• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93011905516
  • خبرنگار : 71191

فقط 300 هزار تومان برای هر اثر تاریخی!

فقط 300 هزار تومان برای هر اثر تاریخی!

مدیرکل دفتر بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به ثبت بودن بیش از 31هزار اثر تاریخی در فهرست آثار ملی، گفت: برای مرمت و حفاظت از هر اثر تاریخی 300هزار تومان پول داریم.

مدیرکل دفتر بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به ثبت بودن بیش از 31هزار اثر تاریخی در فهرست آثار ملی، گفت: برای مرمت و حفاظت از هر اثر تاریخی 300هزار تومان پول داریم.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیاوش صابری اظهار کرد: در اعتبار اختصاص‌یافته در سال 92 که 30 درصد آن تخصیص یافته،‌ متأسفانه برای حفاظت و مرمت هر اثر ثبتی، فقط 300هزار تومان اعتبار داریم. بنابراین انتظارمان برای اعتبار سال‌های 92 و 93 زیاد نیست، چون با این وضعیت، معتقدیم راه حل برطرف کردن مسائل فقط حفاظت نیست.

او با بیان این‌که امیدواریم اعتبار بناها و محوطه‌های تاریخی در سال 1393، 50میلیارد ریال افزایش یابد، ادامه داد: در روزهای آخر سال 92 تفاهم‌نامه‌ای برای مرمت مدارس تاریخی امضا کردیم که در صورت تخصیص اعتبار مناسب، مرمت حدود 120 مدرسه‌ی تاریخی از 31 تیرماه امسال آغاز می‌شود.

وی همچنین مهم‌ترین کار انجام‌شده در سال 92 در حوزه‌ی بناها و محوطه‌های تاریخی را تلاش برای تنظیم چارچوب‌های صحیح در راستای قانون برنامه‌ی ششم توسعه دانست و تأکید کرد: موارد مربوط به میراث فرهنگی برای پنج سال آینده در این قانون تدوین می‌شود.

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به وضعیت مرمت آثار تاریخی در کشور، اظهار کرد: تا وقتی منشور ملی مرمت تدوین نشود، ما عملا از داشتن یک آیین‌نامه‌ی بومی در حوزه‌ی مرمت آثار تاریخی محروم هستیم. هرچند پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در قراردادی با ایکوموس دستورالعمل‌های اجرایی را بر مبنای مرمت آثار مطرح کرده است.

او درباره‌ی وضعیت شورای فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که از اواخر سال گذشته براساس یک مصوبه قرار شد هر استان براساس تراز خود، اعضای شورای فنی‌اش را مشخص کند نیز بیان کرد: آخرین دوره‌ای که شورای فنی در استان‌ها فعالیت می‌کرد، مربوط به سال‌های 86 یا 87 بود. از آن پس، دیگر آیین‌نامه‌ای برای این شورا نداشتیم و نقش آن‌ها مشورتی بود.

وی افزود: از پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواستیم تا از محل اعتبارات پژوهشی معاونت میراث فرهنگی، قراردادی با هدف تنظیم دستورالعمل مستندسازی آثار تاریخی امضا شود تا بتوانیم در این حوزه بهتر عمل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha