مجید ملانوروزی شرکت آثار هنرمندانمان کشورمان را در حراجیهایی چون کریستی مفید میداند.
مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دربارهی فواید شرکت آثار هنرمندان در حراجی کریستی اظهار کرد: از نظر من حراجی کریستی این فرصت را در اختیار هنرمندان تجسمی ایران قرار میدهد که آثار خود را به جهان معرفی کنند و از طرفی هم کمک میکند که قیمت آثار هنرمندان بالا رفته و وضعیت معیشت هنرمندان بهبود یابد. از این رو حراجی کریستی را برای هنرهای تجسمی کشورمان، خوب میدانم.
او بیان کرد: البته مسائلی هم وجود دارد؛ مانند اینکه این حراجی در کشور دیگری غیر از ایران برگزار میشود و ما مجبور هستیم رفتارهای میزبان را بپذیریم. به هر حال همه حراجیها و بنگاههای اقتصادی سلیقههایی دارند که ممکن است تحمیل شود ولی به طور کلی معتقدم، شرکت در این حراجی به نفع هنرهای تجسمی است.
سرپرست موزهی هنرهای معاصر تهران در پاسخ به این پرسش که چقدر حراجی کریستی را در اعمال سلیقه خارجیها در هنر ایرانی تاثیرگذار میداند، اظهار کرد: فکر نمیکنم تاثیر گذار باشد؛ خیلی از هنرمندانی که آثارشان در حراجی کریستی عرضه میشود فوت کردهاند و البته اساتیدی پیشکسوتی هم هستند که بیش از نیمی از عمرشان را صرف فعالیتهای هنری کردهاند و در نتیجه نمیتوان از بیرون برای آنها کاری تعریف کرد و یا سلیقهای را به آنها اعمال کرد.
ملا نورورزی ادامه داد: تعداد جوانانی که در این حراجی شرکت میکنند غالبا بسیار اندک هستند و من فکر میکنم که باید بیشتر مواظب هنرمندان جوان بود. گاهی ممکن است این برنامهها در نوع نگاه هنرمندان جوانی که آثار خود را در جشنوارهها و حراجیهای بینالمللی ارایه میکنند، تاثیر بگذارد.
او افزود: البته نگرانیهای دیگری در این حراجی وجود دارد، مثلا اینکه آثار ایرانی به کشور کوچکی مانند دبی رفته و عرضه میشود.
مدیر موزهی هنرهای معاصر در پاسخ به این پرسش که نقش دلالان ایرانی هنرهای تجسمی را در حراجی کریستی چگونه ارزیابی میکند گفت: من به این افراد دلال نمیگویم و به آنان، به دیدهی احترام مینگرم. آنان نمایشگاه گردانند و یک نمایشگاه گردان هم طبعا، آثاری را انتخاب میکند که با ذوق و سلیقهی مخاطبانش هماهنگ باشد.
ملانوروزی در بارهی اینکه چقدر شرکت آثار ایرانی در حراجیهای جهانی به میراث ملی ایرانی آسیب می زند، گفت: آثاری که به عنوان میراث ملی ما شناخته میشود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی شده و از خروج آنها جلوگیری میشود، فکر میکنم که بعضی از آثار هنرمندان ایرانی و البته آثار جوانان ما باید به عنوان سفیران هنری به خارج از کشور برود و در موزههای جهانی جای گیرد و ما نیز باید مقدمات حضور آثار خود را در موزههای مختلف دنیا و اکسپوها فراهم کنیم تا به این نحو بتوانیم جلوی کج سلیقگیها را هم بگیریم.
انتهای پیام
نظرات