• چهارشنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92050201229

عمر حیات بر روی زمین، چهار برابر تصورات پیشین است

عمر حیات بر روی زمین، چهار برابر تصورات پیشین است

فسیل‌های به تازگی کشف شده در آفریقای جنوبی به ارائه شواهدی محکمی پرداخته‌اند مبنی بر این که حیات از 2.2 میلیارد سال پیش یعنی چهار برابر زودتر از تصورات پیشین بر روی زمین وجود داشته است.

فسیل‌های به تازگی کشف شده در آفریقای جنوبی به ارائه شواهدی محکمی پرداخته‌اند مبنی بر این که حیات از 2.2 میلیارد سال پیش یعنی چهار برابر زودتر از تصورات پیشین بر روی زمین وجود داشته است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس خرد متعارف علمی، گیاهان و موجودات دیگر برای حدود 500 میلیون سال است که بر روی زمین زندگی می‌کنند و اینکه چشم‌انداز زمین اولیه به خشکی مریخ بوده است.

اکنون پژوهش جدید محققان دانشگاه اورگان به ارائه شواهدی از وجود حیات بر روی زمین با عمر چهار برابر تصورات قبلی پرداخته است.

این شواهد شامل فسیلهایی به اندازه سر کبریت بوده که در رشته‌های نخی بر روی سطح خاک باستانی در آفریقای جنوبی به هم متصل بوده‌اند. این فسیلها «Diskagma buttonii(قطعات دیسک مانند اندی باتن)» نام گرفته اند اما هنوز مشخص نیست که این فسیل ها چیستند.

به گفته محققان این فسیل ها گیاه یا حیوان نبوده بلکه بیشتر شبیه موجودات خاکی مدرن موسوم به ژئوسیفون هستند که قارچهای با حفره مرکزی پر از سیانوباکتری همزیست هستند.

به گفته محققان، این یافته‌ها از اهمیت بسیاری برخوردارند چرا که خاکهای فسیلی میزبان این فسیل ها از مدتها قبل به عنوان شاهدی برای افزایش چشمگیر مقدار اکسیژن جوی در رویداد اکسایش بزرگ در حدود 2.4 تا 2.2 میلیارد سال قبل محسوب می‌شدند.

نمایش فسیل بودن Diskagma یک پیروزی فنی محسوب می‌شود چرا که اندازه آنها برای مشاهده در یک اسلاید استاندارد میکروسکوپ بسیار بزرگ بوده و داخل سنگ نیز برای مشاهده از طریق اسلوب بسیار تاریک بود.

این نمونه‌ها از طریق پرتوهای قدرتمند ایکس یک شتاب‌دهنده سیکلوترون در آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی تصویربرداری شده‌اند.

تصاویر به دست‌ آمده اجازه ترمیم سه‌بعدی شکل فسیل را داد که شامل سازه‌های عجیب توخالی کوزه‌ای شکل با یک جام پایانه و لوله ضمیمه پایه بودند.

محققان در نتیجه‌گیری خود آورده‌اند که فسیل جدید از لحاظ ریخت‌شناسی و اندازه با فسیل Thucomyces lichenoides قابل مقایسه است که متعلق به 2.8 میلیارد سال قبل بوده و در آفریقای جنوبی شناسایی شده است اما ترکیبات Diskagma از جمله ساختار داخلی و عناصر ردیابی بسیار متفاوت است.

به گفته محققان این فسیل جدید یک کاندیدای امیدوارکننده برای قدیمی‌ترین نوع شناخته‌شده یوکاریوتی است که حاوی سلولهای دارای ساختارهای پیچیده مانند یک هسته در میان چندین غشا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha