• دوشنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۶:۴۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92061811456
  • خبرنگار : 71454

با معرفی برگزیدگان یک جایزه‌ی معماری

پروژه‌های کدام کشورها هم‌ردیف بازار تبریز قرار گرفتند؟

پروژه‌های کدام کشورها هم‌ردیف بازار تبریز قرار گرفتند؟

ایران با پروژه‌ی مرمت و بازسازی بازار تاریخی تبریز، در کنار از آثاری از کشورهای مراکش، فلسطین، سودان و اتریش یکی از پنج برگزیده‌ی جایزه‌ی معماری «آقاخان» شد.

ایران با پروژه‌ی مرمت و بازسازی بازار تاریخی تبریز، در کنار از آثاری از کشورهای مراکش، فلسطین، سودان و اتریش یکی از پنج برگزیده‌ی جایزه‌ی معماری «آقاخان» شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجموعه‌ی بازار تاریخی شهر تبریز در ایران از سال 1975 میلادی به‌طور رسمی تحت حفاظت قرار گرفته است و در سال 2010 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

بازار تاریخی تبریز به مساحت 27 هکتار شامل مسیری 5.5 کیلومتری است. ساختار مدیریتی بازار تبریز شامل بازاری‌ها‌، مسوولان شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی است. از سال 2000 میلادی تا کنون، بخش‌های زیادی از فضای داخلی بازار با مشارکت صاحبان و مستاجران مغازه‌ها مرمت و بازسازی شده و در همین راستا، زیرساخت‌ها بهبود و امکانات عمومی افزایش یافته است.

بازار تبریز شامل مجموعه‌ی منحصربه‌فردی از پروژه‌های توسعه و حفاظت شهری است و در حفظ میراث ملموس و غیرملموس شهر تبریز نقش مهمی ایفا کرده است.

براساس اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت رسمی جایزه‌ی «آقاخان»، از دیگر پروژه‌های منتخب این جایزه‌ی معماری می‌توان به پروژه‌ی ایجاد زیرساخت شهری در شهر «رباط - ساله» در مراکش اشاره کرد که با احداث پل «حسن 2» و اتصال دو شهر «رباط» و «ساله» موجب دسترسی راحت‌تر به جاذبه‌های تاریخی و کاهش آلودگی جوی و صوتی شده است. اجرای این پروژه چهار سال به طول انجامید و در سال 2011 میلادی پایان یافت.

یکی دیگر از پروژه‌های معماری که موفق به کسب این جایزه شد شامل مرمت و بازسازی مرکز تاریخی «برزیت» در فلسطین‌ (تکمیل پروژه در سال 2011) است که در آن پروژه‌ی پنج ساله، اماکن تاریخی و فضاهای عمومی این شهر که روبه تخریب بودند با مشارکت بخش‌های گوناگون خصوصی و دولتی مرمت و بازسازی شدند.

یک مرکز جراحی قلب به نام «سلام» در شهر خارطوم کشور سودان (تکمیل پروژه در سال 2010) شامل 63 تخت و 300 پرسنل دیگر پروژه‌ی برگزیده است که با بالاترین استاندارد فنی و جدیدترین تکنولوژی در مرکز یک باغ بنا نهاده شده است.

قبرستان مسلمانان در اتریش که سال 2011 به بهره‌برداری رسید، به‌عنوان دیگر پروژه‌ی دریافت‌کننده‌ی این جایزه معماری معرفی شده که شامل پنج قبرستان مستطیل‌شکل و مجزا، یک نمازخانه و یک محل اجتماعات است که طی یک پروژه، بازسازی، مقاوم‌سازی و تزیین شد تا بتواند به نحو مطلوب‌تری پذیرای بازدیدکنندگان باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha