رئیس هیئت ورزشهای روستایی و بازی های بومی و محلی سمنان از شناسایی 130 بازی بومی و محلی در سمنان خبر داد و گفت: برگزاری جشنوارهها و مسابقاتی با هدف معرفی و شناساندان این بازیها و ورزشهای بومی میتواند به بقای بیش از پیش این بازیها کمک کند.
ابراهیم پورتقی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: توجه به این بازیها میتواند در ایجاد سلامت و نشاط اجتماعی، ایجاد فرصتهای جدید شغلی و ... موثر باشد.
وی با بیان اینکه باید زمینه معرفی این بازیهای بومی بعنوان میراث معنوی مردم چه در بعد ملی و چه در بعد جهانی فراهم شود، خاطرنشان کرد: انجام پژوهشهای علمی در این زمینه، چاپ کتاب و مجلات و بویژه ساخت فیلمها در راستای معرفی این بازیها و ورزشها میتواند به رونق دوباره این بازیهای اصیل ایرانی کمک شایانی کند.
وی با بیان اینکه بازیهای بومی و محلی بخش مهمی از فرهنگ غنی مردم در استانها و شهرهای مختلف هستند، اظهار کرد: برخی از این بازیها پتانسیل مطرح شدن در سطح ملی را دارند و البته بسیاری از آنها متناسب با وضعیت اقلیمی و فرهنگ هر استان، شهریا روستا طراحی شدهاند و از همین رو در جغرافیای خاصی کاربرد دارند.
پورتقی، ورود به زندگی مدرن و شکل گیری سرگرمیهای متنوع را یکی از اصلیترین عوامل موثر در به فراموشی سپردن بخش عمدهای از این بازیها و ورزشها دانست و تصریح کرد: متاسفانه با ورود بازیهای کامپیوتری و موبایل روز به روز بین مردم و این بازیها که بسیاری از آنها ریشههای تاریخی و قدمتی چندصدساله دارند، فاصله افتاده است.
رئیس هیئت ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی شهرستان سمنان، رونق بخشی و زنده نگه داشتن این بازها را وظیفه ذاتی هیئت ورزشهای روستایی عنوان کرد و افزود: در همین راستا برنامههای متعددی در شهرستانهای سمنان و سرخه پیش بینی و برنامه ریزی شده است که در همین راستا اولین دوره مسابقات "هفت سنگ" در سه رده سنی در مهرماه جاری در سمنان برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات