• دوشنبه / ۴ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92090402491

تعیین دمای سلول‌های زنده با نانودماسنج ساخت محققان

تعیین دمای سلول‌های زنده با نانودماسنج ساخت محققان

پژوهشگران دانشگاه هاروارد با استفاده از نانوبلورالماس و یک رشته نانوسیم، موفق به ساخت نانودماسنجی شدند که که از آن می‌توان برای تعیین دمای سلول‌های زنده استفاده کرد.

پژوهشگران دانشگاه هاروارد با استفاده از نانوبلورالماس و یک رشته نانوسیم، موفق به ساخت نانودماسنجی شدند که که از آن می‌توان برای تعیین دمای سلول‌های زنده استفاده کرد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این دستگاه مجهز به یک نانوسیم است که به درون سلول زنده وارد می‌شود و در نهایت تغییر دما را تا 1.8 میلی کلوین شناسایی می‌کند. اگر این دستگاه بهبود پیدا کند قادر به اندازه‌گیری پدیده‌های حساس به دما در سلول زنده خواهد بود و حتی می‌توان از آن برای درمان سرطان استفاده کرد.

رهبر این پژوهش، میخائیل لوکین از دانشگاه هاروارد است که نتایج یافته‌های خود را در نشریه Nature به چاپ رسانده است. در این پروژه از مراکز حفره نیتروژنی در ساختار الماس استفاده شده است. این حفره‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که دو اتم کربن مجاور هم از ساختار الماس حذف شده و به جای آن اتم‌های نیتروژن قرار ‌گیرند.

به نوشته سایت نانو، حالت پایه مراکز حفره نیتروژنی دارای دو سطح انرژی است که اختلاف انرژی میان آنها به فرکانس انتقال شهرت دارد. زمانی که الماس گرم یا سرد می‌شود، فرکانس انتقال حفره تغییر می‌کند. با استفاده از طیف‌سنجی فلورسانس می‌توان این تغییر اندک در فرکانس را شناسایی کرد. از آنجایی که الماس هدایت گرمایی خوبی دارد، بنابراین می‌توان گفت که الماس هم‌دمای سلول مورد نظر است.

پیتر مایر از محققان این پروژه می‌گوید: از آنجایی که ابعاد مراکز حفره بسیار کوچک هستند، بنابراین می‌توان در الماسی با ضخامت چند ده اتمی این مراکز را ایجاد کرد و از آن برای اندازه‌گیری دما استفاده کرد. از آنجایی که ابعاد سلول در حدود چند میکرون است، این دماسنج می‌تواند برای اندازه‌گیری دمایِ بخش‌های مختلف سلول مورد استفاده قرار گیرد.

پژوهشگران از این دماسنج برای اندازه‌گیری دمای سلول استفاده کردند، نتایج نشان داد که در محدوده 200 نانومتری، این دماسنج دمایی در حد 1.8 میلی کلوین را رصد می‌کند.

در پژوهشی دیگر، محققان نانوذرات طلا را به نوک این دماسنج متصل کرده و وارد سلول کردند، سپس با تابش لیزر به نانوذرات طلا از آن به عنوان منبع ایجاد گرما استفاده کردند. با این گرما می‌توان سلول را از بین برد. این روش برای از بین بردن تومورهای سرطانی مناسب است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha