سخنگوی جبهه اصلاحطلبان گفت: نرمش قهرمانانه به معنای حضور پرقدرت در محافل بینالمللی با رویکرد بازی برد_ برد است.
مجید محتشمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه اصلاحطلبان همواره معتقد بودند که انزواطلبی و کمک به ایجاد اجماع جهانی علیه ایران به ایجاد حلقه محاصره توسط استکبار علیه کشورمان میانجامد، اظهار کرد: پیشبرد استراتژی که رهبری تحت عنوان نرمش قهرمانانه مطرح کردند به یک دیپلماسی گسترده نیاز دارد.
این فعال سیاسی افزود: ما باید با همه کشورها حتی آمریکا مذاکره داشته باشیم و عملا یک خط قرمز که همان رژیم صهیونیستی است را در نظر بگیریم. البته باید بدانیم که کشورهایی از قبیل انگلیس، روسیه، فرانسه و آمریکا فرقی با هم ندارند، زیرا همه آنها به دنبال ایجاد هژمونی در منطقه و جهان هستند و ما باید در این فضا به دنبال کسب منافع ملی خود باشیم.
سخنگوی جبهه اصلاحطلبان همچنین با بیان اینکه آمریکا متوجه هژمونی نامرئی ایران در خاورمیانه شده است، خاطرنشان کرد: آنها این واقعیت را پذیرفتهاند که برای حل مشکلات خود در خاورمیانه باید نقش ایران را جدی بگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: وزارت خارجه باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کند و بدون شتابزدگی زمینههای ایجاد مذاکره با آمریکا را فراهم کند زیرا من معتقدم طرفهای اروپایی قدرتهای درجه دو و سه دنیا هستند که مذاکره با آنها کماثر خواهد بود اما مذاکره با آمریکا که به عنوان قدرت بزرگ جهانی تلقی نیشود، میتواند در حل مشکلات کشور در رابطه با تحریم ها بسیار موثر باشد.
محتشمی در ادامه با اشاره به اینکه ایران قدرت اول نامرئی در خاورمیانه و آمریکا قدرت مرئی اول در دنیاست، تاکید کرد: مذاکره ایران و آمریکا اصلی انکارناپذیر است. این مذاکرات باید در جهت برد _برد و برای حل مشکلات کشور باشد.
این فعال سیاسی همچنین با اشاره به این صحبت رهبری که ضرورت ندارد سپاه در سیاست دخالت کند، خاطرنشان کرد: سپاه نباید وارد عرصه سیاسی شود زیرا ممکن است در آینده کسانی پیدا شوند که برای حضور در عرصه سیاسی از قوه قهریه استفاده کنند. حضور سپاه در عرصه سیاسی با ماهیت راهبردی سپاه مغایرت دارد.
سخنگوی جبهه اصلاحطلبان همچنین با بیان اینکه سپاه باید وظایف خود را طبق قانون اساسی دنبال کند، خاطرنشان کرد: فعالیت اقتصادی سپاه شاید در کوتاه مدت موثر باشد اما در درازمدت اثرات منفی را بر شکلگیری ساختار قدرت میگذارد.
به گفته وی، بهتر است رییسجمهور در این توصیه که سپاه مستقیما در عرصه اقتصادی کشور حضور یابد تجدیدنظر کند.
محتشمی با اشاره به اینکه حضور هشتاد درصدی ارتش ترکیه موجب این شده که ارتش ترکیه کودتاهای مختلفی را شکل دهد، اظهار کرد: بهتر است سپاه کمکهای اقتصادی خود را به حضور حداقلی تبدیل کند.
سخنگوی جبهه اصلاحطلبان در پایان با بیان اینکه در کشور ثبات کافی ایجاد شده، بنابراین میتوان زمینهسازی برای حضور شرکتهای خارجی در کشور را یک اولویت در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: اگر دیوانسالاری موجود در کشور اصلاح شود بخش خصوصی هم قادر خواهد بود در پروژههای بزرگ وارد شود و نیازی نیست که سپاه در این پروژهها حضور یابد.
انتهای پیام
نظرات