• یکشنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92111308891
  • منبع : مطبوعات

نقشه زمین‌شناسی دریایی مناطق چالوس و نوشهر تهیه می‌شود

نقشه زمین‌شناسی دریایی چالوس از دیدگاه‌های ویژگی‌های زمین‌شناسی ناحیه خشکی، رسوب‌شناسی و ژئوشیمی رسوبی به منظور شناسایی پتانسیل اقتصادی منطقه و دستیابی به الگوی مناسب برای تهیه نقشه‌های یک بیست‌ و‌ پنج هزارم دریایی تهیه خواهد شد.

نقشه زمین‌شناسی دریایی چالوس از دیدگاه‌های ویژگی‌های زمین‌شناسی ناحیه خشکی، رسوب‌شناسی و ژئوشیمی رسوبی به منظور شناسایی پتانسیل اقتصادی منطقه و دستیابی به الگوی مناسب برای تهیه نقشه‌های یک بیست‌ و‌ پنج هزارم دریایی تهیه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مهندس افشین کریم‌خانی، معاون مدیرکل زمین‌شناسی دریایی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی از تهیه نقشه زمین‌شناسی دریایی مناطق چالوس و نوشهر خبر داد و گفت: نقشه‌های زمین‌شناسی دریایی چالوس از دیدگاه‌های ویژگی‌های زمین‌شناسی ناحیه خشکی، رسوب‌شناسی و ژئوشیمی رسوبی به منظور شناسایی پتانسیل اقتصادی منطقه و دستیابی به الگوی مناسب برای تهیه نقشه‌های یک بیست‌و‌پنج هزارم دریایی تهیه خواهد شد.

وی گفت: نخستین نقشه رسوب‌شناسی دریایی در سال 1375 به همت دکتر رحیم‌زاده و همکاران گروه رسوب‌شناسی وقت تهیه شده است. در حال حاضر نقشه‌های دریای عمان در مقیاس حوضه‌ای یک‌ دویست‌ و پنجاه هزارم و منطقه‌ای یکصد هزارم، خلیج‌فارس در مقیاس حوضه‌ای یک‌ میلیونیم وحوضه دریای‌ کاسپین در مقیاس حوضه‌ای یک‌ پانصد هزارم تهیه شده است.

کریم خانی با بیان اینکه بخشی از نقشه‌های یکصد هزارم رسوب‌شناسی دریایی در گروه رسوب‌شناسی تهیه شده است، تصریح کرد: همراه نقشه‌های تهیه شده گزارش‌های رسوب‌شناسی و ژئوشیمی نیز وجود دارد.

این کارشناس مسوول در توضیح کاربرد نقشه‌های رسوب‌شناسی و زمین‌شناسی دریایی با بیان این که اطلاعات مذکور برای فعالیت‌های توسعه‌ای در زمینه های عمرانی، اجتماعی، اقتصادی مناطق ساحلی مثل اسکله‌سازی، موج‌شکن‌ و... استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: مناطق ساحلی نیازمند به استفاده از این اطلاعات برای شناسایی تاثیرات ویژگی های رسوب بستر دریا در توسعه پایدارهستند و ارگان‌های مختلف بر اساس نیاز خود از این داده‌ها بهره می‌برند.

معاون مدیرکل زمین‌شناسی دریایی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور از آغاز پروژه‌ جدیدی به منظور تهیه نقشه زمین‌شناسی دریایی منطقه چالوس و نوشهر خبر داد و گفت: از این نقشه به عنوان الگوی تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی یک بیست و پنج‌هزارم در مناطق ساحلی استفاده خواهد شد که همراه تهیه نقشه ناحیه خشکی نقشه رسوب‌شناسی دریایی آن منطقه در حال تولید است.

کریم‌خانی با بیان اینکه بخش فلات قاره‌ با وجود اینکه در زیر آب‌های ساحلی قرار دارد از نظر زمین‌شناسی جزو بخش قاره‌یی محسوب می‌شود، اظهار کرد: برای تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی دریایی مطالعات ژئوفیزیک دریایی، مورفولوژی و ریخت‌شناسی سواحل نیز انجام می‌شود که با استفاده از اطلاعات رسوب شناسی مجموعه کاملی از مطالعات زمین‌شناسی دریایی خواهیم داشت و همچنین با توجه به اهمیت اقتصاد در دریا از دیدگاه زمین‌شناسی اقتصادی نیز به موضوع توجه ویژه می‌شود.

به گفته وی، همراه با مطالعات زمین‌شناسی دریایی، مطالعات زمین شناسی اقتصادی و امکان وجود پتانسیل‌های معدنی با بازده اقتصادی مناسب ،همچنین زمین شناسی زیست محیطی نیز بررسی می‌شوند.

این کارشناس مسوول با بیان اینکه در نقشه‌های زمین‌شناسی دریایی مطالعات عمرانی، توسعه‌یی و اقتصادی درنظر گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: در نقشه زمین‌شناسی منطقه چالوس مطالعات زمین شناسی اقتصادی وزیست محیطی به طور منسجم با روشی کاملا علمی و به روز انجام خواهد شد تا این نقشه به عنوان الگو و مدلی برای تهیه بقیه نقشه‌ها با پایه یک بیست‌ و‌ پنج هزارم دریایی به منظور شناسایی و استعداد‌یابی مناطق دارای پتانسیل استفاده شود.

معاون مدیرکل زمین‌شناسی دریایی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تصریح کرد: در مدیریت دریایی کارشناسان به مطالعه در چهار گروه ژئوفیزیک دریا، شیمی دریا، رسوب‌شناسی و ژئومورفولوژی می‌پردازند که گروه شیمی دریا به دلیل وجود برخی محدودیت‌های مالی فعالیت کمتری دارند.

کریم‌خانی، درباره ارگان‌هایی که به طور مشخص قادر به بهره‌برداری از این اطلاعات هستند، گفت: برخی بخش‌های پژوهشی مثل واحدهای دانشگاهی و تحقیقاتی و بخش‌های اجرایی مثل وزارت‌خانه‌های ‌راه و مسکن و شهر سازی، جهاد کشاورزی، نیرو و سازمان‌های شیلات، محیط‌زیست، بنادر، کشتیرانی و دریانوری، و شهرداری‌ها و شورای شهرها برای توسعه سواحل و احداث سازه‌های شهری و استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه به منظور مکان‌یابی مناسب دفع زباله‌های شهری و صنعتی از می توان ازنقشه‌های زمین‌شناسی دریایی استفاده کرد، تصریح‌ کرد: در مناطق شهرها شمالی که بسیار نزدیک به دریا هستند همین امر دفع زباله‌های شهری و صنعتی را با مشکل مواجه می‌کند که به منظور وارد نشدن آلودگی به چرخه محیط‌ زیست می‌توان از این اطلاعات بهره برد.

این کارشناس با بیان اینکه به‌ منظور تهیه یک شناسنامه کمی و کیفی از مناطق ساحلی و دریایی نقشه‌های زمین‌شناسی دریایی در مقیاس‌های مختلف را بایستی تولید کرد، خاطرنشان کرد: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی دریایی ابتدا از مقیاس یک میلیونیم شروع شد و به مقیاس یک بیست‌وپنج هزارم رسید که بر همین اساس می‌توان نقشه‌های بزرگ مقیاس یکصد‌هزارم و یک پنجاه هزارم بطور منطقه ای را تهیه کرد.

معاون مدیرکل زمین‌شناسی دریایی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، نقشه‌های زمین‌شناسی دریایی یکصدهزارم برای استان گیلان با پیشرفت 60 درصدی شده و استان مازندران با پیشرفت 15 درصدی و همچنین نقشه‌های یکصدهزارم سواحل جنوبی برای دریای عمان تکمیل شده است.

وی، تامین اعتبارات و هزینه‌های لازم را برای تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی دریایی ضروری عنوان کرد و افزود: با توجه به بالا بودن هزینه‌های حمل و نقل دریایی، نگهداری شناور و دستگاه‌های سنجنده گران‌قیمت موجود در مدیریت دریایی بایستی اعتبارات لازم در این خصوص تامین شود و از سویی تامین نیروهای کارشناسی زبده و بهره‌گیری از پتانسیل‌های کارشناسی بخش خصوصی داخلی به همراه ارتباط با ارگان‌های متخصص داخلی و خارجی در رابطه با زمین‌شناسی دریایی از دغدغه‌های این مدیریت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha