مواظب باشید بچه در اطرافتان نباشد، چون میخواهم چند منبع بیتربیتی معرفی کنم!
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - طنز روز
رضا ساکی
طنز امروز را لطفا دور از چشم بچهها، بویژه کلاس اولیها بخوانید، چون ممکن است برایشان بدآموزی داشته باشد. اگر از این مطلب پرینت گرفتهاید تا بخوانید، حتما بعد از خواندن آن را بسوزانید و سوختههایش را نیز به دست باد بسپارید تا مطمئن شوید دست بچهها نمیافتد. امروز در این نوشته میخواهیم از کسانی مثل شاملو و چوبک نام ببریم که بچهها اصلا نباید بدانند این آدمها وجود داشتهاند، چون به گفتهی سرپرست گروه مؤلفان کتابهای درسی ادبیات، برای بچهها بدآموزی دارد!
ایشان گفتهاند: اگر داستان صادق چوبک را در کتابهای درسی بیاوریم، آیا شما حاضرید برادرتان این کتاب را بخواند؟ وقتی او مسائل جنسی را با رکاکت و عریانی تمام مطرح میکند، نمیتوان اسمی از او در کتاب درسی برد.
آقای سنگری همچنین فرمودهاند: برخی از نویسندگان آثارشان در کتابهای درسی قابل طرح نیست و نکتهی آموزشی ندارد. مثلا چه شعر شاخصی از شاملو هست که بشود در کتاب درسی آورد؟
بنده نه وکیلمدافع چوبک و شاملو هستم و نه وکیلمدافع حافظ و سعدی؛ اما چند سؤال از آقای سنگری دارم. (مواظب باشید بچه در اطرافتان نباشد، چون میخواهم چند منبع بیتربیتی معرفی کنم!) آیا حضرت سعدی علیهالرحمه خبیثات و مجالسالهزل ننوشته است؟ آیا هزلیات سعدی رکاکت بیشتری دارد یا داستانهای چوبک؟ آیا هزل مولانا بیتربیتی بیشتری دارد یا هدایت؟ آیا بالأخره دانشآموز وقتی خواندن بلد شد، میرود در اینترنت هزلیات سعدی را میخواند یا نه؟ آیا داستان آن کنیز و کدوی مولانا را خواهد خواند یا خیر؟ آیا جناب نظامی در خسرو و شیرین به تعبیر شما از همهی عالم و آدم بیتربیتتر نیست؟ او که دست همه را از پشت بسته است با آن توصیفهایش یا به قول شما عریانی تمام! پس چرا اینها در کتابهای درسی هستند، ولی آنها نیستند؟ البته من هم با شما موافقام که آثار این همه شاعر و داستاننویس را نمیتوان در کتابهای درسی آورد، ولی آیا خداوکیلی شاملو هیچ شعر شاخصی ندارد؟ یعنی میان آن همه شعر، دو سه بند از شاملو نیست که بتوان آن را در کتابهای درسی آورد؟ آیا اصلا شما شاملو را به عنوان شاعر قبول دارید؟ آیا شعر معروف: من باهارم تو زمین، من زمینم تو درخت، من درختام، تو باهار، را نمیشود در کتابهای درسی آورد؟ این را که رادیو تلویزیون دائم پخش میکند و مشکل ممیزی هم ندارد و خیلی از دانشآموزان اصلا آن را حفظ هستند، از بس زیباست.
به هر حال چون مصاحبهی آقای سنگری در جامعه و در اینترنت پخش شده است، خواستم به ایشان پاسخی بدهم تا مردم فکر نکنند میشود شاعران و نویسندگان را به دو گروه باتربیتها و بیتربیتها تقسیم کرد و یا اینکه شاملو شعر شاخصی ندارد!
زود باشید صفحه را ببندید و کاغذ را بسوزانید تا دست بچهها نیفتد! یعنی بچه معتاد بشود، بهتر است تا چوبک بخواند!
باقی بقایتان.
انتهای پیام
نظرات