مرکز همکاری بینالمللی فیزیک مواد پیشرفته با حضور برنده جایزه نوبل فیزیک 2003 و نیز کاشف نخستین ابررسانای بالای دمای نیتروژن مایع در دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف صبح امروز میزبان پروفسور «آنتونی جیمز لگت» برنده جایزه نوبل فیزیک 2003، پروفسور «پالچو» کاشف نخستین ابررسانای بالای دمای نیتروژن مایع (YBCO) و پروفسور «وارن پیکت» استاد ممتاز و شناخته شده بینالمللی در حوزه ابررسانا از دانشگاه دیویس کالیفرنیا بود که برای شرکت در کنفرانس ملی پیشرفتهای ابررسانایی که 17 و 18 بهمن ماه در دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد ، به ایران آمدهاند.
در این مراسم پروفسور آنتونی جیمز لگت با عنوان «چرا زمان نمیتواند به عقب برگردد؟» در جمع اساتید و دانشجویان مشتاق دانشگاه صنعتی شریف که در سالن کوچک جابربن حیان این دانشگاه گردهم آمده بودند سخنرانی کرد.
اعطای مدال افتخار دانشگاه صنعتی شریف و عنوان استادی دانشگاه به این سه فیزیکدان برجسته عضو فرهنگستان ملی علوم آمریکا از دیگر برنامههای این مراسم بود.
در ادامه مرکز همکاری بینالمللی فیزیک پیشرفته با حضور این سه دانشمند برجسته در دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد.
دکتر محمدجعفر عبدخدایی، مدیر روابط بینالملل دانشگاه صنعتی شریف هدف از دعوت برندگان جایزه نوبل و چهرههای سرشناس علمی بینالمللی را تعامل اساتید و دانشجویان با دانشگاههای خارجی و برجستگان علمی و استفاده از تجارب ایشان دانست و اظهار کرد: دانشگاه میکوشد با دعوت از این افراد علاوه بر استفاده از سخنرانیهای آنها راهی برای ارتباط با این دانشمندان بزرگ و آزمایشگاههای تحقیقاتیشان باز کند که به افزایش تعاملات بینالمللی دانشگاهها کمک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته دانشگاه شریف میزبان پیتر آگره برنده نوبل شیمی 2003 بود که به عنوان عضو افتخاری دانشگاه برگزیده و مقرر شد در همین راستا همکاریهایی با دانشکده شیمی داشته باشد. امسال نیز دعوتی توسط دانشگاه از پروفسور آنتونی جیمز لگت برنده نوبل فیزیک 2003 صورت گرفت که وی نیز پذیرفت.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به این که لگت و دو فیزیکدان مدعو دیگر از اساتید شاخص در زمینه ابررسانهها هستند تاسیس مرکز همکاری بینالمللی فیزیک مواد پیشرفته با عضویت آنها زمینهساز پژوهشهای موثر توسط اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در این حوزه باشند.
عبدخدایی خاطرنشان کرد: فیزیکدانان مدعو در افتتاحیه چهارمین کنفرانس ملی پیشرفتهای ابررسانهای که 17 بهمن ماه در دانشکده فیزیک دانشگاه برگزار خواهد شد، سخنرانی خواهند داشت و 18 بهمن در جلسهی اختتامیه کنفرانس در میزگردی شرکت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: کنفرانس ملی ابررسانایی محفل علمی مناسبی برای دانشمندان در این حوزه است که امید میرود زمینههای مناسبی را برای تبادلات علمی دانشمندان ایرانی و خارجی ایجاد کند.
انتهای پیام
نظرات