• جمعه / ۴ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92110402201

علیرضا بهنام:

چرا باید در جشنواره شعر فجر شرکت کنیم؟

چرا باید در جشنواره شعر فجر شرکت کنیم؟

علیرضا بهنام می‌گوید، جشنواره شعر فجر از سوی یک جریان فکری برگزار و سیاست‌گذاری می‎شود و سابقه‌ آن هم نشان می‌دهد به جریان آوانگارد شعر توجهی ندارد، برای همین چرا باید شاعرانی چون او به شرکت در این جشنواره علاقه‎مند باشند؟

علیرضا بهنام می‌گوید، جشنواره شعر فجر از سوی یک جریان فکری برگزار و سیاست‌گذاری می‎شود و سابقه‌ آن هم نشان می‌دهد به جریان آوانگارد شعر توجهی ندارد، برای همین چرا باید شاعرانی چون او به شرکت در این جشنواره علاقه‎مند باشند؟

این شاعر و مترجم در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره جشنواره شعر فجر و این‌که چرا برخی شاعران در این جشنواره شرکت نمی‌کنند، گفت: به طور کلی من معتقدم هنری مانند شعر نیاز به برگزاری جشنواره از سوی ارگان‌های دولتی ندارد. دلیل هم دارد. سینما، موسیقی و تئاتر، هنرهای گروهی و گرانی هستند، بنابراین ناگزیر هستند که بخشی از سرمایه‌شان را از طریق دولت تأمین کنند و برای همین از راه شرکت در جشنواره معرفی می‌شوند و به صرفه اقتصادی می‌رسند. اما شعر هنری انفرادی است و نیاز به سرمایه‌گذاری ندارد و از نظر تولید وابسته به دولت نیست. برای همین نیاز به سنجش در جشنواره‌ها هم ندارد. از همین نظر برگزاری جشنواره شعر فجر زیر سؤال است.

او ادامه داد: اما گفته می‌شود در جهان جشنواره‌هایی در حوزه شعر فعالیت می‌کنند که دولتی هستند و دریافت این جوایز افتخار محسوب می‌شود. ولی چه شرایطی لازم است که جشنواره شعر فجر به عنوان یک جشنواره دولتی معتبر فعالیت کند و بتواند اقبال عمومی را جلب کند؟ دولت باید فقط هزینه جشنواره شعر فجر را تقبل کند، نباید دبیر از سوی آن‌ها منصوب شود، بلکه باید شورایی متشکل از شاعران شناخته‌شده و مورد تأیید عموم، چهره‌های دانشگاهی و نمایندگانی از تمام جریان‌های شعری ایجاد شود، نه این‌که شورای سیاست‌گذاری تنها یک جریان شعر را نمایندگی کند. وقتی شورای سیاست‌گذاری و دبیر از یک جریان باشند و پشتوانه جایزه هم دولتی باشد، نمی‌توان انتظار پذیرفته‌شدن آن را در نزد عموم داشت.

بهنام اظهار کرد: وقتی در تصمیم‌گیری‌های کلان جریان‌های مختلف شعری دخالتی ندارند، دیگر این جشنواره به جریان‌های دیگر ربطی ندارد. اگر دولت می‌خواهد کمکی به پیشرفت و پرباری شعر کند، موانع پیش روی جشنواره‌های خصوصی را بردارد و موقعیتی را ایجاد کند که همگان در امر معرفی برترین‌ها در حوزه شعر مشارکت داشته باشند و اگر این اتفاق بیفتد، بهتر است.

او در ادامه درباره حضور در جشنواره شعر فجر گفت: با این شرایط دلیلی ندارد کسی چون من در جشنواره شرکت کند و این جشنواره به من ربطی ندارد. در دوره اول برگزاری جشنواره شعر فجر هم آقای قزوه گفته بود که همه بیایید، اما چرا ما در چنین جشنواره‌ای باشیم، در حالی‌که سیاست‌گذاری آن با ما نیست‌، برگزارکننده آن نیستیم و سابقه آن هم نشان داده که به شاخه تجربی و آوانگارد شعر فارسی روی خوشی نشان نمی‌دهد. همین موارد سبب می‌شود که من دلیلی برای حضور در جشنواره شعر فجر نداشته باشم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha