• یکشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92122516329
  • خبرنگار : 71442

کارگردان سریال نوروزی شبکه تهران:

متاسفم برای شبکه‌ای که وسط برنامه کودک چیپس و پفک تبلیغ می‌کند

متاسفم برای شبکه‌ای که وسط برنامه کودک چیپس و پفک تبلیغ می‌کند

کارگردان سریال نوروزی شبکه تهران با بیان اینکه وضعیت در تلویزیون به هیچ وجه عادی نیست، ابراز امیدواری کرد: مسائل مالی تلویزیون حل شود و تلویزیون به وضعیت عادی برگردد.

کارگردان سریال نوروزی شبکه تهران با بیان اینکه وضعیت در تلویزیون به هیچ وجه عادی نیست، ابراز امیدواری کرد: مسائل مالی تلویزیون حل شود و تلویزیون به وضعیت عادی برگردد.

این کارگردان که این روزها سریال «ما فرشته نیستیم» را برای نوروز در شبکه تهران می‌سازد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از وضعیت صداوسیما، مشکلات بودجه، ضعف فیلمنامه‌ها، شرایط سخت کار، ریزش مخاطب تلویزیون، حضور اسپانسرها در برنامه‌های کودک، خط قرمزها و همچنین سریال «ما فرشته نیستیم» گفت.

فلورا سام در این گفت‌وگو در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در طول این سال‌ها صداوسیما تا چه میزان توانسته است به عنوان «رسانه ملی» نزدیک شود؟ گفت: در تمام این سال‌ها صداوسیما تلاش کرده است به سمت رسانه ملی شدن برود و در این جهت سعی و تلاش صورت گرفت، منتهی اتفاقی که در این سال‌ها افتاد این بود که مسائل مالی گریبان‌گیر تلویزیون شد.

او در ادامه درخصوص تأثیر کمبود بودجه بر افت کیفیت کارها گفت: نبود بودجه باعث افت کیفی کارها می‌شود و دقیقا به دلیل اتفاقاتی که می‌افتد، بدون اینکه گناهی داشته باشیم مرتب محاکمه می‌شویم که چرا کارها افت کیفی پیدا کردند و چرا چنین و چنان شده است؛ در صورتی که عمده مشکلات سریال‌سازی ما به همین کمبود بودجه برمی‌گردد. اما به طور کلی بخواهیم درست نگاه کنیم فیلمنامه زمانی مشکل پیدا می‌کند که فیلمنامه‌نویس را مجبور می‌کنیم در عرض یک ماه یک فیلمنامه 13 قسمتی تحویل بدهد. چرا مجبور می‌شویم؟ برای اینکه صداوسیما فرصت پیش تولید زیادی به ما نمی‌دهد، چون آنقدر بودجه ندارد.

این کارگردان به تولید سریال «همسایه‌ها» در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه این سریال یک سریال آپارتمانی بود و تولید پیچیده‌ای نداشت، اما دو - سه ماه پیش تولید داشت. در شرایطی که هیچ لوکیشن خاصی نداشت توانستیم به مدت شش ماه این سریال را بسازیم. در صورتی که در حال حاضر سریالی ممکن است 30 لوکیشن داشته باشد اما باید در دو - سه ماه ساخته شود که این‌ها همه به همان مسئله اصلی برمی‌گردد. البته ممکن است فیلمنامه‌نویسان ما هم کوتاهی کرده باشند اما من می‌گویم پس شوراهایی که در صداوسیما هستند چه؟ من اگر بد می‌نویسم یا ضعیف می‌نویسم و اینکه اگر حرفی می‌نویسم که قرار است منافع و مصالح‌مان را زیر سوال ببرد چرا تصویب می‌شود که ساخته شود؟ و بعد یادمان بیاید که ای وای بیایید، همه چیز بر باد رفت.

فلورا سام در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با اعتقاد بر اینکه نمی‌توان منکر این شد که به هر حال تلویزیون ریزش مخاطب داشته است، ادامه داد: با تمام این کمبودهایی که وجود دارد، اتفاقا بخش هنری کار می‌کنند و زحمت می‌کشند اما متأسفانه نمی‌دانم چرا همه انتقادات به بخش هنری می‌شود؟

کارگردان سریال «باغ سرهنگ» همچنین درخصوص وضعیت صداوسیما در سالی که گذشت نیز گفت: به عنوان کسی که در تلویزیون کار می‌کنم به نظرم نمی‌آید که اوضاع صداوسیما در سال 92 بهتر باشد. در حال حاضر تعداد زیادی از هنرمندان ما طرح‌های تصویب‌شده‌ای دارند که شبکه‌ها در قبال آن‌ها اعلام اسپانسر می‌کنند. به نظر من «بروید اسپانسر بیاورید» بلای عمده‌ای است که برای نویسنده،‌ تهیه‌کننده و کارگردان به وجود می‌آید به دلیل اینکه ما کار هنری انجام می‌دهیم و دلال نیستیم که برویم و اسپانسر بیاوریم.

او در ادامه به مشکل وجود اسپانسرها، برنامه‌ها و سریال‌ها اشاره کرد و گفت: اتفاقا در سریال «باغ سرهنگ» به صورت طنز به بحث اسپانسرها اشاره کردند که این درددل‌های من بود. خیلی از مسائل بروکراسی‌ها، کمبودهای مالی و اینکه هنرمندان حمایت نمی‌شوند بخشی از درددل‌های من بود که در این سریال مطرح کردم که متأسفانه همه این‌ها به ضرر برنامه‌های ما تمام می‌شود. متأسفانه برنامه کودک اسپانسر می‌آورد. اسپانسری که ربطی به برنامه ندارد. متأسفم برای آن شبکه‌ای که وقتی برنامه کودکش پخش می‌شود وسط آن تبلیغات چیپس و پفک پخش می‌کند. وقتی به همه این مسائل نگاه می‌کنیم متوجه می‌شوید که همه به مشکل بودجه برمی‌گردد.

فلورا سام همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در طول این سال‌ها تا چه میزان در ساخت سریال‌ها و نوشتن فیلمنامه‌ها با خط قرمزها مواجه شده است، گفت: با خط قرمز‌های زیادی مواجه شدیم ولی بالاخره تلویزیون است دیگر. یک‌دفعه بر سر یک ماجرایی یک غوغایی برپا می‌شود. به خاطر همین خیلی باید مراقب باشد که چه می‌گوید. البته از طرفی مردم هم صبرشان کم است و خیلی زود به آن‌ها برمی‌خورد، مخصوصا اگر بخواهی کار طنز بسازی. اما به هر حال یک جایی آدم باید یک شوخی داشته باشد.

این کارگردان که پیش از این در مقام نویسنده و بازیگر سریال‌های نوروزی «نشانی» به کارگردانی رامبد جوان و «ماه عسل» شاهد احمدلو را کار کرده است، اعلام کرد که امسال برای اولین‌ بار سریال نوروزی را کارگردانی می‌کند و در ادامه درخصوص فضای سریال «ما فرشته نیستیم» گفت: این سریال یک فضای طنز مفرح دارد و موضوع آن هم درخصوص چهار زندانی است که در ایام عید می‌خواهند در کنار خانواده‌هایشان باشند ولی بعد از اینکه از زندان خارج می‌شوند با مشکلاتی مواجه می‌شوند که خواهید دید. آن‌ها باید این مشکلات را از پیش پایشان بردارند.

فلورا سام در پایان گفت‌وگوی خود با ایسنا با بیان اینکه تلاش کرده‌اند سریالشان دچار شتابزدگی نشود، گفت: نمی‌دانم چرا تلویزیون دیر به یادش می‌افتد اما به هر حال عادت کرده‌ایم. ما تلاش‌مان را کردیم. امیدوارم این سریال کار قابل قبولی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha