سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه روش فعلی جذب مدارس سمپاد و نمونه دولتی مغایر اساسنامه مصوب دبیرستانها و مدارس غیردولتی است، گفت: پژوهشها و مطالعات مربوط به تنوع مدارس در حال انجام و برای سال تحصیلی 94-93 آماده میشود.
علیاصغر فانی در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت فعلی مدارس نمونه دولتی و ایجاد این شائبه که با اخذ شهریههای بالا، این مدارس به سمت خصوصیسازی حرکت میکنند، گفت: اساسنامه مدارس نمونه دولتی را خودم در سال 65 نوشته و به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رساندم. هدف از تاسیس این مدارس، تحصیل دانشآموزان مستعد مناطق محروم بود، اما اقدامی که در سالهای گذشته صورت گرفته، مغایر با اساسنامه مصوب دبیرستانها و مدارس غیردولتی است.
وی افزود: زمانی که وارد وزارتخانه شدم، اواخر مرداد ماه بود که آزمونهای این مدارس انجام شده بود و دانشآموزان نیز پذیرش شده بودند، لذا نمیتوانستیم اقدامی جدی انجام دهیم، اما کمیتهای را فعال کردیم که در رابطه با تنوع مدارس در طول سال تحصیلی فرصت مطالعه و کارشناسی را خواهد داشت و نتایج آن را پس از بررسی برای سال تحصیلی 94-93 آماده خواهیم کرد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: آنچه که مسلم است روش فعلی، روش مناسبی برای جذب دانشآموزان در مدارس غیردولتی نیست و نمیتوانیم با این روش، مدارس سمپاد و نمونه دولتی را توسعه دهیم.
فانی با بیان اینکه وجود این مدارس به معنای خصوصیسازی آموزش و پرورش نیست، تاکید کرد: تمام هزینههای مدارس سمپاد و نمونه دولتی اعم از ساختمان، فضاهای آموزشی، حقوق معلمان و کادر مدرسه توسط دولت پرداخت میشود، اما وجهی که از اولیا دریافت میشود، برای فوق برنامههاست، اما معتقدیم که بخشی از این وجوه به درستی هزینه نمیشود.
موسسان مدارس غیردولتی باید مورد حمایت و تشویق قرار بگیرند
وی با بیان اینکه سیاست آموزش و پرورش در توسعه مدارس غیردولتی جدی است، افزود: معتقدیم این مدارس باید به شیوه درستی توسعه یابد و مشارکت مردم نیز باید در جهت درستی شکل بگیرد. ضمن آنکه وجود این مدارس اصل 30 قانون اساسی که تحصیل رایگان در آموزش و پرورش است را نیز نفی نمیکند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر در کنار هر مدرسه دولتی، مدرسه نمونه دولتی و سایر مدارس نیز وجود دارد و خانوادهها بر اساس علایق خود میتوانند فرزندان خود را در مدارس گوناگون ثبتنام کنند.
فانی با تاکید بر اینکه مدارس غیردولتی نیز باید توسعه یابد، گفت: باید موسسان این مدارس مورد حمایت و تشویق قرار بگیرد و در قالب قانونی که توسط مجلس برای تاسیس این مدارس تصویب شده، حرکت کند.
رتبهبندی مدارس اگر دارای نقاط قوت بالایی باشد، آن را دنبال میکنیم
وی درباره رتبهبندی مدارس نیز که در زمان حاجیبابایی به صورت جدی مطرح شد، عنوان کرد: این طرح دارای نقاط ضعف و قوتی است که باید مورد مطالعه بیشتر قرار بگیرد، چرا که معتقدیم این ایده نیز جزو طرحهایی است که اگر به درستی مورد کار کارشناسی قرار نگیرد، میتواند در کنار آثار مثبت، آثار منفی نیز داشته باشد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: چنانچه رتبهبندی مدارس در مطالعات پژوهشی دارای نقاط قوت بالایی باشد، آن را دنبال میکنیم، در غیر این صورت جلوی این اقدام را خواهیم گرفت.
فانی ادامه داد: به محض آماده شدن مطالعات مربوط به فاز عملیاتی سند که متاسفانه در کار دیده نشده، نقشه راهی را از طریق دولت، مجلس و نهادهای ذیربط فراهم کرده و اجرای بهتر سند تحول را در دستور کار قرار خواهیم داد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: حدود یک ماه است که عملیاتی کردن سند تحول آموزش و پرورش را دنبال میکنیم، چرا که فاز دوم اجرای سند که امکانسنجی و عملیاتی کردن است در برنامه مغفول واقع شده است.
انتهای پیام
نظرات