هیچکس فکر نمیکرد دامنه حواشی مربوط به تعطیلی «خانه سینما» آنقدر گسترده شود که پای رییسجمهور سابق و فعلی را بهمیدان بکشد، مسئولان وزارت ارشاد را به مجلس فرابخواند و وزیر سیاستمدار ارشاد را مجبور کند که درباره شرایط آتی آن در جلسه رأی اعتمادش سخن بگوید! حال با بعضی اظهارات و شنیدههای اخیر این امید قوت گرفته که در روزهای باقیمانده از هفته جاری کلید مدیران جدید در این قفل بچرخد و گره کورشده باز شود.
به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بهیقین میتوان گفت که اغلب سینماگران و همه اهالی رسانه بلافاصله پس از معرفی وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی منتظر بودند تا ببینند موضع او درباره «خانه سینما» چیست؛ خانه سینمایی که یک و نیم سال قبل با عناوین مختلف تعطیل شده بود و اتفاقا رییسجمهور منتخب هم درباره آن موضعگیری کرده بود.
بسیاری معتقد بودند که جملات حسن روحانی در مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری درباره خانه سینما، خیلی شفاف بیان شده است؛ جایی که او گفت: «نباید اینطور باشد که برای اهالی سینما، تئاتر و تشکلهایشان مثل تشکل خانه سینما گرفتاریهایی درست شود و من اگر مسئولیت به عهده بگیرم اینگونه مسائل را در ماههای اولیه حل و فصل میکنم».
در ادامه همین مسیر، علی جنتی بهعنوان یک کهنه سیاستمدار معتدل در راس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور قرار گرفت و پیش از آنکه رأی اعتمادش را از مجلس بگیرد در مصاحبهای تاکید کرد که رویکردی متفاوت با دوره قبل را درباره خانه سینما اتخاذ خواهد کرد: «متاسفانه در گذشته مسائلی برای فعالیت خانه سینما به وجود آمده که به بسته شدن این مرکز و دلخوری و نگرانی بسیاری از سینماگران منجر شده است. به طور حتم سیاست و رویکرد من به گونهای خواهد بود تا در اولین فرصت مسایل و مشکلات به وجود آمده پیرامون خانه سینما را بررسی و شرایط قانونی را برای فعالیت مجدد آن فراهم خواهم کرد».
جنتی پس از چند روز از ورود به وزارت عریض و طویل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهمترین معاون خود را که پیش از آن، خیلیها دربارهاش صحبت میکردند را رسما معرفی کرد. بهاین ترتیب، حجتالله ایوبی رییس پیشین سازمان اکو و رایزن فرهنگی سابق ایران در فرانسه روی صندلی جواد شمقدری تکیه زد.
ایوبی که در یکی دو مصاحبه اولش نخواسته بود قبل از مشورتهایش سخنی درباره خانه سینما بگوید، بالاخره در روز معارفه به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی کشور، مشکل خانه سینما را «خاری کوچک» توصیف کرد و گفت: «مساله خانه سینما که با درایت وزیر محترم و نظام جمهوری اسلامی به زودی حل خواهد شد. مسئله خانه سینما کوچک است و مانند این میماند که سینمای ایران جوان رشیدی است که میخواهد حرکت کند، اما خاری در پا دارد و آن خار، خانه سینماست که مانع حرکت شده و باید مسئلهاش حل شود تا در چارچوب نظام به راه خود ادامه دهد».
او پس از مراسم معارفه، باز هم در راهروهای وزارت ارشاد در حلقه خبرنگاران گرفتار و اینبار با پرسشهایی درباره احتمال دوپارهشدن خانه سینما روبه رو شد اما در این زمینه تاکید کرد: «نظر آقای وزیر هم این است که یک نظام جمهوری اسلامی، یک ایران با عظمت و یک خانه سینما و البته خانهای برای همه سلیقهها، برای همه ذوقها و همه سینمای ایران داشته باشیم». او در ادامه، یکبار دیگر تصمیمگیری در این زمینه را «بسیار زود» دانست.
ایوبی همچنین چند روز قبل و پس از آنکه 22 سینماگر کشور از او خواسته بودند که وضعیت خانه سینما را مشخص کرده و سینمای کشور را سامان دهد، در گفتوگویی با خبرنگار ایسنا تاکید کرد که «امیدوار هستیم تا روز ملی سینما، (درباره خانه سینما) جمعبندی را اعلام کنیم».
رییس سازمان سینمایی کشور که تاکنون بارها تاکید کرده است حواشی سینما را کاهش خواهد داد، در ادامه سخناش گفته بود: «همانطور که پیش از این اعلام کرده بودیم، دربارهی موضوع خانهی سینما با آقای جنتی (وزیر ارشاد)، جلسات متعددی را برگزار کردیم و این روزها بررسیها و رایزنیها با گروههای مختلف در حال انجام است تا بنده گزارشی را خدمت آقای جنتی ارائه کنم و ایشان تصمیم نهایی را بگیرند. بهزودی این گزارش ارائه خواهد شد ولی زمان دقیقی هنوز مشخص نیست».
او همچنین رسیدن به تصمیم نهایی درباره وضعیت آتی خانه سینما تا آخر این هفته را بعید ندانست و حتی درباره آن ابراز امیدواری کرد: «امیدوار هستیم تا روز ملی سینما، جمعبندی را اعلام کنیم تا به هرحال این ماجرا هم به پایان برسد اما اهالی سینما باید در نظر بگیرند که بازگشایی خانه سینما با هر تدبیری به یک زمان طبیعی نیاز دارد. البته ما امیدواریم تا روز سینما این کار انجام شود تا هدیهی خوبی برای اهالی سینما باشد».
به گزارش ایسنا، پنجشنبه این هفته 21 شهریور ماه روز ملی سینماست که احتمالا باید آن را نخستین آزمون برای سنجش «تدبیر» دولتمردان جدید در حوزه فرهنگ دانست. بهنظر میرسد با توجه به تاکید موکد حجتالاسلام حسن روحانی مبنی بر حل مشکل خانه سینما در ماههای اول کارش و همچنین سخنان مختلف وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی درباره حل «بزودی» این معضل، بیراه نیست که سینماگران انتظار داشته باشند وزارت ارشاد در روز ملیشان استراتژی خود را درباره «خانه سینما» اعلام کند تا شاید آتش اختلافات دوباره به زیر خاکستر بازگردد.
انتهای پیام
نظرات