نمایندگی از روسای اصناف خانه سینما که 6 مرداد ماه،اساسنامه 25 صنف سینمایی را برای دریافت رسید به وزارت ارشاد بردند تا مقدمات برگزاری مجمع عمومیشان را فراهم کنند، دربارهی جزییات حضورشان در وزارت ارشاد و نتایج آن سخن گفتند.
به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید غلامرضا موسوی، حسن حسندوست، جعفر صانعی مقدم، علی دهکردی، محمد آلادپوش و پروین صفری، نمایندگان خانهی سینما برای تحویل مدارک به سازمان سینمایی بودند که در نشستی رسانهای عصر 6 مرداد ماه در خانه سینما2 جزئیات اتفاقات انجام شده در وزارت ارشاد را تشریح کردند.
شرح همهی آنچه اتفاق افتاد
سید غلامرضا موسوی رییس شورایعالی تهیهکنندگان سینما در سخنانی یادآور شد: فرهاد توحیدی و ابراهیم مختاری نمایندگان خانه سینما در جلسهای که با حضور آقای احمدینژاد در محل ریاست جمهوری تشکیل شد و از آن طرف هم مسعود جعفری جوزانی نمایندهی رئیس جمهور و یکی دو نفر از طرفداران آقای شمقدری حضور داشتند، تفاهمنامهای منعقد کردند و قرار شد مجمع عمومی 6 مرداد برگزار شود و همچنین اصناف عضو خانهی سینما مدارکشان را برای ثبت به وزارت ارشاد بدهند تا رسید دریافت کنند.
وی ادامه داد: همهی موارد خواسته شده در تفاهمنامه انجام شد و تنها تأیید مدارک اسناد باقی مانده بود که آقای شمقدری در ادامه با نوشتن نامهای چند بندی نشان دادند، علاقهای ندارند این اتفاق بیفتد. تعیین 72 ساعت وقت برای این موضوع نشانهی یا سنگی بود که قرار نیست این کار انجام بشود.
این تهیهکننده یادآور شد: اما باز هیأت مدیرهی خانه سینما تأکید داشت که این روند به درستی انجام شود. بنابراین نامهنگاریهای مختلفی شد و در نهایت آقای رئیس جمهور در جواب نامهی مسعود جعفری جوزانی اعلام کردند که هیأت مدیرهی کنونی را به رسمیت میشناسند. اما متاسفانه دوستانی که افتخارشان خدمت به رئیس جمهور بود و حتی آبدارچی بودن برای رئیس جمهور را افتخار میدانستند، ظاهرا حالا که روزهای آخر دولت است، دیگر دستور رئیس جمهور را اجرا نمیکنند.
موسوی با اشاره به بیانیهی چهارشنبهی گذشته که توسط اصناف منتشر شد،توضیح داد: قرار شد تا شنبه مدارک را بدهیم، البته قصد داشتیم همهی 24 صنف، مدارکشان را با هم ارائه کنند که در نهایت امروز 6 مرداد ماه، برای ارایهی مدارک، ما شش نفر از اعضای صنوف که توسط هیأت مدیره به عنوان شورای اصناف انتخاب شدند برای تحویل به سازمان سینمایی رفتیم.
وی ادامه داد: در ابتدا به دفتر آقای عظیمی رفتیم که مسوول دفترشان ما را به محمد حسین مهدیپور سرپرست اداره کل مجامع و تشکلهای سازمان سینمایی ارجاع دادند که در آنجا توضیحات لازم را دادیم و خواستیم مدارک را تحویل بگیرند و رسید بدهند که آنجا هم از ما خواستند مدارک را برای ثبت به طبقهی پایین ببریم و تحویل دهیم.
موسوی ادامه داد: ظاهرا در طبقهی پایین، بدون نگاه کردن مدارک، آنها را برگرداندند و یادداشتی بر روی نامه فرهاد توحیدی زدند که خواستار کامل بودن مدارک بودند.
رئیس شورای عالی تهیهکنندگان افزود: ما گفتیم باید مدارک را میدادیم تا شما رسیدگی کنید که در ادامه آقای ابتهاج وکیل سازمان سینمایی آمدند و مدارک را نگاه کردند که در این حین به شوخی گفتیم؛ «در مناظره تلویزیون شما اعلام کردید مدارک را بیاورید، سریع جواب میدهیم» که در نهایت ایشان مدارک را نگاه کرد و گفت باید به شما رسید بدهند.
موسوی ادامه داد: در نهایت ایشان برای مشاوره به آقای مهدیپور مراجعه کردند و سرانجام در ساعت 14:30 آمدند و گفتند مدارک را نمیتوانیم بگیرم ودر نهایت نامهای به ما دادند که تصور میکنم، همین نامه هم برای ما بُرد، محسوب میشود.
نامهی عظیمی میرآبادی به توحیدی چه بود؟
در ادامه این نشست پروین صفری به قرائت این نامه پرداخت و گفت: در این نامه با امضاء مهدی عظیمی میرآبادی خطاب به آقای توحیدی نوشته شده در پاسخ به نامه شماره 92-0058 مورخ 5 مرداد ماه که ساعت 13 روز جاری به این سازمان واصل شده است به آگهی میرساند:
1-مدارک ارائه شده به هیچ وجه به عنوان اسناد لازم برای طی مراحل ثبت قانونی و اخذ مجوز فعالیت صنوف سینمایی کفایت نمینماید.
2- با ارسال نمونهی اساسنامه و فرمهای پیوست آن درخصوص تأسیس و یا اخذ مجوز فعالیت صنوف سینمایی ضروری است نمایندگان هر یک از صنوف سینمای نسبت به تکمیل آن اقدام و مستقلا جهت طی مراحل قانونی به این سازمان مراجعه و رسید دریافت نمایند.
3-بدیهی است صنوفی که قبلا مراحل قانونی را طی نمودهاند به تکمیل فرمهای زمینه نیاز ندارند لذا توجه به موارد فوقالذکر و عدم تأیید اسناد ارائه شده مدارک زمینه عینا عودت میگردد.
ما از ابتدا صنف بودیم و قصد تاسیس نداریم
در ادامهی این نشست علی دهکردی به نمایندگی از انجمن بازیگران در سخنانی با بیان اینکه در اساسنامه قید شده پس از تحویل به صنوف، یک ماه فرصت ارائه مدارک وجود دارد، ادامه داد: کاری که دوستان در هیات مدیره مصوب کردند، احترام به آن توافق نامه بود.
وی جواب داده شده را دارای ایراد دانست و اظهار کرد: ما از ابتدا صنف بودیم و قصد تأسیس نداریم.
علی رغم میل آنها خانه سینما هست
سیدغلامرضا موسوی هم با اعتقاد بر اینکه آنها برای اینکه توافقنامهی 13 تیر را اجرا نکنند، بهانههای مختلف میآورند، ادامه داد: علی رغم میل آنها خانه سینما هست اما هنوز هم امیدواریم مجمع عمومی را امروز 6 مرداد ماه برگزار کنیم و اگر نشود مسئولیت بر عهدهی سازمان سینمایی است و روزی باید پاسخگوی این رفتار غیرعاقلانهشان در آستانهی رفتن باشند.
باسیاست کاری نداریم
حسن حسندوست تدوینگر هم با بیان اینکه مرتب خانهی سینما را به سیاسیکاری متهم میکردند، ادامه داد: ما مدام طی این مدت انرژی گذاشتیم تا بگوییم فعالیت ما صنفی است، با سیاست کاری نداریم.
وی افزود: ما یک مکان صنفی هستیم و مانند 20 سال گذشته در هر دولتی میتوانیم، فعالیت داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ما شش نفر که امروز به عنوان نمایندگان اصناف سینمای ایران به سازمان سینمایی (وزارت ارشاد) رفتیم و در واقع احترام زیادی به سازمان سینمایی، ریاست جمهوری و قولهای که داده بودند، گذاشتیم و خواستیم ماجرای سیاسی کاری را از ذهنها حذف کنیم، متاسفانه از آن طرف جواب منفی شنیدیم.
حسندوست با تأکید بر اینکه خانه سینما مکان صنفی باقی خواهند ماند، تأکید کرد: ما امیدواریم خانه سینما باز شود. تفاوت نمیکند در کدام دولت این اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، در پایان این نشست علی دهکردی در پاسخ به پرسشی دربارهی اینکه آیا امکان دارد که خانه سینما در همین دولت بازگشایی شود یا خیر؟ گفت: ابتدای کار و در دولت فعلی، شبهاتی نسبت به خانه سینما مطرح شد اما در ادامه گویا به این نتیجه رسیدند که مشکل میتواند راحتتر حل شود و دیدیم که رئیس جمهور هم نسبت به این بازگشایی مجدد، نظر مثبتی نشان دادند و نمایندهای در این زمینه تعیین کردند.
وی دربارهی اینکه گفته میشود اصرار بر بازگشایی خانه سینما به دلیل پایان دولت دهم است، بیان کرد: فکر میکنم مسائل هنری ارزشی بسیار بنیادی و بالاتر نسبت به دولتها دارند. من هم مانند سایر دوستان، همچنان امیدوارم که خانه سینما هر چه زودتر باز شود و این موضوع بعید نیست چون در کشوری زندگی میکنیم که معجزات زیادی در آن اتفاق میافتد.
این بازیگر سینمای ایران با تأکید بر اینکه امیدوار است خانه سینما در دولت فعلی بازگشایی شود،خاطر نشان کرد: اگر مشکل خانه سینما در همین روزها حل شود، میتوانیم در دولت آینده به مسائل مهمتر سینما فکر کنیم نه به باز شدن قفل و زنجیری که به شکلی خاص در نیمهی شب بر در ساختمانی زده شده است.
دهکردی در پایان سخنانش تصریح کرد: خانه سینما در وجود همهی اهالی سینما است و به همین دلیل است که مشاهده میکنید افراد اصلی سینما همیشه به مشکلات خانهی خود دلسوزانه نگاه میکنند.
غلامرضا موسوی به عنوان جملهی پایانی این نشست با اشاره به نامه سه بندی عظیمی میرآبادی به توحیدی گفت: این نامه دلیلی بر آن است که ما آخرین بخش از تعهدات 13تیر را نیز عمل کردیم اما گویا قرار نبود که دوستان در سازمان سینمایی به این تعهدات عمل کنند.
انتهای پیام
نظرات