• یکشنبه / ۲۲ دی ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92102212247
  • خبرنگار : 71219

حاشیه و متن اختتامیه‌ی جشنواره فیلم «عمار»

فرج‌الله سلحشور: هنرمند را با عالمان و بزرگان برابر نکنید!

فرج‌الله سلحشور: هنرمند را با عالمان و بزرگان برابر نکنید!

مراسم نسبتا طولانی اختتامیه‌ی چهارمین دوره جشنواره فیلم مردمی «عمار» با حضور آیت‌الله جنتی، سخنان حاشیه‌ای سلحشور درباره‌ی هنرمندان و تشکر ویژه برخی برگزیدگان از حوزه هنری برای توقیف فیلم‌های به اصطلاح «ضد ارزشی» همراه شد.

مراسم نسبتا طولانی اختتامیه‌ی چهارمین دوره جشنواره فیلم مردمی «عمار» با حضور آیت‌الله جنتی، سخنان حاشیه‌ای سلحشور درباره‌ی هنرمندان و تشکر ویژه برخی برگزیدگان از حوزه هنری برای توقیف فیلم‌های به اصطلاح «ضد ارزشی» همراه شد.

به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» شامگاه 21 دی ماه با حضور جمعی از هنرمندان‌، مسوولان‌ و خانواده‌های شهدا‌، در سالن اصلی سینما «فلسطین» برگزار شد.

آیت‌الله احمد جنتی گفت: امیدوارم صاحبان این جشنواره و کسانی که در این حوزه کار می‌کنند، باعث تکثیر هرچه بیشتر هنرمندان متعهد شوند.

دبیر شورای نگهبان با تسلیت ایام شهادت امام حسن عسکری (ع) و تبریک روز امامت ولی عصر (عج) گفت: حضور من در این جلسه حالت غافلگیرانه داشت؛ چراکه دکتر (وحید) جلیلی به من گفت که در این جشنواره شرکت و صحبت کنید اما من گفتم فرصت نیست، بعد گفتند برای نماز بیایید که قبول کردم و در آخر به اینجا آمدم اما بدون آمادگی و ای کاش یک نفر یک ساعت قبل با من درباره این جشنواره صحبت کرده بود.

جنتی با اشاره به فیلمی درباره امام رضا (ع) که در سال‌های دور ساخته شده است، ادامه داد: آن زمان امام خمینی (ره) گفته بود که نقش این فیلم از صد سخنرانی ما بیشتر است و این تاثیر آثاری از این دست را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به فیلم توبه نصوح (اثر محسن مخملباف در دهه 60) نیز گفت: از فیلم جمله‌ای در ذهنم مانده که بسیار بر من تاثیر گذاشت، آن هم جمله یک مظلوم بود که در عالم برزخ به دنبال ظالمی که حق او را ضایع کرده بود می‌رفت و می‌گفت حق مرا بده.

دبیر شورای نگهبان در ادامه سخنان خود اظهار کرد: بنابراین نقش این فیلم‌ها در تربیت انسان زیاد است و من همیشه ناراحت بودم که چرا نباید در نظام جمهوری اسلامی اینقدر هنرمند متعهد داشته باشیم که بتواند پاسخ همه نامربوط‌هایی را که دیگران می‌گویند بدهند، فسادهایی را که در آمریکا وجود دارد نشان بدهند تا آنهایی که حرف از آمریکا و از رابطه با آمریکا دم می‌زنند، دیگر دنبال آن نباشند.

جنتی افزود: همچنین در قضیه فتنه خیلی بیشتر از اینها می‌شد کار شود تا کسی جرات نکند دفاع و حرفی داشته باشد و هر بچه‌ای که آثاری با این موضوع را ببیند از بانیان فتنه تنفر داشته باشد که چقدر این افراد گمراهی ایجاد کرده‌اند. هرچند خیلی‌ها هم تقصیر نداشتند و بیشتر مشکل بصیرتی داشتند.

او همچنین با تاکید بر اینکه نقش هنر در تربیت انسان والاست گفت: امیدوارم صاحبان این جشنواره و کسانی که در این حوزه کار می‌کنند، بیشتر تولید مثل کنند و هرچه بیشتر هنرمند متعهد تکثیر شود.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به تجلیلی که از فرج‌الله سلحشور صورت گرفت، با ابراز خوشحالی از دیدار پدر شهید احمدی روشن خاطرنشان کرد که باید از همه هنرمندان متعهد تقدیر شود.

وحید جلیلی: یک فیلم سینمایی درباره شهیدان ترور در این کشور ساخته نشده است

در ابتدای این مراسم وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار با تشکر ویژه از خانواده‌های معظم شهدا و آیت الله جنتی برای حضور در این مراسم یادآور شد: جشنواره مردمی عمار در اولین سالگرد جنبش مردمی 9 دی در سال 1389 تاسیس شد و پس از برگزاری سه دوره، امسال بیش از هزار عنوان فیلم را دریافت کرده است.

او با اشاره به تبلیغات و ثبت‌نام 700 اثر از حدود 70 کشور در این جشنواره و نیز افتتاح جشنواره عمار در غزه گفت: تعدادی فیلم از فلسطین برای ما ارسال شد که برخی از برادران فلسطینی در آنها مصاحبه کرده و گفته بودند گاهی حدود 20 سال طول می‌کشد تا برخی آثار ایرانی که علیه اسرائیل ساخته شده است به آنها برسد و به طور مثال فیلم «بازمانده» هنوز به دست آنها نرسیده بود.

جلیلی ادامه داد: بنابراین جشنواره عمار این سوال را می‌پرسد که چرا بسیاری از فیلم‌هایی که در حوزه‌های مختلف ساخته شده به مخاطبان خود نمی‌رسد؟! آنها گاهی در داخل کشور محجوب و غریب می‌مانند و حتی به مخاطب داخلی هم نمی‌رسند. همچنین این سوال مطرح می‌شود که در کنار این آثار تولید شده چرا بسیاری از ماجراها و معارف ما در قالب‌های مختلف خود راه نیافته است.

او گفت: کدام ملت را در تمام جهان یا حتی تاریخ سراغ دارید که این تعداد قهرمان و ماجرا داشته باشد. همین چند دهه اخیر را که در نظر بگیریم می‌بینیم شهدای زیادی داریم که الگویی برای جهان هستند اما چند درصد از آنها توانسته‌اند به قاب سینمایی ایران راه پیدا کنند؟

وی افزود: سی و دو سال قبل رئیس جمهور ،‌نخست وزیر و رئیس قوه قضاییه‌ی ما را کشتند و 17 هزار نفر را هم در این کشور ترور کردند. اما حتی یک فیلم سینمایی درباره یک شهید ترور در این کشور ساخته نشده است، این در حالی است که سینمای ایران یکی از 10 سینمای اول جهان است.

جلیلی در ادامه سخنان خود با اشاره به جمله امام خمینی(ره) در بهشت‌ زهرا(س) که «ما با سینما مخالف نیستیم و با فحشا مخالف هستیم» گفت: راه سینمای ایران به یمن انقلاب اسلامی و این جمله امام(ره) مشخص است. اما سوال اصلی این است که ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها چقدر بوده و آنچه محقق شده ،‌ چه میزان بوده است؟ جشنواره عمار آمده تا این فاصله را پر کند و می‌بینیم با کمترین امکانات در مقایسه با جریان‌های دیگر‌، فرزندان انقلاب آستین همت را بالا زده‌اند.

او همچنین در پایان سخنان خود یادآور شد که این مراسم در شب شهادت یکی از نشانه‌های زنده بودن انقلاب در نسل سوم یعنی مصطفی احمدی روشن برگزار می‌شود.

تقدیر از فرج‌الله سلحشور و بازهم اظهار نظر درباره هنرمندان

به گزارش ایسنا‌، در ادامه این مراسم نادر طالب‌زاده،‌ آیت الله جنتی‌، خانواده‌های شهیدان‌ مصطفی احمدی روشن‌، خالقی‌پور‌، نوری‌، خراسانی‌، محققی‌ و نیز جمال شورجه‌ و ابوالقاسم طالبی برای اهدا لوح و فانوس زرین جشنواره عمار به فرج‌الله سلحشور روی سن آمدند.

سلحشور پس از دریافت هدایای خود گفت: سلحشور قصه‌اش را از قرآن می‌گیرد، توفیقش را هم که خدا می‌دهد، ابعاد دیگر هنرمندی‌اش را هم که هنرمندان کمک می‌کنند، پس سلحشور چه کرده است؟ هیچ!

او گفت: من از این تقدیر و تشکر که خود را لایق آن نمی‌دانم سپاسگزارم، اگر کاری انجام شده از باب وظیفه بوده است و هر کسی به اندازه سهم خود کار می‌کند، من هم وظیفه خود را انجام دادم.

کارگردان مجموعه «یوسف پیامبر» در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یک خواهش از مسئولان این مملکت دارد بیان کرد: هنرمندان فقط کسانی هستند که در یک رشته تخصص دارند‌ پس هنرمند را با عالمان، بزرگان برابر نکنید آنها عارف‌، دانشمند و متخصص نیستند اما گاهی می‌بینیم که جامعه بیش از ظرفیت هنرمندان برایشان ارزش قائل می‌شود، در حالی که آنها هرچه می‌کنند وظیفه‌شان است.

او با اشاره به جوانان و شهدایی همچون حضرت علی اکبر افزود: این شهدا باید الگوی جامعه باشند، چرا یک بازیگر یا فیلمساز باید الگو شود، بس است. بیایید این الگوها را بشکنیم و برای هنرمند به اندازه خودش ارزش قائل شویم.

به گزارش ایسنا،در یکی از بخش‌های پایانی این مراسم هم نادر طالب‌زاده دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار با اشاره به اخباری که در رسانه‌های خارجی از جمله بی‌ بی سی منتشر شده است‌، گفت: آنها علاوه بر اینکه به جشنواره عمار عکس‌العمل نشان داده‌اند، این سوال برایشان مطرح شده که بخش بین‌الملل در این جشنواره چه می‌خواهد بکند‌؟! بنابراین ما از این پس از این عمارهای بین‌المللی به صورت حضوری و نیز با صدا و تصویر خواهیم داشت.

او سپس یکی از فیلمسازان خارجی را که با هزینه شخصی خود برای ساخت مستندی به آرژانتین رفته و درباره اتفاقی که حدود 20 سال قبل در بینس آیرس رخ داده و مسئولیت آن را به گردن ایران انداخته‌اند‌، دعوت کرد تا از او تقدیر شود.

به گفته طالب‌زاده این فیلمساز برای ساخت بخش‌های دیگری از مستند خود هم‌اکنون در تهران به سر می‌برد.

این فیلمساز خارجی در سخنان کوتاهی با بیان اینکه افتخار می‌کند،در ایران است،‌ گفت که قصد دارد نشان دهد که ایرانیان تروریست نیستند و بلکه اسرائیل یک تروریست است.

یکی از نکات جالب توجه این بخش دعوت از رسایی نماینده مجلس و سردار نقدی رئیس سازمان بسیج بود که در این مقطع زمانی، هیچ کدام در سالن حضور نداشتند.

همچنین در زمان اهدای جوایز بخش داستانی کوتاه کارگردان فیلم «شربت سینه» با تشکر از حوزه هنری و رئیس آن برای توقیف تعداد فیلم در سال گذشته خطاب به فیلمسازان کشور گفت: ما بچه‌های سازمان «اوج» آمده‌ایم و به شما اجازه نمی‌دهیم، فیلم‌های ضد ارزشی بسازید.

در این مراسم همچنین حامد زمانی(خواننده) ترانه‌ای را با نام «پایداری» برای اولین بار اجرا و به شهید احمدی روشن پیشکش کرد.

به گزارش ایسنا‌، در این مراسم جهانگیر الماسی‌، احمد نجفی‌، جمال شورجه‌، حبیب احمدزاده‌، محمدرضا عباسیان‌(مدیرعامل سابق موسسه رسانه‌های تصویری) ‌،هاشم میرزاخانی(مدیرعامل سابق انجمن سینمای جوانان ایران)،‌محمدصادق کوشکی،‌ محسن علی اکبری،‌ حسن عباسی‌، علیرضا قزوه،‌ رسایی(نماینده مجلس)،‌ حجت الاسلام شهاب مرادی(رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران)، ابوالقاسم طالبی‌ و جمع زیادی از خانواده شهدا و... حضور داشتند.

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

اختتامیه جشنواره فیلم عمار

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۱

آقاي سلحشور، محترم شمردن كسي هيچ ربطي به بي‌حرمتي به كس ديگري ندارد