• چهارشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ / ۰۰:۰۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92051609059
  • خبرنگار : 71424

هزینه دارو برای "بیماران سخت" قابل تحمل نیست

از بیمارانی که هزینه داروی آنها بیشتر از درآمدشان است، حمایت شود

از بیمارانی که هزینه داروی آنها بیشتر از درآمدشان است، حمایت شود

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نمی‌توان هزینه‌های پرداختی مردم را به صفر رساند، اما می‌توان این هزینه‌ها را به قدری پایین آورد که پرداخت آن برای عموم مردم امکان‌پذیر و بار ناشی از آن برای آنها قابل تحمل باشد، گفت: باید از بیمارانی که هزینه دارو بیشتر از درآمدشان است، به طور ویژه حمایت شود.

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نمی‌توان هزینه‌های پرداختی مردم را به صفر رساند، اما می‌توان این هزینه‌ها را به قدری پایین آورد که پرداخت آن برای عموم مردم امکان‌پذیر و بار ناشی از آن برای آنها قابل تحمل باشد، گفت: باید از بیمارانی که هزینه دارو بیشتر از درآمدشان است، به طور ویژه حمایت شود.

دکتر رسول دیناروند در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گوشه‌ای از چالش‌های پیش روی وزارت بهداشت در حوزه دارو از جمله مشکلات مزمنی چون کیفیت دارو، تجویز و مصرف منطقی آن اشاره کرد و گفت: بسیار حائز اهمیت است که مردم و پزشکان به داروهای تولید داخل اعتماد داشته باشند. متاسفانه اکنون نگاه جامعه پزشکی و مردم به داروهای ایرانی چندان مثبت نیست و خدمات دارویی که به مردم در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ارائه می‌دهیم، راضی‌شان نمی‌کند.

چرایی کاهش ماده موثره و افت کیفیت برخی داروها طی چند ماه اخیر

این پزشک داروساز در پاسخ به این پرسش که "با توجه به اینکه طی چند ماه اخیر اخباری مبنی بر کاهش ماده موثره برخی داروها بویژه داروهای ترک اعتیاد به گوش می‌رسد، چرا دارو با عدول از استانداردها باز هم اجازه ورود به بازار پیدا می‌کند؟ " پاسخ داد‌: زمانی که نظارت ضعیف باشد، امکان هر گونه سوء استفاده‌ای وجود دارد. متاسفانه ممکن است وزارت بهداشت زمانی که با بحرانی نظیر کمبود دارو مواجه می‌شود، برخی موارد و قوانین را نادیده بگیرد که این مسئله در کیفیت دارو اثرگذار خواهد بود.

دیناروند ادامه داد: بدیهی است در شرایطی که بازار از دارو اشباع شده و رقابت برای تولید و واردات وجود داشته باشد، می‌توانیم با تقویت نظارت‌ها، جلوی بروز مشکلاتی از این دست را بگیریم. ولی در شرایطی که اوضاع نابسامان است،‌ دارو وجود ندارد و مردم باید برای تهیه داروی خود دوندگی کنند، وزارت بهداشت هم بر روی مسائل کیفی نظارت نمی‌کند و تامین دارو به اولویت اولش تبدیل می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به هزینه‌های تامین دارو برای مردم اشاره کرد و گفت: ممکن است دارو برای همه مردم مسئله نباشد و بخش بزرگی از جمعیت کشور یا در سال به داروخانه مراجعه نکنند یا برای دریافت داروهای ساده نظیر سرماخوردگی وارد داروخانه‌ شوند. هزینه‌های دارویی برای این بخش از مردم قابل تحمل است، اما برای بیمارانی که دچار بیماری‌های سخت، مزمن و صعب‌العلاج هستند، یا به علت کهولت سن ناچارند داروهای مختلفی را برای کنترل قند، چربی، فشارخون و ... برای مدت طولانی مصرف کنند، هزینه‌های دارویی فعلی قابل تحمل نیست.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت می‌تواند با کمک‌ سازمان‌های بیمه‌گر در دولت جدید اقداماتی را صورت دهد که فشارهای هزینه‌ای به این گروه از بیماران کمتر شود.

به گفته دیناروند، نمی‌توان هزینه‌های پرداختی مردم را به صفر رساند، اما می‌توان این هزینه‌ها را به قدری پایین آورد که پرداخت آن برای عموم مردم امکان‌پذیر و بار ناشی از آن برای آنها قابل تحمل باشد.

ضرورت حمایت از بیمارانی که هزینه دارویشان بیشتر از درآمدشان است

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تاکید بر اینکه لازم است بیماران صعب‌العلاج، خاص، مزمن و همه بیمارانی که هزینه دارویشان از حقوق و درآمدشان بیشتر است، تحت حمایت‌های ویژه قرار بگیرند، اظهار کرد: اگر این چند صد هزار بیمار مورد حمایت جدی قرار بگیرند، مطمئنا بخش زیادی از مشکلات وزارت بهداشت در حوزه دارو که بار ناشی از آن به مردم منتقل می‌شد، حل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha