یک اقتصاددان با بیان اینکه شناسایی دهکهای پر درآمد کار آسانی نیست اظهار کرد: مشخص کردن زمان دقیق برای شناسایی این دهکها تنها در مرحله گفتن سخت است و عملیاتی کردن آن به زمان بیشتری احتیاج دارد.
علی اکبر نیکو اقبال در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصریح کرد: هر چند دولت میتواند اطلاعات درآمدی برخی از خانوارها مانند کارمندان رسمی دولت را به راحتی شناسایی و نسبت به آنها تصمیم گیری کند اما بسیاری از فعالان اقتصادی میزان درآمدشان قابل شناسایی و ارزیابی دقیق نیست.
وی اضافه کرد: برای مثال بسیاری از افرادی که شغل آزاد دارند نمیتوان راجع به میزان درآمدشان صحبت کرد و یا کسانی که شغلشان از نظر اسمی در جایگاه مناسبی قرار دارد اما درآمد چندانی ندارد. مانند استادان دانشگاهی که کار خود را تازه آغاز کردهاند و از نظر درآمدی در شرایط مناسبی نیستند.در کنار آنها باید برخی از فعالیتهای زیرزمینی را اضافه کرد که برای خود درصد قابل توجهی به حساب میآید.
این اقتصاددان با بیان اینکه دولت میتواند برای خارج شدن از این شرایط نسبت به ثبت نام مجدد مردم برای دریافت یارانه اقدام کند، تصریح کرد: با توجه به شرایط پیش آمده در کشور و تغییر نگاه در سطح دولتی میتوان انتظار داشت بسیاری از مردم در مرحله دوم ثبت نام نکنند و با توضیحی که مسوولان دولتی در این رابطه ارائه میکنند با هدف کمک به دولت از خیر دریافت یارانه بگذرند. البته در طول سالهای گذشته با توجه به تورم بسیار شدیدی که در اقتصاد ایران به وقوع پیوست قدرت خرید پول نیز بسیار کاهش یافت و قطعا 45 هزار تومان سال 89 دو سوم از ارزش خود را در سال 92 از دست داده است.
نیکواقبال درباره طرح شناسایی دهکهای فقیر نیز گفت: این مسئله نیز میتواند شدنی باشد و در صورتی که دولت اقدام به ثبت نام مجدد از خانوارها نماید قطعا اقشار فقیر کم درآمد در این رابطه مجددا ثبت نام خواهد کرد و در کنار ایجاد جوی که احتمال کنار رفتن داوطلبانه مردم را زیاد کرده میتوان با شناسایی فقیرها امر اختصاص منابع یارانه به اقشار مورد نظر را عملیاتی کرد.
این استاد دانشگاه در پایان با بیان اینکه دولت باید بودجه کلان هدفمندی را کاهش دهد، خاطرنشان کرد: این طرح بزرگ اقتصادی در حال حاضر بودجه بسیار زیادی را به خود اختصاص داده که البته بخش زیادی از آن صرف پرداخت نقدی به اقشار مختلف مردم میشود به همین دلیل در صورتی که دولت در اختصاص منابع تجدیدنظر کند و بتواند آن را کاهش دهد میتوان انتظار داشت این بودجه کلان به تولید تزریق شده و چرخ اقتصادی کشور را با سرعت بیشتری به حرکت درآورد.
انتهای پیام
نظرات