تحقیقات دانشگاه ایلی نویز آمریکا نشان میدهد گیاهان کرفس، کنگر فرنگی و گیاهان دارویی از این قبیل به ویژه پونه مکزیکی همگی دارای آنتی اکسیدانهای "آپی جنین" و "لوتئولین" هستند که سلولهای سرطانی لوزالمعده انسان را با مهار آنزیمی مهم میکشد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دکتر «الویرا دو مجیا» میگوید "اپی جنین" به تنهایی باعث مرگ سلولهای سرطانی در دو خط تهاجمی سرطان لوزالمعده میشود اما هنگامی که سلولهای سرطانی را با این ترکیب به مدت 24 ساعت به طور مقدماتی درمان کنیم و سپس به مدت 36 ساعت از داروی شیمی درمانی موسوم به "جمسیتابین" استفاده کنیم، بهترین نتیجه را به دست خواهیم آورد.
جودی جانسون در این باره چنین عنوان میدارد: به نظر میرسد که این حقه پزشکی به این صورت موثر است که فلانوئیدها را به عنوان گزینه پیش درمانی و قبل از شیمی درمانی به کار ببریم. چراکه فلانوئیدها میتوانند به عنوان آنتی اکسیدانها عمل کنند. یکی از راههایی که داروهای شیمی درمانی باعث مرگ سلولهای سرطانی میشود بر مبنای همین فعالیت آنتی اکسیدانی است؛ این بدان معناست که فلانوئیدها و داروهای شیمی درمانی میتوانند خاصیت یکدیگر را هنگام مصرف همزمان بهگونهای خنثی کنند.
سرطان پانکراس نوعی سرطان متهاجم و چهارمین عامل مرگ بیماران سرطانی است که علائم اولیه اندکی دارد، در نتیجه تشخیص این بیماری پیش از پیشرفته شدن آن امری بسیار مشکل است.
به گفته جانسون گرچه هدف نهایی همواره درمان بیماران بوده است اما در درجه اول، افزایش طول بیماران راهبرد مهمی در درمان این بیماری تلقی میشود.
طی این پژوهش، محققان دریافتند که "اپی جنین" فعالیت آنزیمی موسوم به " گلیکوژن سنتاز کیناز-3بتا" را مهار کرده که منجر به کاهش تولید ژنهای آنتی آپوپتوز (مرگ برنامهریزی شده سلول) در سلولهای سرطانی میشود.
در آزمایش این تحقیق، درصد آپوپتوزیس شدن با 50 میکرو مولار دوز از فلانوئیدها، از 4/8 به 8/43 افزایش پیدا کرد. علاوه بر این، مصرف فلانوئیدها با اصلاح بیان ژنهای مربوطه نیز مرتبط بود.
بیماران مبتلا به سرطان پانکراس ممکن است نتوانند میزان کافی از غذاهای غنی از فلانوئید را به منظور افزایش سطوح فلانوئید پلاسمای خون مصرف کنند اما اکنون تلاش محققان در طراحی داروهایی است که این کمبود را رفع کند؛ در نهایت باید در نظر داشت که میتوان با مصرف میزان کافی از میوه و سبزیجات از بروز چنین بیماریهایی جلوگیری کرد.
این پژوهش در مجله "Molecular Nutrition and Food Research"منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات