رییس شورای شهر تهران این هفته در جریان تهران گردی خود و تیماش قول شروع عملیات نجاتبخشی عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد که در پادگان ولیعصر رها شده باقی مانده را داد و بعد به دیدار یک کلاهفرنگی سالم و سرپای دیگر که اولین ساختمان رادیو است، رفت.
به گزارش خبرنگار سرویس«شهری» ایسنا، احمد مسجدجامعی در اولین بخش از برنامه کشف تهران این هفته که در منطقه هفت بود، پس از زیارت مزار شهدای گمنام در میدان امام حسین(ع) به مسجد امام حسین(ع) رفت. این مسجد یکی از مساجد مهم با ویژگیهای معماری خاص است که معمار آن استاد لرزاده بوده است.
تیم تهران گردی صبحانه خود را در یکی از قدیمیترین حلیم و کباب فروشیهای تهران در ابتدای خیابان شریعتی (جاده قدیم قصران) صرف کردند و در ادامه به موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب رفت و از قدیمیترین موسسه کارتوگرافی ایران و نقشه های تاریخی ایران و خایج فارس دیدن کرد. در این موسسه چند نسل است که معتبرترین نقشه های جغرافیایی آماده و چاپ می شود. تعدادی از نقشه های بسیار قدیمی و کتابهای منحصر به فرد در گنجینه این موسسه نگهداری می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این بازدید گفت: این موسسه اولینبار نقشه های خلیج فارس را جمع آوری و به عنوان اطلس خلیج فارس به 2 زبان فارسی و انگلیسی چاپ کرد. در این برنامه قرار شد اطلس خلیج فارس پس از تکمیل، با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و شهرداری منطقه 7 تجدید چاپ شود.
مسجد جامعی در ادامه به منزل سید فرید قاسمی - یکی از پژوهشگران حوزه مطبوعات رفت و با او به گفتوگو نشست.
فرید قاسمی اخیرا بیش از 2300 عنوان و منبع نفیس پژوهشی از نشریات ادواری گرفته تا کتابهای تخصصی و کمیاب این حوزه را (که در طول چند دهه فعالیت فرهنگی جمع آوری کرده بود) وقف آستان قدس رضوی کرده است.
در جریان این دیدار فرید قاسمی در مورد مشکلات شهری منطقه 7 و رسانهای بودن این منطقه بین سایر مناطق صحبت کرد و با بیانی شیرین و طنز در مورد تغییرات متعدد نام کوچهها و خیابانهای تهران، گفت: «خیابانی را در منطقه داریم که 6 ماه سال نامش "عروةالوثقی" است و 6 ماه دیگر اردلان».
تیم تهران گردی و جمعی از اهالی رسانه با این پژوهشگر حوزه رسانه عکس یادگاری هم گرفتند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران سپس به عمارت تاریخی کلاه فرنگی عشرت آباد رفت و از این بنای تاریخی بازدید کرد. در این بازدید که با حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد، بر حفظ و مرمت بنای تاریخی عشرت آباد تاکید و قرار شد بر اساس تفاهم نامه مشترکی میان سپاه پاسداران (که عمارت مذکور در محوطه آن قرار دارد)، میراث فرهنگی و شهرداری مقدمات مرمت و نجات بخشی این بنا در قالب یک گنجینه تاریخی تا ابتدای سال آینده فراهم شود.
مسجد جامعی سپس به باغ موزه لرزاده رفت و پس از بازدید از خانه مرحوم لرزاده تاکید کرد که این بنا بهتر است به "خانه معمار" تغییر نام دهد.
بازدید از بخش های مختلف ورزشگاه شهید شیرودی به عنوان یکی از قدیمیترین زمینهای چمن کشور از دیگر برنامههای تهرانگردی دیروز بود. در جریان این بازدید تیم تهران گردی تصمیم گرفت تا از کاشیهای دروازه محمدیه که در قالب تابلو دیو سفید در ورزشگاه امجدیه نگهداری می شود حمایت بیشتر کند و فضای آن را به موزه ورزش تبدیل کند.
مسجدجامعی همچنین از دو ستون سردر ورزشگاه امجدید (شیرودی) که اثر معمار برجسته گرجی "مارکف" است دیدار کرد و گفت: ورزشگاه شهید شیرودی قدیمی ترین مجموعه ورزشی کشور به شمار می آید که شاهد رویدادهای تاریخی ورزشی بوده است و باید به عنوان "قدیمی ترین مجموعه ورزشی کشور" ثبت ملی شود.
برنامه تهران گردی این هفته هم بازدید از کلیساهای تهران را در خود داشت و تیم تهران گردی همزمان با آغاز سال نو میلادی به کلیسای نیکلای مقدس و آسایشگاه سالمندان متعلق به این کلیسا رفت . در این بازدید مسجد جامعی ضمن تبریک سال نو مسیحی به برخی از سالمندان در این آسایشگاه ، به توضیحات مسئول کلیسا و تاریخ مهاجرت مسیحیان ارتودوکس از روسیه و چگونگی احداث این کلیسا گوش داد. آسایشگاه سالمندان کلیسای نیکلای مقدس، نخستین آسایشگاه سالمندان در ایران است که پذیرای سالمندان مسیحی، مسلمان و دیگر ادیان است.
موزه رضا عباسی مقصد بعدی مسجدجامعی بود و وی از بخشی از آثار موجود در این موزه به ویژه از آثار چند هزار سالهای که حاصل حفاری و اکتشاف در تپه های قیطریه تهران بود دیدن کرد و بعد به عمارت معروف به "کلاه فرنگی بیسیم" که اولین خانه رادیو رفت و از آن بازدید کرد.
در این بازدید تیم تهران گردی از ژنراتورهای قدیمی و غول آسای تولید برق برای اتصال رادیو بازدید کردند و مسجد جامعی گفت: « شرکت زیمنس سالهاست که به دنبال بازگرداندن و خرید این ژنراتورهای قدیمی متعلق به قبل از جنگ جهانی در این ساختمان و ژنراتورهای کارخانه سیمان تهران است اما تاکنون موفق نشده و به همین دلیل باید از این گنجینههای تاریخی حفاظت کنیم».
برنامه پایانی این بازدیدها ، حضور در موسسه فرهنگی امیرکبیر بود که این روزها به عنوان موزه دکتر حسن حبیبی در حال آماده سازی است. در این بنیاد مجموعهای از تابلوهای هنری، تابلوفرش، کتابها و اسناد ارزشمند و هدایای دوران معاون اولی مرحوم دکتر حبیبی جمعآوری شده است. در این بازدید، دکتر رهیده - همسر مرحوم دکتر حبیبی، فرزند دکتر حبیبی و حجت الاسلام والمسلمین دعایی از اعضای هیئت امنای موزه
دکتر حبیبی حضور داشتند و برای نخستین بار گنجینه این مجموعه روی یک مقام رسمی گشوده شد تا مقدمات افتتاح رسمی آن در دوازده بهمن سال جاری فراهم آید.
در جریان این حضور مسجدجامعی از حجتالاسلام دعایی خواست تا بخشهایی از شاهنامه را بلند و رسا بخواند و او این کار را کرد اما در بخشهایی قطع و وصلی داشت که این موضوع زمینه شوخی و در ادامه تشویق همراهان را به همراه داشت.
رئیس شورای شهر در آخرین بخش از برنامه کشف تهران به منزل شهید علی طلایی رفت و با مادر این شهید بزرگوار دیدار کرد. در این دیدار مادر شهید طلایی چند شعر از سروده های خودش و مرحوم پدرش را با احساساتی خاص قرائت کرد و جمع حاضر را تحت تأثیر روحیه خویش قرار داد. مسجد جامعی همچنین از اتاق این شهید که از سال 65 با اهتمام مادر بزرگوارش بدون تغییر باقی مانده بود دیدن کرد.
انتهای پیام
نظرات