در مراسم بزرگداشت سیمین دانشور عنوان شد که این نویسنده گفته در کتاب «سووشون» آینده تحولات ایران را پیشبینی کرده است. در این مراسم همچنین پیشنهاد ساخت فیلمی بر اساس رمان «سووشون» مطرح شد.
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مراسم بزرگداشت سیمین دانشور با عنوان «با سیمین: 1390-1300» عصر یکشنبه 18 اسفندماه همزمان با دومین سالگرد سیمین دانشور، در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان با سخنرانی سیدعباس صالحی – معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -، محمد حسنی – مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی -، حسین پاینده - استاد دانشگاه -، حسینعلی قبادی - استاد دانشگاه -، غلامرضا امامی – مترجم – و همچنین با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی - مدیر مؤسسه اطلاعات-، لیلی ریاحی – خواهرزاده و فرزندخوانده سیمین دانشور -، احمد آل احمد – برادرزاده جلال آل احمد-، جواد میرهاشمی – کارگردان فیلم «بی سرو سیمین» -، افسانه بایگان – بازیگر نقش «زری» در نمایش «سووشون» - و فریبا کوثری - بازیگر - برگزار شد.
در این مراسم حسینعلی قبادی، استاد دانشگاه و نایب رییس پژوهشگاه علوم انسانی، گفت: سیمین دانشور در سال 1348 که سال خلق «سووشون» بود درخشید. در آن زمان سیطره نگاه پوزیتیویستی به قدری ادبیات ما را فراگرفته بود که کمتر کسی میتوانست اسطورههای اسلامی و ایرانی را در طول تاریخ بگرداند و شخصیت «زری» و «یوسف» را از آن بیرون بیاورد. این کاری فرامدرنیستی است. خود سیمین میگوید من با خلق این اثر توانستم آینده تحولات ایران را پیشبینی کنم.
در بخش دیگری از مراسم نیز حسین پاینده - منتقد ادبی و استاد دانشگاه - اظهار کرد: دانشور دیدهبان فرهنگی است و فرهنگ را مانیتور میکند. او بسیار تیزبین بود و با نگاهی کنجکاو به اطرافش توجه میکرد. «سووشون» پس از «بوف کور» پرخوانندهترین رمان فارسی است و این میسر نشده مگر با تیزبینی فرهنگی سیمین دانشور که هم یک جامعهشناس و هم یک روانشناس و حتا روانکاو قوی بود که توانایی نوشتن رمان چندصدایی را داشت.
او همچنین پیشنهاد ساخت فیلمی را بر اساس رمان «سووشون» مطرح کرد که مورد استقبال سیدعباس صالحی - معاون فرهنگی وزارت ارشاد - نیز قرار گرفت.
پاینده در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: استدعا دارم جلو انتشار کتاب «آتش خاموش» را بگیرند. اکثرا از وزارت ارشاد درباره چاپ کتابها درخواست میشود، اما من خواهش میکنم این کتاب منتشر نشود. این خواهش طبق وصایای خود سیمین دانشور است که معتقد بوده این کتاب ناپخته است و در زمان حیاتش هم جلو تجدید چاپ آن را گرفته است.
در ادامه، غلامرضا امامی - مترجم و از دوستان خانواده جلال آل احمد و سیمین دانشور - در سخنانی گفت: از کسانی که دائما در حال تقسیم افراد به خودی، غیرخودی و نخودی هستند، خواهش میکنم به دنبال جدا کردن سیمین و جلال نباشند. سیمین تا آخر عمر انگشتر جلال را در دست داشت و عکسهای او روی دیوار خانهاش بود.
لیلی ریاحی - خواهرزاده و فرزندخوانده سیمن دانشور - نیز در سخنان کوتاهی از اعلام نتیجه نهایی دادگاه تعیین صحت وصیتنامه سیمین دانشور تا یک هفته آینده خبر داد.
به گزارش ایسنا، شعرخوانی جواد محقق، اجرای زنده موسیقی و پخش بعضی از بخشهای فیلم «بی سرو سیمین» از دیگر بخشهای این مراسم بود.
گزارش کامل این مراسم متعاقبا ارسال خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات