شرکت سوئیسی iniLabs دوربینی ساخته که مانند چشم انسان عمل میکند و بر اساس ساختار شبکیه طراحی شده است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تیم سوئیسی بر این باور است که زیستشناسی میتواند در طراحی سیستمهای بینایی جایگزین، الهامبخش باشد.
عملکرد چشم انسان در مقایسه با دوربینهای دیجیتالی به نیروی کمتری نیاز دارد و اطلاعات کمتری را برای پردازش به جا میگذارد.
با استفاده از کارکردهای چشم، شرکت مزبور این دوربین دیجیتالی چشممانند و کارآمد را ساخته که «حسگر بینایی دینامیک VS128» (دی وی اس) نام گرفته است.
حسگرهای بینایی معمولی، جهان را به عنوان مجموعهای از فریمها میبینند که این امر ناکارآمد است زیرا فریمهای پشت سر هم شامل اطلاعات فوقالعاده زائد، اتلاف انرژی، قدرت محاسباتی و زمان است.
افزون بر این، هر فریمی زمان نمایش همسان را بر روی هر پیکسل تحمیل میکند و امکان پردازش صحنههای شامل نواحی بسیار تاریک و بسیار روشن را غیرممکن میکند.
در مقایسه، DVS مانند شبکیه چشم انسان عمل میکند و نیرو، داده، ذخیرهسازی و نیازهای محاسباتی را به طور قابلتوجهی کاهش میدهد.
همچنین طیف حسگر دینامیک به دلیل پردازش موضعی افزایش مییابد و تغییرات سطح پیکسلی موضعی ناشی از حرکتکردن در یک صحنه، دقیقا در همان زمانی که به وقوع میپیوندند، منتقل میشوند.
نتیجه، جریانی از رویدادها در تفکیکپذیری زمانی میکروثانیهای است که معادل یا بهتر از حسگرهای بینایی با سرعت بالا که با هزاران فریم در ثانیه عمل میکنند، است.
فناوری DVS برای عملکرد با معماری مغزگونه متعلق به شرکت IBM موسوم به TrueNorth ساخته شده است.
فناوری TrueNorth بر روی رویکرد برنامهریزی با الهام از زیستشناسی تمرکز کرده که آنچه را در درون مغزی میگذرد، تقلید میکند.
تعریف تکنیکی این تکنولوژی، معماری فشرده و ماژولار جدید با نیروی فوق پایین است.
بهای DVS حدود دو هزار و 700 هزار دلار گزارش شده و میتوان آن را در میکروسکوپی، رباتیک و ضبط ترافیکی (سناریوهای دارای تغییرات فوری) که عکسالعمل سریع را میطلبند، به کار برد.
انتهای پیام
نظرات