• دوشنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92043118792

کلاس‌های درس هوشمند با نخستین وایت‌برد تعاملی ایرانی

کلاس‌های درس هوشمند با نخستین وایت‌برد تعاملی ایرانی

محققان یک شرکت مستقر در پارک علم‌ و فناوری خراسان موفق به ساخت «کیت هوشمندساز وایت‌برد» برای افزایش فضای تعاملی محیط درس و بالا بردن سطح بازدهی آموزش در کشور شدند.

محققان یک شرکت مستقر در پارک علم‌ و فناوری خراسان موفق به ساخت «کیت هوشمندساز وایت‌برد» برای افزایش فضای تعاملی محیط درس و بالا بردن سطح بازدهی آموزش در کشور شدند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کیت هوشمندساز وایت‌برد، سیستمی است که با نصب در کنار دیتا پروژکتور و یا به صورت متحرک، سطح نمایش دیتاپروژکتور را تبدیل به سطح لمسی می‌کند.

این سطح نمایش می‌تواند پرده دیتاپروژکتور، دیوار و یا سطح تخته‌سفید معمولی باشد که با کیت هوشمندساز تبدیل به یک سطح لمسی شده و امکان کنترل کامپیوتر را به کاربر می‌دهد.

محمدمیرزایی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا درباره فواید استفاده از این دستگاه گفت: روشن است که به‌کارگیری اسلایدها، عکس‌ها و فیلم‌ها فرآیند آموزش را در رسیدن به اهداف کمک می‌کند. ضمن این که کیت ، به معلم این اجازه را می‌دهد تا برای آموزش دروس خاص مانند هندسه از نرم‌افزارهای تخصصی در محیط درس بهره بگیرد.

به گفته وی کیت هوشمندساز وایت‌برد این امکان را به وجود می‌آورد که بتوان از سطح دیتاپروژکتور به عنوان یک تخته سنتی نیز بهره گرفت؛ یعنی بتوان مانند نگارش با گچ بر تخته‌سیاه، با قلم نوری بر روی تخته‌سفید نوشت.

تاریخچه استفاده از وایت‌بردهای تعاملی

وایت‌بردهای تعاملی محصولات جدیدی نیستند و نخستین نمونه‌های آنها در سال‌های 1990 میلادی طراحی و ساخته شد اما به دلیل قیمت بالا و محدود بودن استفاده از کامپیوتر و دیتا پروژکتور، استفاده از آنها محدود بود.

اما در سال‌های اخیر استفاده از این وایت‌بردها بسیار فراگیر شده است به طوری که در سال 2011 از هر هفت کلاس درس در دنیا یک کلاس مجهز به وایت‌برد لمسی بوده است.

این نسبت در کشورهای پیشرفته بزرگتر است؛ مثلاً در انگلیس در سال 2004 نزدیک به 25درصد کلاس‌های درس دوره ابتدایی به این سیستم مجهز بوده‌اند و در سال 2010 استفاده از آن به عنوان یک استاندارد لازم برای کلاس درس عنوان شده است.

در ایران نیز روند استفاده از دستگاه از سال 1387 شکل گرفت و در آذرماه 1390 در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یکی از ابزارهای مورد نیاز برای هوشمندسازی کلاس‌های درس ایرانی معرفی شد.

استفاده از محصولات داخلی در ساخت دستگاه

گروه سازنده این کیت هوشمندساز پروژه خود را از سال 1390 با بررسی تکنولوژی‌های مختلفی که برای تولید وایت‌بردهای تعاملی به کار می‌رود آغاز کرد و توانست با مهندسی معکوس در نهایت طرحی با کیفیت و کارایی قابل قیاس با نمونه‌های خارجی ارائه کند که با وجود امکانات کم و محدودیت‌ها، قابل پیاده‌سازی در کشور باشد.

میرزایی با اشاره به این که نخستین نمونه از این دستگاه‌ در اسفند 1390 برای آزمایش در یک کلاس درس نصب شده است، گفت: بعد از شناخت معایب و نواقص کار و اعمال برخی اصلاحات، دستگاه به صورت نیمه‌صنعتی تولید و به بازار عرضه شد و هم‌اکنون شرکت در حال برنامه‌ریزی برای تولید صنعتی این محصول است.

به گفته وی، این شرکت توانایی تولید 4500 کیت هوشمندساز را در طول سال دارد.

این محقق خاطرنشان کرد: محصول تولید شده در این شرکت ویژگی‌های خاصی دارد که به فرآیند تولید مربوط و از نگاه مشتری پنهان است.

میرزایی در این باره توضیح داد: مهم‌ترین ویژگی کیت این است که تمام قطعات به کار رفته در آن در داخل کشور تولید می‌شوند و اگر دسترسی به هر کدام از این قطعات سخت و یا ناممکن شود، می‌توان آن را با قطعات داخلی جایگزین کرد.

همچنین به گفته وی سخت‌افزار این دستگاه تا اندازه ممکن ساده شده است و بار طرح بر روی نرم‌افزار آن است تا فرآیند تولید سریع و ارزان باشد.

این شرکت برای تولید و فروش محصولات خود یک طرح کسب‌وکار را به جشنواره ملی شیخ بهایی اردیبهشت‌ ماه امسال در اصفهان، ارائه کرد که توانست تندیس زرین طراحان کسب‌وکار را دریافت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۲۲:۵۳

قيمتش رو ننوشتيد