• چهارشنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92072415359

رییس مرکز هوا و تغییرات اقلیم سازمان محیط زیست خبر داد:

افزایش بیش از هزار برابری غلظت ذرات معلق در برخی شهرهای کشور

افزایش بیش از هزار برابری غلظت ذرات معلق در برخی شهرهای کشور

رییس مرکز هوا و تغییرات اقلیم سازمان محیط زیست از افزایش مناطق تحت تاثیر پدیده گردوغبار از دو استان در سال 83 به سه استان در سال 90 خبر داد.

رییس مرکز هوا و تغییرات اقلیم سازمان محیط زیست از افزایش مناطق تحت تاثیر پدیده گردوغبار از دو استان در سال 83 به سه استان در سال 90 خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس امیرفاتح وحدتی که در سمینار تخصصی ریز‌گرد‌ها، پایش، اثرات و راهکارهای مقابله با آن در محل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی سخن می‌گفت به اقدامات، عملکرد‌ها و برنامه‌های ملی و منطقه‌یی دبیرخانه گرد‌وغبار اشاره کرد و گفت: سطح بیابان‌های کشور حدود 32 میلیارد هکتار است که حدود 7.8 میلیون هکتار آن می‌تواند کانون‌های بحرانی باشد.

وی با اشاره به کاهش 10 درصدی میزان بارندگی طی 10 سال اخیر در کشور گفت: متوسط بارندگی سالانه‌ی ایران حدود 247 میلی‌متر و متوسط بارندگی آسیا 480 میلی‌متر است.

رییس مرکز هوا و تغییرات اقلیم سازمان محیط زیست هم چنین با اشاره به خشک‌شدن 30 تا 40 درصد تالاب‌های حورالعظیم در ایران به مساحت 25 هزار هکتار از افزایش بیش از هزار برابری غلظت ذرات معلق در برخی از شهرها از جمله اهواز خبر داد.

وحدتی هم‌چنین به افزایش تعداد وقوع طوفان گرد‌وغبار تا حدود 40 درصد طی پنج سال خبر داد و گفت: در این میان خوزستان بیشترین استان تحت تاثیر گرد‌وغبار است.

وی در ادامه در خصوص علل عمده‌ وقوع توفان‌های گردو‌غبار به عوامل طبیعی و انسانی اشاره کرد و گفت: از جمله عوامل طبیعی می‌توان به تغییرات اقلیمی و خشکسالی، ناپایداری جدی در منطقه خاورمیانه، میزان پوشش گیاهی مناسب، کاهش میزان رطوبت هوا و تخریب مناطق جنگلی و مراتع اشاره داشت.

رییس مرکز هوا و تغییرات اقلیم سازمان محیط زیست هم‌چنین درخصوص عوامل انسانی وقوع توفان‌های گرد‌وغبار گفت: از جمله عوامل شامل مدیریت غلط منابع آب و سیاست انتقال آب از مناطق پرآب به مناطق کم‌آب، تخریب سرزمین ناشی از کشاورزی غیراصولی، تغییر کاربری و چرای مفرط دام، سد‌سازی‌های غیرفنی، وقوع جنگ در منطقه و فقر و تنگنای اقتصادی است.

وحدتی با اشاره به پیامد‌های گرد‌وغبار گفت: گرد‌وغبار علاوه بر بعد سلامت و بهداشت عمومی پیامد‌های محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی نیز دارد.

رییس مرکز هوا و تغییرات اقلیم سازمان محیط زیست با بیان این‌که 12 کشور در منطقه تحت تاثیر ریز‌گرد‌ها هستند، تصریح کرد: در این زمینه سازمان محیط زیست در سطح ملی و منطقه‌ای اقداماتی را داشته است که از جمله آن می‌توان به برگزاری همایش‌ها و نشست‌های بین‌المللی در زمینه‌ی طوفان‌های گردوغبار اشاره کرد و هم‌چنین تفاهم‌نامه‌هایی را در این خصوص با کشور عراق داشته است که این تفاهم‌نامه‌ها اجرایی نشده است.

وی بر ضرورت وارد‌شدن به این پدیده در فاز اجرایی تاکید کرد.

رییس مرکز هوا و تغییرات اقلیم سازمان محیط زیست در پایان راهبرد‌ها و برنامه‌هایی را دراین زمینه مطرح کرد و گفت: از جمله این راهبردها می‌توان به تشکیل کنسرسیوم‌ علمی، تهیه طرح جامع ملی پنج‌ ساله، پیشگیری و مقابله با پدیده گرد‌وغبار، حفظ و احیای تالاب‌ها، تدوین الگوی مناسب کشت و افزایش بهره‌وری، برگزاری نشست وزراء محیط زیست منطقه و حمایت از استان‌های تحت تاثیر گرد‌وغبار جهت کاهش آثار زیان‌بار اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha