
براساس این گزارش، در پایان جلسه مقرر شد تا بمنظور بررسی دقیقتر و جامعتر جلسهای با حضور مشاوران طرح توسعهی کارخانهی فروسیلیس ایران و کارشناسان محیط زیست برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات