در پی اعلام مقررات تازه از سوی دولت استرالیا درباره سرنوشت پناهندگان در این کشور جمعی از پناهجویان جزیره نارو دست به شورش زدند.
دولت استرالیا اعلام کرد که این کشور از این پس دیگر هیچ پناهجویی را نمیپذیرد و پناهجویانی که خود را به خاک استرالیا برسانند، به پاپوآ گینه نو و سایر جزایر اقیانوس آرام منتقل میشوند.
م . د یکی از پناهجویانی که از طریق آبهای مالزی قصد سفر به استرالیا را داشته و از سوی پلیس این کشور بازداشت و به نارو منتقل شده است در تماسی با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وضعیت ساکنان و پناهجویان این جزیره را اسفناک و ناگوار توصیف کرد.
وی افزود: مسوولان کمپ اعلام کردهاند که ممکن است هیچ گاه آنها به استرالیا منتقل نشوند در حالی که ابتدا گفته شده بود اسکان در این جزیره به صورت موقتی است و پس از بررسی شرایط هر فرد و گذراندن زمان لازم پناهجویان در قالب گروههایی به استرالیا منتقل میشوند.
م.د. که در این تماس تلفنی بسیار مضطرب و نگران به نظر می رسید خواست تا نهادهای حقوق بشری و پیگیر امور پناهندگان برخورد دولت استرالیا با پناهجویان را بررسی کنند.
این پناهجوی ایرانی در جزیره نارو گفت: تعداد زیادی از پناهجویان همچنان در شرایط بسیار بدی از نظر روحی و روانی به سر می برند. تعدادی از آنها لبهای خود را دوختهاند و جمعی دیگر در اعتصاب غذا هستند. فشار روانی و ابهام در وضعیت این افراد و شرایط نامساعد جوی و گرمای طاقت فرسا موجی از وحشت و خشونت را در این جزیره ایجاد کرده است . در درگیری هایی که با مسوولان این کمپها صورت گرفت تعدادی از این افراد به شدت زخمی شدهاند.
به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته خبرگزاری فرانسه نیز از سرکوب شورش جمعه شب صدها پناهجوی مستقر در جزیره " نارو " به دست مردم محلی خبر داد.
بر اساس این گزارش پناهجویان مستقر در اردوگاه پناهندگی جزیره نارو که بخش بزرگی از آنها ایرانی هستند، جمعه شب در واکنش به تصمیم جدید دولت استرالیا در عدم اعطای پناهندگی به پناهجویان دست به شورش زده و ساختمانهای اداری مرکز پناهندگی را به آتش کشیدند.
در واکنش به این شورش مردم محلی جزیره نارو با استفاده از وسایلی چون ساطور و میله های فولادی به نیروهای پلیس برای سرکوب شورش پناهجویان کمک کردند.
بنا به اعلام رسانه های استرالیا در این شورش ساختمانهای اداری اردوگاه به آتش کشیده شده و حدود 60 میلیون دلار خسارت بر جای گذاشته است.
هنوز به طور مشخص تعداد پناهجویان ایرانی آسیب دیده یا دستگیر شده در عملیات پلیس برای سرکوب شورش گزارش نشده است اما منابع محلی از زخمی شدن دست کم 6 تن و دستگیری دهها نفر از سوی پلیس نارو خبر داده اند.
بی بی سی مدعی شده است که بیش از نیمی از 545 پناهجوی مستقر در اردوگاه جزیره نارو ایرانی هستند.
دولت استرالیا برای جلوگیری از ورود پناهجویان به خاک این کشور، گروههایی از پناهجویان را به جزایر دورافتاده اقیانوس آرام ازجمله نارو و مانوس میفرستد و در قبال آن پولی به حکومتهای این جزایر پرداخت میکند.
نارو کوچکترین جمهوری جهان محسوب می شود و این کشور جزیره ای با 21 کیلومتر مربع مساحت تنها 9400 نفر جمعیت دارد.
روزنامه گاردین نیز در گزارشی از افزایش سه برابری ورود پناهجویان ایرانی به سواحل استرالیا در سال 2013 خبر داد و نوشت بیش از 15 هزار پناهجویی که از ابتدای سال جاری میلادی به طور غیر قانونی وارد سواحل استرالیا شده اند بیش از یک سوم آنها ایرانی است.
سفیر ایران در اندونزی گفت: برخوردهای دولت استرالیا با مهاجران و پناهندگان غیرقانونی در دو سال اخیر شدت یافته و این کشور توافقاتی را با دولت اندونزی درباره اعمال نظارت و کنترلهای بیشتر داشت از طرف دیگر اعلام کرد که دولت استرالیا پذیرای این افراد نخواهد بود و آنها را به جزیره های نارو و پاپوآ منتقل میکند.
محمود فرازنده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری ایسنا، خاطرنشان کرد: قایقهای متعددی از سوی قاچاقبرها همواره در حال حرکت است. دولت اندونزی نیز در آخرین اقدام ارایه ویزا در بدو ورود را منتفی کرد که این اقدام مساعدی تلقی نمیشود. وی با اشاره به مشکلات و شرایط دشوار ایرانیانی که به صورت غیرقانونی به این کشور مهاجرت میکنند و پناهنده میشوند، گفت: این افراد شاهد مشکلات بسیار عدیدهای هستند مسائل مختلف روحی و روانی برای آنها پیش میآید که به ارتکاب جرم کمک میکند و وارد مسائلی میشوند که پیش از آن برایشان قابل تصور نبوده. حضور در کمپهای پناهجویی، ارتباط با افراد خاص مسائلی را برای آنها ایجاد میکند که به هیچ عنوان نمیتوانند در آینده جبران کننده آن باشند.
سفیر ایران در اندونزی افزود: این افراد در اثر مصرف بعضی از مواد یا مشروبات الکی جان خود را از دست میدهند و در سالهای گذشته شاهد کشته شدن جمع کثیری از این افراد به اشکال مختلف بودهایم.
فرازنده تاکید کرد: اداره مهاجرت اندونزی مرتبا به سفارت مراجعه میکنند و با آنها در تماس هستیم اگر پناهندگان ایرانی بخواهند به کشور برگردند شرایط را برای آنها فراهم میکنیم و اداره کل کنسولی و ایرانیان خارج از کشور در این زمینه فعال است.
وی افزود: باید مردم و شهروندان ما از این مسائل آگاه شوند و تحت تاثیر یکسری تبلیغات قرار میگیرند. خانواده را فریب میدهند و یا در مواردی زن خانواده فشار میآورد و خانوادهای را آواره جنگل کرده و نهایتا مغروق در دریا میکند باید از نظر اخلاقی و اجتماعی به اینها پرداخت. هیچ مرد شرافتمندی نیست که در یک کشتی شکسته زن و فرزندانش را سوار کند.
فرازنده گفت: حتی قاچاقچیهایی که به امید مقادیری پول آبروی ملت ما را میبرند دست به چنین اقدامات در اندونزی، مالزی و یا جنوب شرق آسیا نزنند و بازیچه اقداماتی که بعضا جهت بردن آبروی ملت ما انجام میشود، نشوند.
انتهای پیام
نظرات