• یکشنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۷:۱۵
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 92052011162
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

همسر و اطرافیان در شیردهی موفق مادران نقش مهمی دارند

همسر و اطرافیان در شیردهی موفق مادران نقش مهمی دارند

ایسنا/هرمزگان مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان هرمزگان تصریح کرد: حمایت همسر و خانواده در روزهای نخست پس از زایمان موجب تداوم شیردهی مادر به نوزاد می شود.

مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان هرمزگان تصریح کرد: حمایت همسر و خانواده در روزهای نخست پس از زایمان موجب تداوم شیردهی مادر به نوزاد می شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، «مهدی تدریس‌ حسنی» با اشاره به اجرای برنامه سلامت باروری و توجه به اهداف آن از جمله موارد موثر در سلامت خانواده، گفت: برنامه سلامت باروری می‌تواند در افزایش سلامت خانواده و نهایتاً سلامت زن تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی افزود: همچنین در امر تولید مثل و باروری و شیردهی، مشارکت و تشریک مساعی کامل مردان و زنان از جمله مسئولیت مشترک برای پرورش و مراقبت از فرزندان و امور مربوط به خانواده امری الزامی است.

این مسئول با اشاره به اینکه زن در دوران بارداری و پس از زایمان بسیار حساس و نگران سلامتی نوزاد است، یادآور شد: مادر این اطمینان خاطر ندارد که آیا می‌تواند بار این مسئولیت سنگین را تحمل کند و شیر به اندازه کافی دارد تا فرزندش را با آن تغذیه کند یا خیر، به علاوه پس از ورود نوزاد به خانواده، ناخواسته بیشترین توجه و دقت مادر صرف مراقبت و رسیدگی به این فرد تازه‌وارد می‌شود و ممکن است توجه و رسیدگی به شوهر یا دیگر فرزندان کمتر از قبل شده و باعث مشکلات فراوانی شود.

تدریس‌ حسنی اظهار کرد: به همین دلیل جهت جلوگیری از حسادت فرزند بزرگتر، مادر باید وی را برای ورود فرزند جدید آماده کند و شیردهی را نیز عملی طبیعی تلقی کرده و تلاش نکند با عدم شیردهی از نگرانی و حسادت فرزند بزرگتر جلوگیری کند.

وی گفت: مطلوب‌ترین زمان ارتباط عاطفی مادر و شیرخوار دوره بحرانی و یا به عبارتی دوره طلایی (حدود 12 ساعت نخست پس از زایمان و به ویژه 30 دقیقه اول) است، در روزهای اول شیردهی نگرانی، تحریک‌ پذیری و هیجان، بی‌خوابی، خستگی، عدم استراحت، گریه کردن و به طور کلی آرامش نداشتن مادر از علائم طبیعی اضطراب است که حمایت همسر، خانواده و اطرافیان را طلب می‌کند.

مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان هرمزگان افزود: نیاز مادر به حمایت، آن زمانی که به علت خستگی فراوان یا افسردگی، از مراقبت نوزاد چشم‌ پوشی می‌کند یا مراقبت را بدون احساس محبت و علاقه و حتی با خشونت انجام می‌دهد، چشمگیرتر خواهد بود.

تدریس‌ حسنی با اشاره به اینکه علاوه بر محیط خانواده، دید مثبت افراد، جامعه پزشکی و پیراپزشکی و اعتقاد آنان به شیردهی مادر تأثیر بسزایی در حمایت روانی و تصمیم‌ گیری مادر به شیردهی دارد، بیان کرد: تحقیقات فراوان نشان داده که نظر و اعتقاد شخصی پزشکان و کارکنان بهداشتی- درمانی در ایجاد انگیزه و اعتقاد در مادران به منظور تصمیم گیری در خصوص نوع تغذیه شیرخواران بسیار مؤثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha