معبد «آناهیتا» یکی از با ارزشترین آثار تاریخی استان کرمانشاه در شهر کنگاور واقع شده است.
به گزارش ایسنا، معبد آناهیتا در مرکز شهر کنگاور در مسیر همدان به کرمانشاه قرار دارد که روی تپهای طبیعی ساخته شده است.
این معبد متعلق به آناهیتا، الهه پاکی و محلی برای نیایش آب بوده که یکی از چهار عنصر مقدس و مورد احترام ایرانیان باستان است.
علیرضا مرادی بیستونی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،منطقه کرمانشاه گفت: آناهیتا ایزد بانوی آبهای روان، زیبایی، فراوانی و برکت در دوران پیش از اسلام بوده است.
معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه درباره زمان ساخت این بنای تاریخی گفت: برخی از محققان، این بنا را کاخی ناتمام برای خسرو پرویز معرفی کردهاند. عدهای نیز زمان ساخت آن را به اواخر سده سوم و آغاز سده دوم قبل از میلاد و عده دیگر آن را به سده اول قبل از میلاد نسبت میدهند.
مرادی بیستونی تصریح کرد: این بنا بر پشتهای از صخره قرار گرفته که دارای 220 متر طول و 210 متر عرض است و ضخامت دیوار محیطی آن به 18.5متر میرسد. در قسمت جنوبی بنا، پلکان دو طرفهای به درازای 154 متر وجود دارد. هر دو تا پنج پله، در یک بلوک سنگی ایجاد شده است. تعداد سنگ پلهها در پلکان شرقی 26 پله و در پلکان غربی 21 پله است.
وی خاطرنشان کرد: دیوار محیطی که ستونها بر آن واقع شده خود از دو قسمت تشکیل شده، قسمت داخلی که با استفاده از سنگهای قلوه و لاشه به ابعاد و اندازههای مختلف و ملاط گچ ساخته شده و قسمت خارجی به وسیله یک ردیف سنگتراش نماسازی شده است. ارتفاع این دیوار نیز با توجه به شیب صخرهای که روی آن قرار گرفته است در قسمتهای مختلف متغیر بوده و از چهار متر تا 12متر است که بعضی محققان با استناد به برخی محاسبات این ارتفاع را در ضلع جنوب غربی تا 18 متر تخمین میزنند.
مرادی بیستونی افزود: پس از بررسیهای اولیه مشخص شد که از مجموع تپه، تقریباً حدود 53 هزار متر مربع به بنای تاریخی اختصاص دارد که به جز چند سر ستون شکسته و تعدادی حجاریهای پراکنده در کنار کورههای آهکپزی که چند سال قبل از آن تعطیل شده بود چیز دیگری مشهود نیست.
وی یادآور شد: معبد آناهیتا به لحاظ به کارگیری ستونهای سنگی با قطر حدود دو متر یکی از شگفتانگیزترین معابد جهان است.
انتهای پیام
نظرات