معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخش مراقبتهای پس از زایمان بیمارستان امام سجاد(ع) در دهه فجر امسال افتتاح میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کهگیلویه و بویراحمد دکتر "پرویز یزدان پناه" در جمع خبرنگاران افزود: مشکل زایشگاه این بیمارستان در مدت زمان کوتاهی حل نمی شود و تلاش می کنیم حداکثر در یک سال این مساله نیز سر و سمان داده شده تا از این بابت دچار مشکل نشویم.
وی اظهارکرد: راه اندازی بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان امام سجاد(ع) تا پایان بهمن ماه سال جاری و راه اندازی بخش مراقبتهای ویژه نوزادان در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت در دهه فجر امسال از دیگر برنامهها و اولویتهای معاونت درمان این دانشگاه است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تلاش مجموعه معاونت درمان تعامل مثبت و سازنده با خبرنگاران و رسانه است، خاطرنشان کرد: در بخش بیمارستانی با مشکلات جدی روبرو بوده که تلاش کردیم به صورتی برنامه ریزی شود تا در مدت زمان قابل قبولی بخش عمدهای از مشکلات رفع شود و رضایت مردم عزیز هم استانی در این بخش بیشتر از گذشته محقق شود.
یزدان پناه یکی از این مشکلات که داشتیم کمبود پزشک در اورژانس به خصوص بیمارستان امام سجاد(ع) بود که در همان ابتدای شروع فعالیتهای خود به آن ورود پیدا کرده و هم اکنون در این زمینه مشکلی نداریم.
وی با بیان این مطلب از آغاز به کار سه پزشک متخصص طب اورژانس در بخش اورژانس بیمارستان شهید بهشتی خبرداد و تصریح کرد: شروع به کار این متخصصین رضایت مردم را به همراه داشته است به نحوی که از آن زمان تاکنون شکایتی از طرف مردم شکایتی از این اورژانس به معاونت درمان ارسال نشده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: پزشکان عمومی بیمارستان شهید بهشتی را نیز برای ارائه خدمت به اورژانس بیمارستان امام سجاد(ع) انتقال دادیم تا ارائه خدمات مطلوب تری صورت گیرد.
یزدان پناه عنوان کرد: در این مدت پیگیریهایی نیز در زمینه جذب پزشک متخصص از طریق وزارتخانه صورت گرفت که تعدادی از آنان به استان معرفی و هم اکنون در شهرستانها شروع به کار کردهاند.
وی با اشاره به این مطلب که تهیه تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستانها از دیگر برنامههای مورد تاکید ماست، گفت: در این راستا کمیته خرید تجهیزات فعال شده، لیست تجهیزات و نیازمندیها مشخص و امیدواریم ظرف یک ماه آینده بتوانیم تجهیزات مورد نیاز را خریداری و در اختیار بیمارستانهای استان قرار دهیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: بخشی از تجهیزات مورد نیاز بخش سوختگی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج خرید و نصب شد به طوری که در هفته گذشته اولین عملهای سوختگی به وسیله جراحان بیمارستان با موفقیت صورت گرفت.
یزدان پناه همچنین عنوان کرد: هم اکنون فعالیتهای مربوط به اعمال جراحی با توجه به راه اندازی اتاق عمل جدید به صورت 24 ساعته است.
وجود 897 تخت بیمارستانی در بیمارستانهای کهگیلویه و بویراحمد
وی با بیان این مطلب که هم اکنون 897 تخت فعال بیمارستانی و 111 تخت اورژانس در استان وجود دارد، گفت: همچنین 42 تخت ویژه، 17 اتاق عمل فعال، 9 بیمارستان که شش مورد آنان درجه سک و سه مورد در مرحله ارزشیابی است از دیگر وضعیت موجود درمانی این استان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در تلاش هستیم که تا پایان سال 94، تعداد تختهای بیمارستانی را به 2000 تخت افزایش دهیم که در صورت تحقق آن بخش عمدهای از مشکلات درمانی استان رفع می شود.
یزدان پناه به وضعیت موجود و کمبودهای ساختمانی و فضای فیزیکی کلینیکهای شهید مفتح(یک، دو و سه یاسوج) نیز اشاره و تأکید کرد: امیدواریم در مردادماه سال 94؛ شاهد افتتاح و بهره برداری از کلینیک تخصصی یاسوج باشیم که با راه اندازی این کلینیک خدمت قابل قبولی به مردم استان کهگیلویه و بویراحمد ارائه میشود.
وی افزود: از هر تخت بیمارستانی 129 هزار تومان درآمد دانشگاه است و این مبلغ در حالی است که هم اکنون سرانه هزینه هر تخت بیمارستانی 195 هزار تومان است و هر تخت بیمارستانی در هر شب نزدیک به 70 هزار تومان ضرر برای این دانشگاه دارد.
فعالیت 30 پایگاه اورژانس جادهای و شهری در کهگیلویه و بویراحمد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تعداد پایگاههای اورژانس 115 استان را 8 پایگاه شهری و 22پایگاه جاده ای عنوان و گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه، ایجاد 5 پایگاه دیگر در دستور کار است که با راه اندازی آنان تعداد پایگاههای اورژانس 115 در استان به 35 عدد میرسد.
دکتر یزدان پناه تعداد پزشکان متخصص فعال در استان را 178 نفر برشمرد و افزود: از این تعداد 178 متخصص در شهرستان بویراحمد، 93 متخصص در گچساران و 37 پزشک نیز در شهرستان کهگیلویه ارائه خدمت میکنند.
وی ادامه داد: مجموع پزشکان فوق تخصص استان نیز 21 فوق تخصص است که از این تعداد 19 نفر در شهرستان بویراحمد و دو نفر در کهگیلویه به طبابت مشغولند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد همچنین تعداد متخصص دندانپزشکی شاغل در استان را 12 نفر و دندانپزشک عمومی را نیز 130 نفر اعلام کرد.
یزدان پناه با اشاره به به وضعیت مرگ و میر مادران باردار خاطرنشان کرد: این مسأله یکی از موضوعات مورد تاکید جدی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است و پزشکی قانونی، سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان دانشگاه مسئول پیگیری خطاهای احتمالی پزشکی در این زمینه هستند.
امسال 2 مورد مرگ مادر باردار در بیمارستان امام سجاد(ع) اتفاق افتاد
وی یادآور شد: امسال از 4 مورد مرگ مادر باردار هم استانی؛ دو مورد در بیمارستان استانهای همجوار یعنی خوزستان و چهارمحال بختیاری و دو مورد دیگر نیز در بیمارستان امام سجاد(ع) اتفاق افتاد این در حالی است که در سال جاری؛ 12 هزار و 972 زایمان در بیمارستان های استان ثبت شده است. البته احتمال قصور در خصوص دومین مورد مرگ میر مادر باردار در بیمارستان امام سجاد یاسوج وجود دارد و در حال بررسی است. در بیمارستان امام سجاد یاسوج 6000 زایمان انجام می شود که باید 60 ماما داشته باشیم اما 33 ماما داریم که حجم کار بالا و کیفیت را پایین می آورد و قصور پزشکی پیش می آید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هدف ما اینست که به هر طریق ممکن و با همکاری کارکنان زحمت کش بهداشت و درمان احتمال مرگ مادر باردار، نوزادان و کودکان زیر 5سال را کنترل کنیم که در این زمینه نیز راه اندازی بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت و مراقبتهای پس از زایمان در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج از جمله برنامه های در دست اقدام است.
یزدان پناه تعداد پرستاران استان را 1266 نفر عنوان و بیان کرد: از این تعداد 1067نفر در حال ارائه خدمت هستند. این آمار نشان دهنده آن است که تعداد کل پرستار به ازای تخت فعال1.54 نفر است و از این بابت نسبت به شاخص کشوری که 9دهم نفر است وضعیت مطلوبی داریم.
وجود 1112 بیمار خاص در کهگیلویه و بویراحمد
وی تعداد بیماران خاص استان را 1112 بیمار عنوان کرد و افزود: از این تعداد 509 بیمار در شهرستان بویراحمد، 311 بیمار در گچساران و 292 بیمار در کهگیلویه ساکن هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تعداد 29 تخت دیالیز در بیمارستانهای استان وجود دارد، تعداد بیماران دیالیزی استان را نیز 182 نفر عنوان و اضافه کرد: برای هر بیمار دیالیزی و در هر جلسه قریب به 62 هزار تومان از طرف این معاونت بابت وسایل مورد نیاز بیمارستانی آنان هزینه میشود که این رقم در یک سال بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیون تومان می شود.
یزدانپناه بیشترین آمار بیماران خاص استان را مربوط به بیماران تالاسمی با 400 بیمار اعلام کرد و گفت: دیگر بیماران خاص استان شامل بیماران هموفیلی، پیوند کلیه و ام اس هستند.
وی اظهارکرد: از ابتدای بهمن ماه سال جاری "پزشکان مقیم" در بیمارستانهای استان مستقر شدهاند که با این کار در کمترین زمان ممکن خدمات مورد نیاز را به بیماران اورژانسی ارائه می دهند و به بیمارستان های استان اعلام کردیم باید به بیماران اورژانسی تحت هر شرایطی با تعرفه دولتی خدمات درمانی و تشخیصی ارائه شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای جذب پزشک متخصص و فوق تخصص در استان و لزوم توجه به "امنیت فعالان حوزه سلامت" از خبرنگاران و فعالان عرصه سلامت خواست در این زمینه یاری رسان دانشگاه علوم پزشکی استان باشند.
یزدان پناه اضافه کرد: خدمت رسانی مطلوب به مردم و حفظ حقوق آنان برای دانشگاه و مجموعه همکارانش حائز اهمیت است؛ اما این دلیلی برای قضاوت زود هنگام و احیانا اطلاع رسانی ناقص در زمینه خدمات فعالان عرصه سلامت نمی شود.
انتهای پیام
نظرات