• سه‌شنبه / ۱۷ دی ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92101709386
  • خبرنگار : 71452

تغییر برنامه پرتابهای فضایی اوربیتال ساینس و اسپیس‌ایکس در پی سرمای شدید

تغییر برنامه پرتابهای فضایی اوربیتال ساینس و اسپیس‌ایکس در پی سرمای شدید

برودت شدید هوا و احتمال بروز نقص فنی، دو برنامه پرتاب فضایی شرکت‌های خصوصی اوربیتال ساینس و اسپیس ایکس را به تعویق انداخت.

برودت شدید هوا و احتمال بروز نقص فنی، دو برنامه پرتاب فضایی شرکت‌های خصوصی اوربیتال ساینس و اسپیس ایکس را به تعویق انداخت.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درحالیکه پیش از این تاریخ‌های 18 و 23 دسامبر برای انجام نخستین مأموریت رسمی کپسول باری سیگنوس متعلق به شرکت اوربیتال ساینس تعیین شده بودند، بروز نقص فنی در سیستم خنک کننده ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) باعث به تعویق افتادن این برنامه شد.

هفتم ژانویه (17 دی) بعنوان تاریخ جدید این پرتاب تعیین شده بود، اما مسئولان اوربیتال ساینس بدلیل برودت شدید هوا و بارش باران، از موکول شدن این مأموریت دست‌کم به دو روز آینده خبر می‌دهند.

کپسول باری سیگنوس حامل 1261 کیلوگرم بار، علاوه بر انتقال تجهیزات مورد نیاز فضانوردان مستقر در ISS‌، تعداد 33 ماهواره کیوبست و 23 آزمایش دانش‌آموزی را به فضا منتقل خواهد کرد.

سیگنوس در قالب مأموریت CRS Orb-1 احتمالا هشتم یا نهم ژانویه (18 یا 19 دی) بوسیله موشک آنتارس از مرکز پرتاب فضایی والوپس ناسا راهی ایستگاه فضایی خواهد شد و پس از سه روز به ISS ملحق خواهد شد.

اوربیتال ساینس بعنوان دومین شرکت خصوصی، در قالب قراردادی به ارزش 1.9 میلیارد دلار با ناسا، انتقال تجهیزات مورد نیاز فضانوردان را در هشت مأموریت برعهده گرفته است.

شرکت اسپیس ایکس نیز در قالب قرارداد 1.6 میلیارد دلاری با ناسا، طی 12 مأموریت تجهیزات مورد نیاز فضانوردان را به ایستگاه فضایی منتقل می‌کند.

برنامه پرتاب موشک فالکون 9 شرکت اسپیس ایکس برای انتقال ماهواره مخابراتی Thaicom 6 نیز از روز جمعه سوم به دوشنبه هفتم ژانویه (17 دی) موکول شد.

علت مشخصی برای تغییر زمان پرتاب اعلام نشده بود، اما مسئولان شرکت علت این اقدام را برای بررسی های تکمیلی و پیشگیری از هرگونه نقص احتمالی اعلام کردند؛ موشک فالکون ساعت 22:06 به وقت گرینویچ (01:36 بامداد امروز (سه‌شنبه) به وقت تهران) با موفقیت به فضا پرتاب شد.

ناسا پس از بازنشستگی برنامه شاتل فضایی، برای انتقال فضانوردان و تجهیزات به فضا به کپسول سرنشین‌دار سایوز و کپسول باری پروگرس روسیه، شرکت‌های خصوصی اسپیس ایکس و اوربیتال ساینس، آژانس فضایی اروپا (ESA)‌ و آژانس اکتشافات هوافضا ژاپن (JAXA)‌ وابسته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha