• شنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92121710711
  • خبرنگار : 71404

یک روانشناس با اشاره به حاشیه‌های «عموپورنگ»:

پیام برنامه‌های کودک نباید دوپهلو باشد

پیام برنامه‌های کودک نباید دوپهلو باشد

«چرا باید مواضع صدا‌و‌سیما در قبال نهادها و همچنین واکنش این رسانه به اتفاقات روز، به برنامه‌های کودک کشیده شود؟»

«چرا باید مواضع صدا‌و‌سیما در قبال نهادها و همچنین واکنش این رسانه به اتفاقات روز، به برنامه‌های کودک کشیده شود؟»

این پرسشی است که خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا در گفت‌وگو با یک روانشناس به بحث گذاشت.

هر چند اخیرا مدیر شبکه دو سیما هم به طور اختصاصی در این زمینه به ایسنا پاسخ داد و صراحتا اعلام کرد که برنامه‌های کودک از جمله برنامه «عمو پورنگ» که اخیرا بابت مسئله‌ی «کلید» دچار حاشیه شده بود، قصد بیان مواضع صدا‌و‌سیما را ندارند.

علی بخشی‌زاده در این زمینه بیان کرد: ما قصد نداریم برنامه‌ها‌ی کودک را به محلی برای بیان مواضع صداوسیما تبدیل کنیم.

با این حال پس از حواشی پیش‌آمده برای «سرزمین کهن» و اعتراض اقوام بختیاری، در این برنامه شاهد کودکی با لباس بختیاری بودیم که در کنار عموپورنگ قرار می‌گیرد و مجری این برنامه بارها با تاکید بر اینکه علاقه زیادی به این لباس دارد، بر ارادت صداوسیمایی‌ها به اقوام لر تاکید می‌کند.

یک روانشناس: دعواهای سیاسی بین سیاسون باشد

دکتر یعقوبی در مقام روانشناس در این خصوص معتقد است: اگر واقعا دعوای سیاسی بین صداوسیما و دولت وجود دارد، به نظر من باید این دعوا بین سیاسیون باشد.

وی در گفت‌وگویی که با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) انجام داد، گفت: خیلی در جریان برنامه‌های کودک تلویزیون نیستم اما اخیرا در برنامه 20:30 دیدم که در پی کلیدی که در برنامه عموپورنگ نشان داده شده بود، به این برنامه اشاره شد. جا دارد بگویم که در مجموع در چنین شرایطی اگر واقعا دعوای سیاسی میان صدا‌و‌سیما و دولت مطرح است، باید این دعوا میان سیاسیون باشد.

دو پهلو حرف نزنیم

این روانشناس در عین حال تاکید کرد: برنامه‌های کودک باید برای خودشان آموزنده باشند؛ ضمن اینکه اگر هم قرار است به چنین مسائلی در برنامه‌های کودک به شکل مستقیم یا غیر مستقیم پرداخته شود نباید به گونه‌ای باشد که پیامدهای دو پهلو به مخاطب منتقل کند و اصطلاحا کلاه شرعی بگذاریم و بعد از جریان پیش‌آمده بگوییم ما داشتیم فلان حرف را می‌زدیم‌ و اصلا منظورمان این نبوده است.

وی به سخنانش ادامه داد: حتی توصیه دین هم اینگونه است که به گونه‌ای رفتار شود که بعدها مورد اتهام دیگران واقع نشویم. در اینجا حتما باید به این نکته توجه کنیم که اگر برنامه ‌سازان کودک می‌خواهند در جهت انتقال صداقت، وفاداری و احترام به کودکان پیامی را منتقل کنند باید به گونه‌ای حرکت کنند که پیامشان دوپهلو نباشد و شائبه ایجاد نکند که بعدها حاشیه‌ساز شود؛ پس انتظار می‌رود برنامه‌سازان هم به گونه‌ای حرکت کنند که مورد اتهام قرار نگیرند.

اقدام برنامه‌های کودکمان برای آرام کردن جو موجود خوب است

دکتر یعقوبی در بخشی دیگر از گفت‌وگویش با ایسنا درباره اعتراض اقوام و استفاده از برنامه‌های کودک جهت آرام کردن جو موجود، بیان کرد: به نظر من این اقدامات در برنامه‌های کودک برای آرام کردن جو و دلجویی کردن اقشاری از جامعه که احساساتشان جریحه‌دار شده است، ایرادی ندارد اما در کل باید در این شرایط به گونه‌ای رفتار شود که شائبه ایجاد نشود.

این روانشناس در پایان اظهار کرد: وقتی در برنامه‌های کودک قصد داریم با کودکان صاف و صادق رفتار کنیم که قطعا تاثیر عمیقی بر روح و روانشان می‌گذارد‌، بهتر است به گونه‌ای رفتار شود که همه چیز را وارد ماجرای سیاسی نکنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha