• جمعه / ۱ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92090100124

یک متخصص اخلاق پزشکی:

تعیین زمان ثابت برای ویزیت هر بیمار منطقی نیست

تعیین زمان ثابت برای ویزیت هر بیمار منطقی نیست

یک متخصص اخلاق پزشکی عنوان کرد: تعیین مدت زمان ثابت برای معاینه هر بیمار توسط پزشک منطقی نیست اما پزشکان نیز باید توجه داشته باشند که معاینه با عجله و بدون صرف وقت کافی بیماران نیز صحیح نیست.

یک متخصص اخلاق پزشکی عنوان کرد: تعیین مدت زمان ثابت برای معاینه هر بیمار توسط پزشک منطقی نیست اما پزشکان نیز باید توجه داشته باشند که معاینه با عجله و بدون صرف وقت کافی بیماران نیز صحیح نیست.

دکتر احسان شمسی گوشکی در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: شرایط یک ویزیت اخلاقی و مناسب باید به گونه‌ای باشد تا رابطه سالم و اخلاقی بین پزشک و بیمار برقرار شود و بتواند حس اعتماد به پزشک را در بیمار به وجود آورد به طوری که بیمار احساس کند که می‌تواند مشکلات خود را یک به یک با پزشک در میان بگذارد.

وی ادامه داد: پزشک نباید طوری رفتار کند که بیمار حس کند که پزشک برای اتمام معاینه عجله دارد بلکه باید برخورد او به گونه‌ای باشد که بیمار دغدغه وقت اندک نداشته باشد و مشکلات خود را به اطلاع پزشک برساند.

این متخصص اخلاق پزشکی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های ویزیت مناسب اختصاص وقت کافی به بیمار است، بیان کرد: پزشک باید وقت کافی در اختیار بیمار قرار دهد تا او بتواند شرایط بیماری و شرح حال خود را توضیح دهد. همچنین پزشک باید شرایط بیماری و گزینه‌های مختلف درمان را در کنار عوارض، هزینه‌ها و فواید برای بیمار توضیح دهد تا بیمار بتواند تصمیم درستی برای درمان بگیرد.

دبیرانجمن علمی حقوق پزشکی ایران در رابطه با رعایت حریم خصوصی بیماران گفت: معاینه همزمان چند بیمار باعث می‌شَود که افراد با توجه به شرایط فرهنگی نتوانند مسائل و مشکلات خود را به راحتی برای پزشک بازگو کنند. این موضوع به خصوص در معایناتی که از حساسیت بیشتری برخوردارند می‌تواند باعث تضییع حق بیماران شود.

وی درادامه اظهار کرد: شاید بتوان گفت که رفتار پزشک با بیمار باید همانند رفتار میزبان با مهمان باشد. به این معنی که در بدو ورود بیمار به نوعی احترام خود را به او نشان دهد و هنگام پایان معاینه او را بدرقه کند.

این متخصص اخلاق پزشکی با بیان اینکه منشی و سایر افراد شاغل در مطب در برقراری شرایط ویزیت مناسب بیماران بسیار موثر هستند، گفت: رعایت ادب منشی‌ها و دستیاران پزشک در مطب می‌تواند شرایط آرام بخشی را در مراجعه بیماران فراهم کند. عدالت در نوبت دهی موضوع دیگری است که نشان دهنده احترام به بیمار است، ضمن اینکه باید تلاش شود تا به گروه‌های آسیب‌پذیر همچون معلولین،‌ سالمندان و زنان باردار در نوبت‌دهی اولویت داده شود.

وی ادامه داد: رازداری و حفظ اسرار و پرونده‌های پزشکی توسط منشی و سایر افراد شاغل در مطب نیز می بایست مورد توجه قرار بگیرد چرا که بسیاری از موارد نقض رازداری پزشکی توسط این افراد رخ می دهد که می‌تواند باعث سلب اعتماد بیماران شود.

دکتر شمسی گوشکی با بیان اینکه تعیین زمان ثابت برای معاینه هر بیمار توسط پزشک چندان کار نتیجه‌بخشی و معقولی نیست، بیان کرد: مدت معاینه بیمار توسط پزشک معیار درستی برای تشخیص کیفیت معاینه نیست چرا که ممکن است برخی از مراجعه کنندگان نیازی به زمان زیاد برای ویزیت نداشته باشد و تشخیص این موضوع بر عهده پزشک است اما پزشکان نیز باید توجه داشته باشند که معاینه همراه با عجله بیماران اخلاقی نیست و علاوه بر بیمار به شأن حرفه ای پزشک صدمه می زند و بر دیدگاه بیماران نسبت به آنها تأثیر مثبت خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha