رییس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با ابراز امیدواری در مورد پیگیری جدی حقوق شهروندی در دولت جدید، گفت: برخی قوانین، آییننامهها و دستورالعملهای مغایر با حقوق شهروندی اصلاح و مورد بازنگری قرار گیرند.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین مهرپور عصر سهشنبه در مراسم بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل الزامآور نیست، گفت: باید در جهت فهم این اعلامیه و فراهم کردن زمینه برای اجرای آن در جوامع تلاش شود.
این استاد دانشگاه به مقبولیت مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر از سوی اندیشمندان مذهبی اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال آیتالله مطهری در کتاب نظام حقوق زن در اسلام میگوید که اعلامیه حقوق بشر چون برای احترام به انسانیت، آزادی، مساوات و احیای حقوق بشر تنظیم و بهوجود آمده، مورد احترام همه انسانهای با وجدان است. در دین اسلام نیز انسان و حقوق انسان و مساوات آنها، نهایت ارزش و احترام را دارد.
مهرپور به نقش دولتها برای تحقق حقوق بشر اشاره کرد و افزود: هر دولتی که قدرت را در اختیار دارد، به طور طبیعی طرفداران و مخالفینی نیز دارد و این مهم است که همواره موازین حقوق بشری را رعایت کند.
رییس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه ضوابط و موازین حقوق بشری باید از سوی دولتها تدوین شود، گفت: دولتها علاوه بر تدوین ضوابط و موازین حقوق بشر، باید آن را به مسئولان و مدیران خود آموزش دهند و سازوکار اجرای آن را فراهم کنند.
مهرپور با بیان اینکه دولتها مسئول حقوق بشر شناخته میشوند و موازین و مفاهیم حقوق بشر را باید اجرا کنند، گفت: بهترین راه برای این کار، التزام قراردادی دولتهاست. دولتهای اسلامی بهویژه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ موازین اسلامی، شرعا موظف به رعایت حقوق انسانی مردم هستند.
مهرپور همچنین اصلاح برخی قوانین، آییننامه و دستورالعملهای مغایر با حقوق شهروندی را از بعد اجرایی و قضایی خواستار شد.
انتهای پیام
نظرات