• یکشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۲ / ۰۱:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92102916274
  • منبع : مطبوعات

ساخت نانوپوشش‌های ضدمیکروبی تجهیزات جراحی در کشور

ساخت نانوپوشش‌های ضدمیکروبی تجهیزات جراحی در کشور

پوشش های نانومتری ضدلک و ضدمیکروب خودتمیز شونده به منظور استفاده در ابزار جراحی در پژوهشگاه مواد وانرژی ساخته شد.

پوشش های نانومتری ضدلک و ضدمیکروب خودتمیز شونده به منظور استفاده در ابزار جراحی در پژوهشگاه مواد وانرژی ساخته شد.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر پروانه سنگ پور، مجری این طرح با اشاره به کاربرد این پوشش ها در تجهیزات پزشکی و ابزار جراحی، افزود: پوشش های ایجاد شده در دیوارهای بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی نیز قابل استفاده می باشند.

وی گفت: وسایل پزشکی مبتنی بر فناوری نانو، جراحان را قادر می‌کنند که جراحی‌هایی با دقت و ایمنی بالاتر انجام دهند و پارامترهای فیزیولوژیکی و بیومکانیکی را با صحت و دقت بیشتری کنترل کنند. همچنین جراحی‌هایی انجام دهند که احتمال عفونت استفاده از ابزار آلوده را به حداقل ممکن برسانند.

این پژوهشگر افزود: وسایل جراحی مانند چاقو، انبر، گیره و مته می‌توانند به نانو پوشش هایی مجهز شوند که قابلیت و کارایی آن‌ها را افزایش داده و اطمینان از عدم بروز مشکلات عفونت های ابزاری را برای جراح فراهم ‌کند.

سنگ پور ادامه داد: پوشش‌های ضد میکروبی با کمک به‌ کاهش پایداری و گسترش میکروب‌ها به‌ عنوان عواملی تکمیلی و نه به ‌عنوان جایگزین برای فرآیندهای گندزدایی و ضدعفونی تجهیزات جراحی و سطوح عامل جراحی ( از قبیل دارو‌های ضدعفونی و ...) در محل، به حساب می آیند و طراحی سطوح خود تمیز‌شونده و ضد میکروبی یکی از گزینه‌های مناسب برای جلوگیری از انتقال میکروب توسط ابزار مربوطه است.

عضو هیات علمی پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته پژوهشگاه مواد و انرژی تصریح کرد: با استفاده از کاشت نانو ذراتی که دارای خاصیت آنتی باکتریال هستند در لایه نازکی از ماده ای با قابلیت سازش پذیری زیستی و خواص مکانیکی خوب، می توان به لایه ای مناسب برای پوشش ابزار جراحی (که غالبا از جنس استیل ضد زنگ هستند) و یک سطح خود تمیز شونده ضدمیکروبی با استحکام بالا دست یافت.

وی با اشاره به اینکه نانو کامپوزیت‌های فلزی - پلیمری به دلیل کاربردهای ضد میکروبی توجه زیادی به خود جلب کرده‌اند، گفت: امروزه نانوذرات نقره بهترین مواد برای از بین بردن باکتری هستند چرا که سطح ضد باکتریایی با پوشش نانوذرات نقره افزایش می یابد که با کوچکترین تماس یک باکتری با آن، باکتری را از بین می برد.

سنگ پور افزود: همچنین مطالعات نشان داده است که افزودن فلزات دیگر و همچنین روی می تواند اثر ضدباکتری نقره را در مقابل باکتری ها گرم مثبت و منفی تقویت کند؛ بنابراین در این طرح اثر ضدمیکروبی و ضد لک بودن پوشش نانوکامپوزیت TaN حاوی ترکیب نانوذرات آلیاژی را بررسی و نتایج مطلوب حاصل شد.

وی گفت: لایه های نازک نانو کامپوزیتی TaN با ترکیب فلزات نامبرده در کنار ایجاد حفاظ فیزیکی مناسب قادر به کنترل میزان آزاد سازی یون های فلزی توسط کنترل سایزذرات هستند و خواص مکانیکی، استحکام و ضدلک بودن این سطوح نیز مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن، استحکام،ضد خش و لک بودن لایه های پوشش داده شده را تایید می کند.

این پژوهشگر در پایان خاطر نشان کرد: تاکنون این پوشش به منظور استفاده در ابزار جراحی مورد توجه قرار نگرفته و آنچه ممکن است در کنار جذابیت های این هوشمندی نادیده گرفته شود، مزایای اقتصادی و صرفه جویی های کلانی است که تولید و استفاده از نانوپوشش های هوشمند به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین سوق دادن تحقیقات در زمینه پوشش های نوین در این جهت و به دنبال آن تجاری سازی این فناوری می تواند به عنوان افقی روشن و دستاوردی عظیم در عرصه تحقیقات نانوپوشش ها در کشورمان مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha