• شنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92093020460

افزایش حجم باک خودروهای گازسوز با نانوساختارهای فلزی

افزایش حجم باک خودروهای گازسوز با نانوساختارهای فلزی

یکی از تولیدکنندگان بزرگ مواد شیمیایی در جهان، موفق به تولید انبوه نانوساختارهایی با قابلیت ذخیره‌سازی مقادیر زیاد گاز طبیعی شده است.

یکی از تولیدکنندگان بزرگ مواد شیمیایی در جهان، موفق به تولید انبوه نانوساختارهایی با قابلیت ذخیره‌سازی مقادیر زیاد گاز طبیعی شده است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نانوساختارهای تولید شده توسط شرکت باسف (BASF) که به چارچوب‌های آلی فلزی شهرت دارند، می‌توانند در باک خودروهای گازسوز مورد استفاده قرار گیرند. با این کار می‌توان توانایی ذخیره‌سازی انرژی در خودروها را افزایش داد. چارچوب آلی فلزی (metal organic framework) به ترکیبات فلزی با ساختار بلورین گفته می‌شود که دارای حفره‌های نانومقیاس است؛ این نانوحفره‌ها برای ذخیره‌سازی گازهای طبیعی و گازهایی نظیر هیدروژن و دی‌اکسید کربن مناسب هستند. چارچوب‌های آلی فلزی دارای مساحت سطحی بالایی هستند، به طوری که می‌توانند گازها را روی سطح خود جذب کنند. یک گرم از این مواد می‌تواند سطحی در حد زمین فوتبال داشته باشد.

به نوشته سایت نانو، اخیرا باسف، روی تجاری‌سازی چارچوب‌های آلی فلزی متمرکز شده‌ است، در این راستا این شرکت پتنت‌های متعددی را در ارتباط با چارچوب‌های آلی فلزی به ثبت رسانده است.

شرکت باسف، در حال حاضر در حال پیاده‌سازی فناوری استفاده از چارچوب‌های آلی فلزی در خودروهاست. به طوری که در نقاط مختلف جهان اقدام به استفاده از این مواد در خودروها کرده است. در کنفرانسی که اخیرا در آتلانتا برگزار شد، باسف نمونه‌هایی از خودروهای مجهز به دستگاه سوخت حاوی چارچوب‌های آلی فلزی این شرکت را عرضه کرد. سوخت این خودروها گاز طبیعی بوده و در طراحی و ساخت آنها از همکاری یکی از بزرگترین عرضه‌کنندگان دستگاه‌های سوختی مبتنی بر گاز طبیعی در جهان استفاده شده‌ است.

ژوزف لینچ از مدیران شرکت باسف می‌گوید: ما پیشرفت‌های قابل توجهی را در بخش فناوری چارچوب‌های آلی فلزی به دست آوردیم. ابتدا این فناوری را در بخش آزمایشگاهی تست کردیم و سپس تحقیقات خود را در صنعت خودروسازی ادامه دادیم. تست‌های انجام شده در خودروها نشان داد که فناوری ما در دنیای واقعی قابل استفاده است. ما قصد داریم طی 12 تا 18 ماه آینده، این فناوری را به بازار مصرف عرضه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha