معاون سیما پس از مدتها به پرسشهایی دربارهی بودجه اختصاص یافته به صداوسیما، پخش سریال «سرزمین کهن» کمال تبریزی، راهاندازی شبکههای جدید تلویزیونی، افتتاح رسمی شبکه نسیم و روند برگزاری سومین جشنواره تلویزیونی جامجم و انتخاب برترینها پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، دکتر علی دارابی در حاشیه مراسم افتتاح سومین جشنواره تلویزیونی جامجم در پاسخ به پرسشی مبنی بر برگرداندن افرادی که به خاطر گلهمندیهای پیش آمده از تلویزیون کنارهگیری کردند، اظهار کرد: من پیش از این هم اعلام کردم که در تلویزیون هیچکس ممنوعالکار نیست و به نوعی همه جای کار دارند. طبیعتا این بحثها و گفتوگوها هم از ناحیه تلویزیون و هنرمندان در حال انجام است و صورت میگیرد. من امیدوارم تمام افرادی که توانایی تولید برنامههای خوب دارند خودشان را در تلویزیون ببینند و این وظیفه ماست که شرایط را برای حضورشان فراهم کنیم که این زمان دور از دسترس نیست.
*** صحبتهای کمال تبریزی درست است
معاون سیما در بخش دیگری از گفتوگویش با خبرنگاران دربارهی وقفه در پخش سریال «سرزمین کهن» کمال تبریزی توضیح داد: همانطور که آقای تبریزی، کارگردان سریال «سرزمین کهن» اعلام کردند فاز اول و دوم این سریال آماده پخش است. اما خوشبختانه با توافق ما و تیم سازنده قرار است اصلاحاتی انجام شود اما بخشی از عزیزان که کار را باید آماده کنند، درگیر جشنواره فجر هستند. بر این اساس ما هم باید به جهت این که کار به موقع برسد، تأمین مالی عوامل را انجام دهیم تا آنها هم بتوانند هم به کارهای جشنواره فجرشان برسند و هم اینکه به زودتر آماده شدن پروژه کمک کنند.
او با تایید صحبتهای کمال تبریزی در مصاحبه با ایسنا، تأکید کرد: صحبتهای آقای تبریزی درخصوص تعویق در پخش سریالش درست است. امیدواریم که مشکلات مالی که اکنون گریبانگیر پروژه شده است، زودتر حل شود و ما به زودی شاهد پخش سریال «سرزمین کهن» باشیم؛ البته من فکر میکنم که این مجموعه در چند هفته آینده پخشش آغاز شود.
*** افتتاح رسمی «نسیم» در روز میلاد پیامبر
معاون سیما همچنین در خصوص افتتاح رسمی شبکه نسیم در جمع خبرنگاران گفت: در آستانهی میلاد پیامبر اسلام (ص)، شبکه نسیم را رسما افتتاح خواهیم کرد.
دارابی دربارهی رقابت شبکه نسیم با سایر شبکههای تلویزیونی گفت: امیدواریم که رقابت خوبی میان همه شبکهها ایجاد شود. این شبکه حتما یک شبکه پربیننده خواهد شد؛ چرا که بعد از افتتاح رسمی یک سری ویژه برنامههای زنده و برنامههای دیگری تدارک دیدهایم که قطعا به میزان بینندگان افزوده خواهد شد.
*** شبکه کودک، اولویت تلویزیون است
وی همچنین درخصوص راهاندازی شبکههای جدید برای تلویزیون خاطرنشان کرد: همانطور که پیش از این هم اعلام کردم، 10 شبکه جدید در دستور کار سیما قرار دارد که راهاندازی آنها به علت مسائل مالی متوقف شده است. طبیعتا یکی پس از دیگری که مشکلات حل شود، شبکهها هم نیز افتتاح میشوند؛ چرا که مطالعات و بحثهای مربوطه برای افتتاح آنها انجام شده است. بر این اساس امیدواریم هر چه زودتر مشکلات مالی حل شود و ما شاهد افتتاح شبکههای دیگر و بخصوص شبکه کودک و نوجوان که از اولویتهای کار ماست، باشیم.
دارابی افزود: آغاز به کار شبکههای جدید منوط به حل مشکلات مالی است. ما با دولت محترم اخیرا جلساتی را داشتیم و قرارهایی را نیز گذاشتهایم که اگر تأمین شود طبعا ما آمادگی انجام این کارها را خواهیم داشت. اما در حال حاضر بودجه و اعتبار دست ما نیست و باید دولت این امکان را به ما بدهد تا بتوانیم کارمان را انجام دهیم.
وی با اشاره به تأسیس شبکههای جدید یادآور شد: شبکههای تازههای تأسیس نیاز به استودیو و پخش دارند چرا که این شبکهها صرفا تأمینی نیستند بلکه تولید هم خواهند داشت؛ بنابراین زمانی که شبکهای به راه میافتد باید تأمین اعتبار شود. مثل قطاری است که روی ریل شروع به حرکت میکند. بر این اساس باید شبکههای ما هم حرکت کنند. ما خودمان کمی این روند را کند کردهایم تا مقدماتش را فراهم کنیم.
دارابی سپس اظهار کرد: 10 شبکهای که پیش از این نام بردهام، خودم شخصا مایل هستم که امسال آنها را افتتاح کنم اما اگر پول برسد.
*** بودجه صداوسیما کافی نیست
معاون سیما در ادامه در پاسخ به پرسشی دیگر از سوی خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا بودجه اختصاص یافته به صداوسیما کافی است؟ پاسخ منفی داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در میان دستگاههایی که بودجههایشان اضافه شده است، وقتی نگاه میکنیم، میبینیم بودجه صداوسیما افزایش بسیار کمی داشته و دلیلش هم این است که طی یکی دو سال اخیر افزایش بودجه نداشتیم و انبوه بدهیهایی که در سازمان داشتیم خودش مزید بر علت است. در حال حاضر هم دومین سالی است که ردیف بودجه عمرانی صداوسیما متأسفانه صفر است و به نوعی این مشکلات جدی به بودجه برمیگردد. بنابراین این بودجه برای اینکه رسانه بخواهد به همه وظایفش بپردازد، کافی نیست، بلکه نیاز به یک اقدام ویژه از سوی دولت دارد.
وی در ادامه مطلب بالا تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی دستوراتی را به شکل شفاهی و مکتوب ارائه دادند، جلساتی هم با آقای رییس جمهور اخیرا داشتیم که امیدوارم انشاءالله عملی شود و بحث کمبود بودجه نفسی را برایمان فراهم کند تا بتوانیم نفس بکشیم و کارهای خوبی را که در حال حاضر منتظر تولید هستند، شاهد باشیم؛ از کارهای الف ویژه تا سریالها و برنامههای گفتوگو محور خوبی که ما برای آنها تدارکات دیدهایم، همه این اقدامات منوط به حل مشکلات مالی هستند.
*** سال 2015 پایان اجباری آنالوگ
معاون سیما در بخش دیگری از صحبتهایش در جمع خبرنگاران درباره عبور از سیستم آنالوگ به دیجیتال توضیحاتی را ارائه داد و بیان کرد: مقررات جهانی میگوید سال 2015 باید آنالوگ تعطیل شود و ما برنامههایی را به شکل مکتوب در این خصوص داریم. طی جلساتی هم که با مسؤولان داشتهایم، این برنامهها را اعلام کردهایم. صداوسیما هم برنامههایش در این خصوص آماده است. امیدواریم دوستان هم در بخشهای دیگر کمک و تحقیق کنند وگرنه ما از این دنیا عقب میافتیم و نمیتوانیم این عقبماندگی را جبران کنیم به جهت اینکه خیلی از تحولات جهانی حتی نمایشش هم در تلویزیون منوط به اتفاقی است که باید در گذر از آنالوگ به دیجیتال بیافتد.
*** وضعیت سریالهای تاریخی تلویزیون
وی در ادامه دربارهی آخرین وضعیت ساخت سریالهای فاخر تلویزیون تصریح کرد: سریالهای الف ویژه همچون «شهید باکری»، «شهید چمران»، «جاویدالاثر احمد متوسلیان» و همچنین سریال «حماسه میشان» (فتوا) را در دست تولید داریم که مقدمات آن نیز در حال فراهم شدن است. افزون بر آنها، سریال «پوریای ولی» و «حضرت موسی(ع)» هم آماده است ولی همه این متوقف شدهها به بحث اعتبار و بودجه مربوط میشود، چرا که تمامی این پروژهها کارهایشان آماده کلید زدن است. امیدواریم با حل مشکلات مالی به زودی شاهد کلید زدن این سریالهای الف ویژه نیز باشیم.
***اظهار نظر درباره جشنواره جامجم
معاون سیما در گفتوگویی که با خبرنگاران داشت، همچنین دربارهی روند برگزاری سومین جشنواره تلویزیونی جامجم توضیحاتی را ارائه داد و گفت: در معاونت سیما جشنوارههای مختلفی تاکنون برگزار شده که ما این جشنوارهها را تجمیع کردیم و به شکل سالانه یک جشنواره بزرگ برگزار کردیم که امسال سومین سالی است که جشنواره تلویزیونی جامجم همانطور که وعده داده بودیم در ابعاد بینالمللی برگزار میشود. آثار بسیار خوبی هم در حوزهی سریال، مستند و انیمیشن از کشورهای مختلف آمده است که مورد داوری و ارزیابی قرار گرفته است. انشاءالله در آیین اختتامیه جشنواره جامجم که روز 25 دی ماه برگزار خواهد شد، تمام نتایج را اعلام خواهیم کرد.
معاون سیما همچنین خاطرنشان کرد: یک امکان جدی جهت یک رقابت سالم میان برنامهسازان، تهیهکنندگان و از طرفی دیگر میان شبکههای تلویزیون انجام خواهد گرفت. افزون بر اینکه تقدیر از برنامهسازان و هنرمندان در دستور کار ما قرار دارد؛ چراکه آنها برای کارشان در طول سال زحمات زیادی را متحمل شدند، بنابراین جشنواره یک فرصتی است برای دیدن کارها که حتما آن را انجام خواهیم داد.
وی اضافه کرد: امروزه یکی از کارویژههای مهمی که برگزاری این جشنوارهها دارد، بحث عرصهِ بینالمللی بودن است. ما اگر امروز از دیپلماسی رسانهای صحبت میکنیم در واقع برگزاری این جشنوارهها فرصتی است برای معرفی توانمندیها. همچنین انتقال و ارائهی این آثار میتواند فرصت خوبی باشد.
او ادامه داد: سالانه یک جشن بزرگی توسط خانواده بزرگ تلویزیون برگزار میشود و حاصل این کار جشنواره بینالمللی جامجم سیماست.
انتهای پیام
نظرات