• سه‌شنبه / ۹ مهر ۱۳۹۲ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92070905574

سورنای سوم، صحبت می‌کند!

نسل سوم ربات‌ انسان‌نمای ایرانی متولد می‌شود

نسل سوم ربات‌ انسان‌نمای ایرانی متولد می‌شود

نسخه سوم ربات‌ انسان نمای ایرانی «سورنا» با قابلیت‌های توسعه یافته توسط پژوهشگران دانشگاه تهران در حال ساخت است که تا کمتر از دو سال دیگر رونمایی می‌شود.

نسخه سوم ربات‌ انسان نمای ایرانی «سورنا» با قابلیت‌های توسعه یافته توسط پژوهشگران دانشگاه تهران در حال ساخت است که تا کمتر از دو سال دیگر رونمایی می‌شود.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این ربات پیشرفته ایرانی علاوه بر توانایی بالا رفتن از پله و سطح شیب‌دار، قابلیت چرخش در جا و تکلم را نیز داراست.

قرار است در طراحی بدنه این ربات، شاخص‌های ایرانی لحاظ شود؛ به همین دلیل برای داشتن ربات زیبا و قابل افتخار در جامعه جهانی، طراحان صنعتی متخصص گردهم آمده‌اند تا طی رقابتی، پوششی شکیل برای این ربات طراحی کنند. همچنین نامگذاری اسم ربات نیز به مسابقه گذاشته شده است.

دکتر عقیل یوسفی کما، مجری طرح کلان ربات انسان نما در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه طرح ملی توسعه کاربردی رباتیک الهام یافته از طبیعت (ربات انسان‌نما) از ابتدای دی ماه سال 90 آغاز شد، تصریح کرد: این طرح ادامه پروژه‌ای بوده است که در دانشکده فنی دانشگاه تهران تحت عنوان سورنا 1 و سورنا 2 انجام شده و فاز بعدی آن با حمایت سازمان گسترش در حال انجام است.

وی افزود: سورنا 1 نخستین ربات انسان نمای ایرانی ساخت دانشگاه تهران در سال 87 و سورنا 2 در سال 89 رونمایی شدند و نسخه سوم ربات انسان نمای دانشگاه تهران در حال ساخت است که تا پایان سال 93 یا ابتدای سال 94 مورد رونمایی قرار خواهد گرفت.

یوسفی کما در خصوص تغییرات این ربات انسان نما نسبت به نسل گذشته، گفت: ارتقای سرعت تا حدود هفت برابر، افزایش درجات آزادی از 22 به 35، بالا رفتن از سطح شیب‌دار، بالا رفتن از پله، توانایی چرخش درجا، افزایش سطح هوشمندی، قابلیت تشخیص و پاسخگویی به صورت فارسی و قابلیت تشخیص و پاسخگویی به تصاویر از جمله این تغییرات به شمار می‌رود.

مجری طرح کلان ربات انسان‌نما افزود: به کارگیری افراد علاقه‌مند، مستعد و متخصص رشته‌های مختلف از دانشگاه‌ها و مراکز مستقل کشور اعم از نرم‌افزار، هوش مصنوعی، الکترونیک، مکانیک طراحی، ساخت دینامیک و کنترل، مهندسی پزشکی، طراحی صنعتی، صنایع و غیره از دیگر تغییرات این ربات انسان‌نما نسبت به نسل گذشته است.

وی با اشاره به قابلیت تکلم نسل سوم ربات انسان نما، گفت: در این زمینه برای تکلم ربات ما از ماژول اسپیچ که در داخل کشور در حال توسعه است، استفاده خواهیم کرد.

یوسفی کما در ادامه توجه به ظاهر ربات به عنوان نماد ربات ملی را موضوع مهمی دانست و گفت: اسم و ظاهر سورنای 1 و سورنای 2 جایگاهش را به عنوان ربات ایرانی در جامعه رباتیک جهانی پیدا کرده است. در فاز سوم نیز به دنبال این هستیم تا این موضوع رعایت شود.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات ملی جهت طراحی بدنه ربات انسان نما، تصریح کرد: در نخستین مرحله طی فراخوانی از طراحان صنعتی دعوت به عمل آورده و شاخص‌ها و ویژگی‌های مورد توجه را به آنها انتقال دادیم تا بر اساس آن رباتی که در نهایت رونمایی می‌شود به عنوان ربات ملی مشخصه‌های مد نظر را داشته باشد.

یوسفی کما در خصوص ویژگی ربات گفت: ربات باید شاخصه‌های ایرانی را داشته باشد و مولفه‌های مربوط به معماری و طراحی ایرانی در آن مشاهده شود.

به گفته وی، مسابقات ملی طراحی بدنه ربات انسان نما در آبان ماه جمع‌بندی و طرح نهایی انتخاب می‌شود.

وی در خصوص انتخاب نام نسخه سوم ربات‌های انسان نمای ایرانی تصریح کرد: ملاحظاتی نیز در زمینه اسم ربات مطرح شده که ممکن است ربات با عنوان سورنا 3 رونمایی شود و یا اینکه ممکن است کارفرمای پروژه بخواهد اسم جدیدی را انتخاب کند؛ بنابراین انتخاب اسم ربات در حال حاضر در بحث و نظر است.

معاون پژوهشی پردیس فنی دانشگاه تهران فاز سه پروژه ربات (طرح ملی ربات الهام یافته از طبیعت یا ربات انسان نما) را با هزینه‌ای حدود دو میلیارد تومان با همکاری سازمان گسترش دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha