سخنگوی قوه قضاییه در پنجاهویکمین نشست خبری خود، پاسخگوی سوالات خبرنگاران درمورد برداشت 16 میلیاردتومان از سوی دولت قبلی، وضعیت فردی به نام "م ر"، گروگانگیری چندروز اخیر، دادگاه خاوری، انتصابات اخیر در قوه قضاییه و... بود.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در نشست خبری روز دوشنبه با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت فردی به نام "م ر" گفت: از ایشان قبلا تحقیق شده ولی بازداشت نشدهاند و در حال حاضر هم آزاد هستند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دستور رییسجمهور مبنی بر پیگیری فروش ساختمان جهاد کشاورزی به قوه قضاییه توسط دولت سابق و وضعیت این موضوع گفت: این ساختمان شرایط ویژهای را گذرانده است. خود دولت این موضوع را پیشنهاد کرد و بعد هم در دولت سابق به توافق رسیدند. ابتدا وزارت کشاورزی نسبت به موضوع حرف داشت ولی بالاخره دولت تصمیم گرفت و ساختمان تحویل قوه قضاییه شد.
وی تصریح کرد: طبیعی است اگر دولت فعلی صحبتی در این رابطه داشته باشد هرچه که طبق مقررات باشد انجام خواهد شد.
سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در رابطه با خروج هدایایی از نهاد ریاست جمهوری و برداشت 16 میلیارد تومان شکایتی شده است یا خیر؟ گفت: در مورد اول شکایتی نشده است. در مورد دوم دیوان محاسبات گزارشی به دستگاه قضایی فرستاده است.
دستگاه قضایی ذیحساب را خواسته است و قرار شده در جلسه بعدی اسناد و مدارکی را ارائه دهند. گفته شده است که این وجه مستردشده و اقدامات حقوقی لازم نیز انجام شده است.
با تشکیل دولت یازدهم ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی فعالتر شده است
به گزارش ایسنا محسنیاژهای با تبریک دهه کرامت گفت: شنیدهام یکی از خبرنگارانی که قبلا در این جلسه شرکت میکرده دار فانی را وداع گفتهاند که به خانواده ایشان و شما تسلیت میگویم.
وی با اشاره به تغییرات مدیریتی اخیر در دستگاه قضایی گفت: چند نفر از روسای دادگستری استانها از جمله اصفهان و بندرعباس جابجا شدهاند و امروز هم تودیع و معارفه رییس دادگستری استان خراسان شمالی است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: حجتالاسلام صدیقی که رییس دادگاه عالی انتظامی قضات بودند و معرف حضور شما هستند به سمت مشاور رییس قوه قضاییه منصوب شدند و حجتالاسلام والمسلمین نیری که سابقه طولانی در دیوان عالی کشور داشتند جایگزین ایشان در دادگاه عالی قضات شدند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: جناب آقای کریمی به جای حجتالاسلام نیری در دیوان عالی کشور مشغول فعالیت شدند و آقای بختیاری وزیر دادگستری سابق نیز به جای آقای سراج به سمت معاونت دادستانی کل منصوب شدند.
اژهای ادامه داد: در این مدت مسوول مرکز رسانهای قوه قضاییه مشغول کار شدند و امیدواریم با حضور ایشان و برنامههایی که دارند بتوانیم در آینده اطلاعرسانی قویتر در حوزه قوه قضاییه داشته باشیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره احضار برخی مسوولان وزارت ارشاد به دادگاه گفت: این پرونده مربوط به قبل است. پروندهای وجود داشت که طی آن افرادی احضار و از آنها تحقیق شد.
محسنی اژهای نسبت به خبر بازداشت فردی به نام علی الف که گفته میشود جایگزین مشایی در ستاد راهیان نور شده است، ابراز بیاطلاعی کرد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت لایحه پلیس قضایی گفت: در قانون برنامه پیشبینی شده که ظرف مدت 2 سال این لایحه تنظیم و به مجلس شورای اسلامی برود. کارهای این لایحه صورت گرفته ولی نهایی نشده است، البته هنوز فرصت باقی است.
خبرنگاری با اشاره به تشکیل ستاد مبارزه با فساد اقتصادی در دولت از برنامههای قوه قضاییه برای همکاری با این ستاد سوال کرد که محسنیاژهای گفت: بحمدالله با تشکیل دولت یازدهم ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی فعالتر شده است. جلساتی برگزار شد و از سه قوه در آن شرکت کردند و تصمیمهایی گرفته شد، مبنی بر اینکه اگر فسادی وقوع یافت هم خود دولت پیگیری کند و هم دستگاه قضایی پیگیری کند.
محسنی اژهای ادامه داد: دستگاه قضایی دنبال این بود که دستگاهها شاکی شوند یا اگر شاکی نمیشوند پیگیر شوند و اگر پیگیر هم نمیشوند همکاری کنند. ما از دولت یازدهم هم درخواست داریم همکاری کنند.
وی تصریح کرد: در گذشته مواردی وجود داشت که همکاری لازم نمیشد یا اگر نیاز به تحقیق از فردی وجود داشت آن فرد نمیآمد و رسیدگیها هم طولانیتر میشد.
وی گفت: به عنوان مثال در همین موضوع 16 میلیارد تومان که درباره آن سوال شد، ذیحساب آمد و گفت فلانی گفته است نرو. ولی ایشان آمد و گفت اسناد و مدارکی دارد که قرار است آنها را ارائه دهد.
محکومیت دو نماینده مجلس در پرونده سه هزار میلیاردی
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه نشست با خبرنگاران گفت: در مورد خودروی مگان که برای اجلاس عدم تعهد توسط دولت خریداری شده، هنوز گزارشی به قوه قضاییه تحویل داده نشده است و به محض دریافت گزارش، به پرونده رسیدگی خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد گروگانگیری که در چند روز اخیر اتفاق افتاده بود؟ اظهار کرد: گروگانگیری چند صورت است و مورد گروگانگیری چند روز گذشته خیلی شدید نبوده است. همچنین اگر اعلام شد که گروگانگیری صورت گرفته است، پلیس باید همه اقدامات لازم را انجام دهد در غیر اینصورت همه مسوولیت اتفاق برعهده اوست. اما گروگانگیری چند روز گذشته جزو مصادیق شدید نبوده و میتوان گفت که بیجهت هم نبوده است.
خبرنگاری به پروندههای اقتصادی برادران "ر" و شرکت مس سرچشمه اشاره کرد و گفت که دو تن از مسوولان سابق مقداری از اموال شرکت را به خارج از کشور انتقال دادند و در این راستا حدود 10 چمدان طلا و جواهر از آنها کشف شده، آخرین جزییات پرونده چیست؟ که سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ گفت: در پرونده اول 5 نفر بازداشت شدند که از این تعداد یک کارمند، یک وکیل، یک نفر از بانک و دو برادر بازداشت شدند. همچنین اشیای کشف شده تحویل بانک داده شده است و پرونده در حال رسیدگی است.
وی درخصوص پرونده شرکت مس سرچشمه نیز خاطرنشان کرد: در این پرونده دو نفر بازداشت هستند و عمده وجوهی که به حسابی در خارج از کشور انتقال داده شده بود به کشور بازگشته و امیدواریم مابقی نیز به کشور بازگردد. البته یکی از آن دو متهم پرونده اتهامهای دیگری دارد اما در کل پرونده مذکور در مرحله دادسراست و در حال حاضر کیفرخواستی صادر نشده است.
خبرنگاری در مورد آخرین جزییات پرونده حادثه 22 بهمن قم از اژهای سوال پرسید، که وی پاسخ داد: یک بخشی از این پرونده در دادگاه ویژه روحانیت مطرح و بخش دیگر آن در دادگستری در حال رسیدگی است و اگر لازم باشد افرادی به عنوان مطلع در پرونده حضور پیدا خواهند کرد. همچنین گزارشی از سوی مجلس بیان شده است که از اسامی که در این گزارش آمده نیز تحقیق میشود. بنابراین دادستانی از هر فردی که لازم باشد، تحقیقات لازم را به عمل میآورد.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد صحبتهای اخیر احمدیمقدم در رابطه با حادثه تصادف در سال 88 اظهار کرد: من از این موضوع و صحبتهای سردار احمدیمقدم اطلاع ندارم، اما مسایلی که بعد از فتنه 88 رخ داد، دارای ابعادی بود و برخی از افراد ممکن است در زمان درگیری شناسایی نشده باشند و بعدا مورد شناسایی قرار گرفته باشند، اما درخصوص سوال شما اطلاعی ندارم.
یکی از خبرنگاران پرسید که در زمان اجلاس عدم تعهد تعدادی مگان توسط دولت با قیمت 80 میلیون تومان خریداری شد و بعد از پایان اجلاس به برخی از نور چشمیها به قیمت 15 میلیون تومان داده شد. پرونده مذکور در حال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد؟ که اژهای گفت: در رابطه با سوال شما گزارشی به قوه قضاییه درخصوص مگان داده نشده و اگر گزارشی داده شود قطعا رسیدگی میشود. همچنین زمانی که یک دولت تمام میشود و دولت بعدی میآید، این حرف و حدیثها نیز به وجود میآید و این موارد باید مورد به مورد بررسی شود. بنابراین بهتر است ما به این مسائل دامن نزنیم.
خبرنگاری پرسید با توجه به اینکه برخی از مسوولان کشور گرین کارت دارند، آیا داشتن گرینکارت برای مسوولان خلاف قانون است، که سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ افزود: گرفتن اقامت موقت به صورت کلی جرم نیست، اما داشتن گرین کارت زیبنده نیست و شائبه به وجود میآید که مسوولان چه نیازی به چنین کارتی دارند، اما در پارهای از موارد جرم نیست.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران که مدعی شد سه نماینده مجلس در پرونده سه هزار میلیاردی نقش داشتند؟ خاطرنشان کرد: در پرونده سه هزار میلیاردی، دو نفر به جزای نقدی و ردمال محکوم شدند و یکی دیگر از آنها تبرئه شد.
وی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران که پرسید یکی از معاونین رییس جمهور سابق به همراه فرزندش به بازپرسی احضار شدند این بازجوییها در چه مرحلهای قرار دارد؟ اظهار کرد: در این پرونده تحقیقات لازم صورت گرفته و کسی بازداشت نشده است. البته مطلع نیستم که از فرزند ایشان تحقیق شده است یا خیر.
هنوز تصمیمی برای دادگاه خاوری اتخاذ نشده است
سخنگوی دستگاه قضا گفت: اگر جرایم و مصادیق مجرمانه در فیسبوک رفع شده باشد، رفع فیلتر میشود. اما در غیر اینصورت اقدامی صورت نخواهد گرفت.
محسنیاژهای در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به مساله فیلترینگ فیسبوک که برخی از وزرا در دولت یازدهم از آن استفاده میکنند، ادامه داشتن روند فیلترینگ فیسبوک چگونه است؟ گفت: در حال حاضر وقتش نرسیده که رفع فیلتر شود. اگر جرایم و مصادیق مجرمانه که در آن بوده رفع شده باشد، رفع فیلتر میشود، اما اگر موانع برطرف نشده باشد، اقدامی صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: اعضای کارگروه تعیین مصادیق و محتوای مجرمانه، این موضوع را تشخیص میدهند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه در هفتههای گذشته یکی از خبرگزاریها اعلام کرده بود که قاضی سراج گفته است که به پرونده خاوری به صورت غیابی رسیدگی میشود، در حال حاضر رسیدگی به این پرونده در چه مرحلهای قرار دارد؟ خاطرنشان کرد: پرونده آقای خاوری در دادگاه است و نزدیک بود قاضی سراج رسیدگی را شروع کند، زیرا ما از بازگشتن ایشان به کشور مایوس شده بودیم و قرار بود به صورت غیابی دادگاه برگزار شود اما با توجه به اینکه سمت آقای سراج تغییر کرده هنوز تصمیمی در این راستا گرفته نشده است که یا حکم ویژه میگیریم که خود قاضی سراج به پرونده رسیدگی کند یا اینکه قاضی پرونده تغییر پیدا میکند.
بیش از 30 نفر از مجموعه دستگاه قضایی تحت تعقیب قرار گرفتهاند
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به خبرنگاری که پرسید طولانی شدن روند رسیدگی به برخی پروندههای قضایی ثبتی باعث دادن رشوه از سوی برخی افراد میشود؟ گفت: گاهی وقتها در پروندهها لازم است سوالاتی پرسیده شود و استعلام شود که اینها زمان میبرد و بر این اساس ممکن است افراد محدودی تخلف کنند.
وی ادامه داد: سازمان ثبت دنبال این است که همه این موارد را در سیستم وارد کند، تا جلوی سوء استفاده افراد را هم در بیرون سازمان ثبت و هم در داخل آن بگیرد.
سخنگوی دستگاه قضایی اظهار کرد: شما شاهد بودید که در طول یکی دو سال اخیر با فعالتر شدن حفاظت، بعضی افراد که در خود دستگاه قضایی دارای تخلف بودند دستگیر و بازداشت شدند. من امروز یک گزارش را نگاه میکردم که بر اساس آن تعدادی از افراد از سازمان ثبت، تعدادی از قضات دادسرا، برخی از کارمندان و برخی از وکلا دستگیر شدند، لذا تلاش میشود. اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم که باید تلاش خودمان را انجام دهیم.
محسنیاژهای ادامه داد: در این مدت شاید بیش از 30 نفر از مجموعه خودمان تحت تعقیب قرار گرفتهاند. همین الان بعضیها بازداشت هستند، بعضیها دادگاه رفتند، بعضیها آزاد شده و منتظر محاکمه هستند که افرادی از اداره ثبت هم در بین اینها هستند.
وی با بیان اینکه «برخی از وکلا نیز در این مدت تخلفاتی داشتند» گفت: همین امروز متوجه شدم دو وکیل بازداشت هستند که یکی از آنها در پرونده اقتصادی که در این جلسه تحت عنوان «ر» به آن اشاره شد بازداشت است.
خبرنگاری به صحبتهای سخنگوی دستگاه قضایی در جلسات قبلی مبنی بر ارائه نشدن لیست اموال دو نفر از وزرای دولت سابق اشاره کرد که محسنیاژهای گفت: من نگفتم که وزرا لیست امول خود را ارائه نکردند بلکه گفتم دو نفر از کسانی که باید لیست اموالشان را ارائه میکردند این کار را انجام ندادند. ضمن اینکه اعلام شدن اینکه افراد لیست اموال خود را ارائه کردهاند یا نه، یک وظیفه نیست بلکه وظیفه این است که لیست اموال این افراد به رییس قوه قضاییه اعلام شود و فلسفه آن هم این است که بررسی شود آیا اموال این مسئولان رشد غیرمتعارفی داشته است یا نه.
سخنگوی دستگاه قضایی افزود: بعد از آن من پیگیری نکردم که آیا آن دو نفر لیست اموال خود را ارائه دادهاند یا خیر.
خبرنگاری از وضعیت متهم مشترک در پرونده پالیزدار و کهریزک سوال کرد که محسنیاژهای در این باره، گفت: این پروندهها مشترک نیستند. در پرونده کهریزک حکم صادر شد و پرونده در دیوان عالی کشور است. درباره آن قسمت از پرونده نیز که سوال شد پرونده هنوز در دادسراست و به دادگاه نرفته است.
خبرنگاری با اشاره به وجود چالش بین ترکان و بقایی بر سر 16 میلیارد تومان از سخنگوی قوه قضاییه پرسید که در این میان حق با کیست؟ که
سخنگوی دستگاه قضایی گفت: ما در اینجا در مقام قضاوت ننشستهایم که حق را به کسی بدهیم. طبیعی است که دولت جدید آمده و اگر تخلفی ببینند به دستگاه قضایی اعلام میکنند.
وی در رابطه با فردی به نام آرش صادقی که گفته شده در زندان اوین مفقود شده است، گفت: گفته شده که این فرد در زندان اوین اعتصاب غذا کرده است در حالی که در زندان اوین در سال 91 و 92 چنین فردی وجود نداشته است. البته در سال 89 فردی با این نام دستگیر شده و به یک سال حبس محکوم شده است که بعد از سپری کردن محکومیت آزاد شده است، ولی اگر تشابه اسمی هم بوده است چنین فردی در سال 91 و 92 در زندان اوین وجود نداشته است.
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رییس مرکز رسانهای، وظایف سخنگوی قوه قضاییه و روابط عمومی را انجام میدهد یا خیر؟ گفت: جناب آقای پورمحمدی که این مسئولیت را به عهده گرفتند، میخواهند مسائل رسانه قوه قضاییه را سامان بدهند که یکی از این مسائل اطلاعرسانی است.
سخنگوی دستگاه قضایی افزود: یک بخش از اطلاعرسانی، سخنگویی و بخش دیگر روابط عمومی است. مرکز رسانهای ممکن است بخواهند روزنامهای داشته باشند یا از طریق صداوسیما اطلاعرسانی کنند.
وی گفت: ما که از خدا خواستهایم و میخواهیم این مسئولیت زودتر به کس دیگری واگذار شود اما آقای پورمحمدی جایگزین سخنگوی روابط عمومی قوه قضاییه نشده است.
انتهای پیام
نظرات