• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92110100735
  • خبرنگار : 71442

در پاسخ به پرسش ایسنا عنوان شد

تاکید ضرغامی بر ممنوع‌التصویر نبودن هنرمندان در صداوسیما

تاکید ضرغامی بر ممنوع‌التصویر نبودن هنرمندان در صداوسیما

رییس سازمان صداوسیما سخنان اخیر معاون سیما را مبنی بر اینکه هیچ ممنوع‌الکاری در تلویزیون وجود ندارد، تأیید کرد و گفت: البته کلمه‌ی ممنو‌ع‌الکار غلط است، چون کلمه‌ی عربی به فارسی اضافه نمی‌شود.

رییس سازمان صداوسیما سخنان اخیر معاون سیما را مبنی بر اینکه هیچ ممنوع‌الکاری در تلویزیون وجود ندارد، تأیید کرد و گفت: البته کلمه‌ی ممنو‌ع‌الکار غلط است، چون کلمه‌ی عربی به فارسی اضافه نمی‌شود.

ضرغامی سپس کلمه‌ی ممنوع‌التصویر را برای این مفهوم مناسب‌تر دانست.

رییس سازمان صداوسیما که در حاشیه‌ی رونمایی از 12 محصول برتر در صنعت رسانه در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، در پاسخ به پرسش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به فضای جدید سیاسی و فرهنگی در کشور، تا چه میزان بر ممنوع‌الکار نبودن برخی هنرمندان در تلویزیون تأکید می‌کنید؟ پاسخ داد: صداوسیما با یک گستره‌ی بسیار وسیع از هنرمندان کار می‌کند. ده‌ها هزار هنرمند که مجریان و عوامل برنامه‌سازی نیز شامل آن هستند، در سطح تهران با مراکز استان‌ها و برون‌مرزی همکاری دارند.

ممکن است در یک مقطعی هنرمندی پرکار باشد و ممکن است در مقطع دیگری کم‌کار باشد. در یک مقطعی ممکن است یک نوع همکاری داشته باشد و در مقطعی دیگر نوع همکاری‌اش را تغییر دهد اما تلویزیون با توجه به نیازهایی که احساس می‌کند از همه استفاده می‌کند اما با توجه به اولویت‌بندی ممکن است، نوع استفاده تغییر کند.

ضرغامی همچنین در ادامه درخصوص مطالبی که در تعامل با رییس جمهور اعلام کرده بود همه را تأیید کرد و گفت: اینکه قرار است رسانه‌ها چه برداشت‌هایی داشته باشند و چگونه مطالب را انعکاس دهند، مسئله دیگری است. متأسفانه این انعکاس‌ها را به دلیل اینکه وقت نداشتم، ندیدم.

او همچنین درخصوص نمایشگاه تجهیزات فنی در مقایسه با نمایشگاه‌های قبلی اظهار کرد:‌ این نمایشگاه فرقش با نمایشگاه‌های قبلی این است که روز به روز عملکردهای کیفی آن نسبت به گذشته رو به افزایش است. با توجه به اینکه کیفیت فنی برای ضبط تصویر و ارسال تصویر از اهمیت بالایی برخوردار است، خوشبختانه با سیستم‌های اصلاحی و افزایش کیفی که همکاران ما در حوزه شرکت دانش‌بنیان داشته‌اند به نظر می‌رسد مسئله کیفیت مورد توجه همه است.

وی ادامه داد: در کنار افزایش کیفیت برای قابلیت‌های عملکردی این تجهیزات کارهای جدیدی که در گذشته نبوده، انجام شده است.

وی گفت: پروژه‌هایی که رونمایی شد پروژه‌هایی بودند که در گذشته مورد استفاده نبودند و با استفاده از طرح‌بندی و اولویت‌بندی که صورت گرفته است و اعتبارات محدودی که همکاران ما داشته‌اند، توانستیم در این حوزه‌ها به خودکفایی برسیم.

او گفت: با قیمت پایینی که بسیاری از این تجهیزات دارند، بخصوص در حوزه‌ی فرستنده‌های دیجیتال بسیاری از کشورهای منطقه خلیج‌فارس در تماس‌هایی که داشتند خواهان خریداری این تجهیزات هستند. در آینده نیز اگر برنامه‌ریزی خوبی بر روی صادرات این‌ها صورت بگیرد، می‌توانیم به قیمت پایین‌تر از صادرکننده کشورهای مشابه و با کیفیت خیلی خوب این فرستنده‌ها را به کشورهای دیگر ارسال کنیم و واقعا بتوانیم در رقابت با کشورهای دیگر موفق باشیم.

ضرغامی همچنین با اشاره به اینکه اگر اعتبارات بیشتری برای حوزه‌ی خودکفایی صداوسیما فراهم شود، مثل دوران جنگ در صنایع خودکفایی پیشرفت‌های زیادی خواهیم داشت، گفت: خودکفایی در تجهیزات جنگی از فعالیت‌های موشکی که 9 کیلومتر برد داشت، شروع شد و بعد به موشک‌های هدایت‌شونده دو هزار کیلومتری رسید که همه به صورت بومی توسط فرزندان همین ملت ساخته شده بود. امروز نیز از هر جهت واقعا دنیا روی ما حساب می‌کند. به لحاظ نظامی هم این توانمندی در کشور وجود دارد و همیشه می‌تواند بازدارنده باشد. در نتیجه اگر یک مقدار بیشتر اعتبار در این حوزه تخصیص پیدا کند، با توجه به اینکه جنگ ما جنگ رسانه است، هر روز شاهد فناوری‌های جدید با قابلیت‌های جدید خواهیم بود که خوشبختانه این قابلیت‌های در صداوسیمای ما بسیار بالاست.

رییس سازمان صداوسیما در ادامه تأکید کرد: اگر اعتبارات فراهم شود می‌توانیم در بسیاری از حوزه‌های دیگر شاهد افتخارات بیشتری باشیم.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو رییس سازمان صداوسیما درخصوص راه‌اندازی شبکه‌های جدید گفت: با توجه به نیازهایی که در کشور احساس می‌شود، شبکه‌های دیگری در نوبت راه‌اندازی هستند که به لحاظ فنی راه‌اندازی آن‌ها در تهران فعلا مشکلات کمتری دارد. با توجه به سرمایه‌گذاری که صورت گرفته است و فرستنده‌ای که وجود دارد، می‌توانیم چند شبکه دیگر را در تهران با هزینه کمتر افتتاح کنیم اما مسئله جدی ارسال سیگنال‌ها به استان‌هاست. در حال حاضر تا شبکه نسیم توانسته‌ایم این شبکه‌ها را با زحمت زیاد در استان‌ها پوشش دهیم و از این به بعد نیاز به فرستنده جدید داریم.

او در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر در استان‌ها در شرایط فعلی نمی‌توانیم بیش از 20 شبکه را در اختیار قرار دهیم. شبکه نسیم را نیز که در استان‌ها قرار داده‌ایم به عنوان یک شبکه مستقل نیست. از این پس شبکه‌های جدید در استان‌ها حتما باید فرستنده مستقلی داشته باشند. در حال حاضر تلاش می‌کنیم برخی از این شبکه‌ها را در تهران راه‌اندازی کنیم. با توجه به اهمیت بسیار بالایی که رسانه امروز دارد و حق مردم است که بتوانند صدا و تصویر خودشان را ببینند، اگر دولت و مجلس و مسئولان که باید در بودجه کشور اولویت‌بندی کنند، این کار را انجام دهند، وظیفه ما این است که صدا و تصویر را برای همه مردم به ویژه نقاط مرزی برسانیم.

او درخصوص راه‌اندازی این شبکه‌ها اعلام کرد: با برخی دستگا‌ه‌ها وارد گفتگو شده‌ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به آموزش و پرورش و سازمان جهانگردی اشاره کرد. سازمان‌هایی که می‌توانند در تولید محتوا کمک کنند؛ البته کمک‌های آن‌ها محدود است و بار اصلی بر عهده خود صداوسیماست. اما با توجه به نوع همکاری می‌توانیم اولویت‌بندی راه‌اندازی این شبکه‌ها را اعلام کنیم.

ضرغامی همچنین درخصوص صادر کردن فرستنده‌های جدید به کشورهای منطقه که پیش‌تر اعلام کرد، توضیح داد:‌ برای شروع، نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه است که بتوانیم کارهای تولیدی را ارسال کنیم و فکر می‌کنم در آینده نزدیک بتوانیم به نتیجه برسیم.

او کشور عمان را از جمله کشورهایی دانست که برای صادر کردن این فرستنده‌ها در نظر گرفته‌اند.

ضرغامی در پایان با پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر شبکه‌های فارسی‌زبان افزایش پیدا کرده‌اند و صداوسیما برای مهار کردن آن چه سیاست‌هایی را اتخاذ می‌کند، روبرو شد و پاسخ داد: سیاست‌هایی که نظام رسانه‌ای سلطه در طول سال‌های گذشته داشته است، تولید هزاران شبکه ماهواره‌ای است. امروز روشن شده است که ثقل و تمرکز آن‌ها برای مقابله با انقلاب اسلامی و ملت ایران است.

او گفت: این شبکه‌ها برای ملت ایران اهمیت ندارند و پس از مدتی که از سر کنجکاوی این شبکه‌ها مورد توجه مخاطبان قرار گرفت، با اتمام فیلم یا سریال و یا آن برنامه خاص، به طور کلی این شبکه‌ها به خاطره‌ها پیوند می‌خورد. این ماسله را مرتبا در فضای ماهواره‌ای کشور می‌بینیم.

ضرغامی در پایان خاطرنشان کرد: ارتباط رسانه ملی و شبکه جمهوری اسلامی ایران با مردم وسیع و محکم است و علت آن هم این است که رسانه ملی مال مردم است و مردم خودشان را در این شبکه می‌بینند، بنابراین آن‌ها نوعا خطری برای ایران نیستند؛ البته مسئولان باید اعتبارات لازم را فراهم کنند تا این همه ظرفیت‌های تولیدی و کارهای نمایشی به فعلیت برسد و در اختیار مردم قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha