از زمان جنایت هولناک آمریکا در بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در سال 1945 تاکنون 2056 آزمایش هستهیی در سراسر جهان ثبت شده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) از بمباران اتمی ژاپن تا آغاز آزمایشهای قابلتوجه هستهیی بعدی یک سال طول کشید، اما در نیمه دهههای 1950 و 1960 آزمایشات هستهیی در سراسر جهان تقریبا به صورت ماهانه ثبت شده بودند.
ایسائو هاشیموتو، طراح ژاپنی برای نمایش مقیاس و رشد این فناوری، تمام انفجارات هستهای رخ داده از سال 1945 تا 1998 را در یک نقشه ویدیویی زمان گریز ترسیم کرده است.
این نقشه در آغاز بر آمریکا و نقطههای آبی درخشان کوچکی متمرکز میشود که بر روی نمایشگر با فاصله تنها چند روز قبل از دیگری نمایش داده میشوند.
این تصاویر حاکی از ریزش بمب اتمی «پسرک» بر روی هیروشیما در تاریخ ششم اوت 1945 و بمب «مرد چاق» بر روی ناکازاکی به فاصله سه روز است.
با افزایش آزمایشات هستهیی، دوربین بر روی نقشه باز و بازتر میشود تا کل جهان را به نمایش بگذارد.
هر زمان که کشوری در 50 سال گذشته یک سلاح هستهیی را منفجر کرده، یک نقطه درخشان روی آن در نقشه روشن میشود.
یک چوبخط از کل بمبهای هستهیی منفجر شده در جهان در سمت راست در گوشه پایین نقشه نمایش داده شده است و همچنین در کنار آن میتوان تعداد بمبهای هستهیی مورد استفاده توسط هر کشور را در آن زمان مشاهده کرد.
هاشیموتو این پروژه را در سال 2003 آغاز کرد و هدف وی از آن نشان دادن ابعاد هولناک تولید سلاحهای هستهیی بوده است.
وی در سال 1959 متولد شده و در گروه هنر، سیاست و برنامهریزی در توکیو تحصیل کرده و مدتی متصدی موزه لالیک در هاکون ژاپن بوده است.
این نقشه به نمایش آزمایشات هستهیی تا سال 1998 می پردازد و شامل آزمایشهای گزارش شده سالهای بعد از جمله آزمایشات کره شمالی در اکتبر 2006، مه 2009 و فوریه 2013 نیست.
انتهای پیام
نظرات