• دوشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92111409860
  • خبرنگار : 71214

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی به ایسنا خبر داد

تصویب اجرای قانون انتزاع در دولت/ واگذاری تنظیم بازار به وزارت کشاورزی

تصویب اجرای قانون انتزاع در دولت/ واگذاری تنظیم بازار به وزارت کشاورزی

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون تمرکز وظایف کشاورزی در هیات دولت خبر داد و گفت: از سال آینده تنظیم بازار محصولات کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون تمرکز وظایف کشاورزی در هیات دولت خبر داد و گفت: از سال آینده تنظیم بازار محصولات کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حسین صفایی امروز در اولین نشست خبری خود در سازمان تعاون روستایی ظهار کرد: آیین‌نامه اجرایی قانون انتزاع وظایف بازرگانی کشاورزی و یا همان قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی روز گذشته در هیات دولت به تصویب رسید و براساس این مصوبه از سال آینده تنظیم بازار محصولات کشاورزی که در سال‌های گذشته به دلیل اختلال در اختیار و و وظایف دستگاه‌ها و چند پارگی مسئولیت‌ها مشکلاتی را برای بخش به وجود آورده بود به صورت کامل به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می‌شود.

وی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی در نظر دارد تا از سال آینده تنظیم بازار محصولات کشاورزی با افزایش مسئولیت پذیری اتحادیه‌های بخش خصوصی به آن ها واگذار کند تا بتواند همان‌گونه که بازار برخی محصولات داخلی مانند تخم مرغ که به بخش خصوصی واگذار کرد تنظیم همه بازار محصولات کشاورزی را بر عهده بگیرد.

تشکیل ستاد گندم در وزارت جهاد کشاورزی

صفایی افزود: با توجه به تسهیلات حدود 11 هزار میلیارد تومانی دولت برای خرید تضمینی گندم و محول شدن این وظیفه به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی، براساس قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی و اطلاعات 30 سال گذشته، ستادی به نام "گندم" تاسیس شده تا بتوانیم خرید تضمینی گندم را ساماندهی کنیم.

وی افزود:‌ در سال‌ گذشته 650 نقطه فعال برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده بود که سبب بروز مشکلاتی شد اما در حال حاضر طبق بررسی‌های انجام شده 2280 نقطه خرید تضمینی گندم در سراسر کشور شناسایی شده و درصدد هستیم طی بررسی‌های اجمالی حدود هزار نقطه را برای این کار و فعال کردن مراکز خرید گندم در آن مناطق مشخص کنیم.

برنامه‌ریزی برای افزایش 2 برابری خرید تضمینی گندم در سال آینده

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقرر شده تا شرایط پرداخت به موقع پول و فاصله مراکز خرید تضمینی گندم از نقاط مختلف روستایی به گونه‌ای باشد تا مشکلات سال گذشته به وجود نیاید؛ بنابراین علیرغم این که در سال گذشته تنها چهار میلیون و 800 هزار تن گندم خریداری شده درصدد هستیم این میزان را تا 10 میلیون تن افزایش دهیم.

صفایی با بیان این‌که نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام شده از سوی دولت نسبت به قیمت‌های جهانی مناسب است، گفت: اعلام به موقع نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی دولت که در شهریور ماه امسال و پیش از شروع فصل کشت اعلام شد و قیمت‌های مناسب در نظر گرفته شده برای این محصولات نشان دهنده توجه دولت یازدهم به اجرای صحیح و درست قانون و توجه به جایگاه و اهمیت بخش کشاورزی است.

خرید تضمینی گندم را باید دولت انجام دهد

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که آیا در سال 93 بخش خصوصی نیز در خرید تضمینی گندم مشارکت خواهد کرد؟ گفت: با توجه به در نظر گرفتن تسهیلات حدود 11 هزار میلیارد تومانی برای خرید تضمینی گندم و این که بالا بودن قیمت گندم توجیه پذیری اقتصادی را برای بخش خصوصی کاهش می دهد به نظر نمی رسد نیازی به حضور بخش خصوصی برای خرید تضمینی گندم باشد و وزارت جهاد کشاورزی خود به عنوان متولی ، این وظیفه را انجام خواهد داد.

صفایی تصریح کرد: براساس یکی از وظایف سازمان تعاون روستایی درصددیم تا بر کنترل کیفی تولید محصولات کشاورزی از جمله محصولات استراتژیکی مانند گندم تاکید بیشتری داشته باشیم چرا که اگر حتی یک درصد پروتئین در محصولی مانند گندم افزایش پیدا کند میتواند تاثیر بسزایی در سبد غذایی و پروتئینی مردم داشته باشد بنابراین کشاورزان باید بیش از پیش توجه داشته باشند تا با انتخاب ارقام کیفی تر بتوانند کیفیت تولیدات خود را افزایش دهند.

افتتاح 53 پروژه سازمان تعاون روستایی در دهه فجر

وی از افتتاح 53 پروژه سازمان تعاون روستایی در دهه فجر خبر داد و گفت: راه اندازی 11 مرکز ذخیره سازی محصولات کشاورزی از جمله سردخانه و انبار به عنوان یکی از سازمان تعاون روستایی جزو پروژه‌های قابل افتتاح در دهه فجر امسال است چرا که یکی از فعالیت‌ها و ماموریت‌های این سازمان خریدهای توافقی و تضمینی محصولات است که با توجه به مراکز ذخیره سازی افتتاح شده ظرفیت این سازمان برای ذخیره محصولات کشاورزی به حدود 2.5 میلیون تن افزایش می‌یابد.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: یکی دیگر از پروژه‌های قابل افتتاح این سازمان افتتاح 13 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی شامل مراکز جمع‌آوری شیر، کارخانه‌های بوجاری گندم و کارخانه‌های تولیدکننده خوراک دام و طیور و فرآورده‌های لبنی است.

صفایی ادامه داد: راه اندازی پنج جایگاه سوخت بنزین، گازوئیل و ... از دیگر پروژه‌های قابل افتتاح سازمان تعاون روستایی در دهه فجر است که البته در گذشته بیشتر جایگاه‌های سوخت رسانی نفت به مناطق روستایی بودند اما باید تلاش شود تا این جایگاه‌های سوخت به سوخت‌های فسیلی مورد استفاده جامعه کشاورزی کنونی تبدیل شوند.

به گفته وی افتتاح 14 مرکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی از پروژه‌های این سازمان است که در دهه فجر به بهره برداری می رسد و سازمان تعاون روستایی می تواند درکنار حدود 10 هزار فروشگاه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در مناطق روستایی و حدود 302 فروشگاه شهرستانی به عرضه مستقیم محصولات کشاورزی به بپردازد.

برنامه‌ریزی برای افتتاح فروشگاه زنجیره‌ای تروکا

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: این سازمان فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات کشاورزی بسیاری در مناطق روستایی و شهری دارد که در صورت توسعه بیشتر در سال‌ آینده می توان آن ها را در قالب فروشگاه‌های زنجیره‌ای به نام تروکا راه اندازی کرد.

صفایی ادامه داد: افتتاح دو شعبه صندوق تعاون روستایی ایرانیان از جمله برنامه‌ها و پروژه‌های قابل افتتاح سازمان تعاون روستایی است تا بتواند اعضای خود را در راستای تامین منابع مالی بیش از پیش حمایت کند که با افتتاح این دو شعبه تعداد شعبه‌های صندوق تعاون روستایی ایرانیان در کشور به 31 شعبه فعال افزایش می یابد.

وی اظهار کرد: سازمان تعاون روستایی به عنوان دستگاه متولی ایجاد تشکل‌های کشاورزی در حوزه‌های مختلف با استفاده از ظرفیت قانون تعاون که بیش از 50 سال است بر عهده این سازمان گذاشته شده تاکنون 4781 اتحادیه شهرستانی و 471 اتحادیه استانی را در بخش کشاورزی ایجاد کرده است تا بتواند مسئولیت‌هایی از جمله تامین نهاده‌های تولید کشاورزان و بازاریابی و بازاررسانی محصولات کشاورزی اعضای خود را انجام دهد.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: از سوی دیگر حدود 1360 تعاونی تولید روستایی ایجاد شده که ازا ین میان 900 تعاونی فعال هستند و حدود 370 هزار عضو دارند. این تعاونی‌ها عمدتا وظیفه یکپارچه سازی اراضی کشاورزی را بر عهده دارند و می‌تواند یکی از مهمترین مشکلات بخش کشاورزی که همان خرد شدن اراضی کشاورزی است را حل کند.

فعال شدن بورس محصولات کشاورزی با ابلاغیه حجتی

صفایی عنوان کرد: شرکت سهامی زراعی که به عنوان یک نوع نظام بهره برداری جدید تلقی می‌شود و کشاورزان می توانند در این نوع سیستم مالکیت خود را تبدیل به سهام کنند از دیگر برنامه‌های سازمان تعاون روستایی است که این شرکت‌ها تشکیل شده و درصددیم تا بتوانیم با همکاری محصولات بورس کشاورزی که اخیرا وزیر جهاد کشاورزی آن را ابلاغ کرد عرضه محصولات کشاورزی تولید شده و وارداتی را در بورس تقویت کنیم.

وی تاکید کرد: عرضه محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی مورد نیاز کشاورزان که در داخل تولید و یا از دیگر کشورها وارد می‌شود می تواند شفافیت بازار عرضه و تقاضا و قیمت این کالاها را افزایش دهد که متاسفانه برخی به همین دلیل از ورود به بورس محصولات کشاورزی امتناع می کنند و امیدواریم در آینده بتوانیم بیش از پیش دراین زمینه موفق شویم.

شناسایی 230 شغل کشاورزی و عضویت حدود 400 کشاورز در سازمان

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: سازمان مرکزی تعاونی روستایی در راستای ایجاد سازمان نظام صنفی کشاورزی در کشور و سطح استان‌ها و شهرستان‌ها فعالیت‌ها بسیاری انجام داده تا بتواند ضمن شناسایی شغل‌های مختلف در کشاورزی در راستای کیفیت بخشی به تولید محصولات کشاورزی و نظارت بر فعالیت‌های کشاورزان بیش از پیش از وظایف خود را انجام دهد.

صفایی ادامه داد: بر این اساس تاکنون 230 شغل در بخش کشاورزی شناسایی شده و حدود 400 کشاورز عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی شده اند که امیدواریم با فراگیرتر شدن آن شاهد عضو شدن همه کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی در سازمان نظام مهندسی کشاورزی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha