• پنجشنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 92042012446

رو در رو با کرباسچی

خبرسازترین شهردار پایتخت به پرسش‌های ایسنا پاسخ داد

خبرسازترین شهردار پایتخت به پرسش‌های ایسنا پاسخ داد

غلامحسین کرباسچی - شهردار دهه‌های 60 و 70 و بسیاری از مدیرانش با اتهام تخلف مالی از شهرداری بیرون آمدند؛ اما خود و مدیران هم‌راهش بعد از تبرئه دیگر به هیچ مسئولیتی برنگشتند.

غلامحسین کرباسچی - شهردار دهه‌های 60 و 70 و بسیاری از مدیرانش با اتهام تخلف مالی از شهرداری بیرون آمدند؛ اما خود و مدیران هم‌راهش بعد از تبرئه دیگر به هیچ مسئولیتی برنگشتند.

اتهاماتی جنجالی و تبلیغاتی گسترده این شهردار و شهرداری آن دوران را با همه نقاط ضعف و قوت احاطه کرد در حالی که به استناد مدارک قانونی و منتشر شده از سوی مراجع قضایی عموم همکاران او از آن اتهامات تبرئه و تنها در مورد شخص وی یکی از اتهامات تایید شد. اتهامی که از نظر خودش قانونی نبوده و همه اسناد و مدارک برای مجاز بودن اقدامش موجود بود.

به هر حال آنچه در افکارعمومی از دوره شهرداری کرباسچی در خاطره‌ها مانده این است که اگر تخلفاتی هم کرد برای عمران تهران خدمت هم کرد و البته در برآیند این دو نظر تاریخ به قضاوت نشسته است.

حرف و حدیث‌های پشت سر کرباسچی از سال‌های مسئولیتش در شهرداری تهران، پرونده سازی‌ها، انفصال از خدمت و بعد دلخوری از مسئولان دوران خود که همه اینها زمینه دلزدگی برای بازگشت به پشت میز را به همراه داشته زمینه‌ای برای گفت‌وگو با او شد.

با او در این دو ساعت و اندی در مورد دوران شهردار بودنش، پروژه‌ها و اقداماتی که در آن دوران انجام داد، حواشی و اختلافات در شهرداری و با دولت و مشکلات و نواقص قوانین و آئین‌نامه‌ها در شهرداری و نظارت بر کار شهردار و شهرداری ... و در نهایت اتهامات و دادگاهی که داشت صحبت کردیم.

وی در این گفت‌وگوی تفصیلی با ایسنا که بخش‌هایی از آن امروز به صورت اجمالی منتشر می‌شود، در پاسخ به این سوال که شهردار جدید تهران باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، گفت: شهردار حتما باید مصوب شورای شهر باشد و اعضا باید کاری کنند که جایگاه شورا دراین انتخاب تثبیت شود. باید توجه داشت که این انتخاب به همراه نظارت مهم‌تر از این است که یک نفر شهردار بشود یا نشود. شورای شهر هنوز هم در بسیاری ازشهرها و کلانشهرها جزو بخش‌های متروکه محسوب می‌شود و می‌ارزد که شوراهای شهر حتی با سلیقه‌های متفاوت دست به دست هم بدهند و جایگاه شورا را حفظ کنند و نگذارند که با اختلافات دیدگاهی وسیاسی، شورا مقهور نهادها و ارگان‌های دیگر شود و شهردارشان برآنها ناظر شود.

شهردار تهران باید فردی باشد که چهره سیاسی‌اش غلبه نداشته باشد

شهردار تهران در دوران پس از جنگ تحمیلی در ادامه با بیان اینکه شورای شهر باید کار کارشناسی در انتخاب شهردار داشته باشد، نه کارسیاسی ، اظهار کرد: درست است که چهره شهردار، چهره سیاسی است ولی در همین تهران هم منهای بحث سیاسی باید فردی انتخاب شود که چهره سیاسی‌اش غلبه نداشته باشد و درعوض فردی توانمند درحوزه اجرایی و با سابقه کار در شهرداری می‌تواند موثرتر باشد. ضمن اینکه باید برنامه و دانش مناسب را برای این کار ارائه کند.

وی تاکید کرد: نباید فردی که مثلا از آموزش وپرورش آمده و خاک و گل کارگاه را نخورده و یا حتی افراد نظامی انتخاب شوند. یکبار زمینه حضور افراد نظامی دراین حوزه فراهم شده، اما نباید این روند تبدیل به یک روال شود، چراکه روحیه کار شهرداری، عمرانی و فرهنگی است. درعین حال اگر شهردارتهران ویژگی‌های فوق را نداشته باشد، سایر ارگان‌ها وسازمان‌ها نیز نمی‌توانند با او همکاری کنند و شهردار نیز نمی‌تواند درآنها اعمال نفوذ کرده و حرفی برای گفتن داشته باشد. به همین دلیل شورا باید کسی را انتخاب کند که جای هیچ تشکیکی در آنها وجود نداشته باشد و از هرحرف ‌وحاشیه‌ای دوری کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح‌طلبان چنین گزینه‌ای را برای انتخاب شهردار دارند؟ گفت: هنوزحرفی با کسی دراین رابطه نزده‌ام و صحبت خودم را دارم، ولی فکرمی‌کنم چنین گزینه‌ای ازسوی اصلاح‌طلبان وجود داشته باشد.

کرباسچی که موافق انتخاب مجدد قالیباف به عنوان شهردار تهران نیست، در توضیح آن اظهارکرد: با اینکه کسی درشهری برای سمتی رای نیاورده باشد وبخواهد دوباره درپست خود بماند، مخالفم و به نظرم خودشان نیزچنین علاقه‌ای ندارند و قبلا هم گفته‌اند که پس ازاین دوره، درشهرداری باقی نمی‌ماند. البته اگرضرورتی ایجاب کند و شورا تشخیص بدهد، می‌تواند یکی ازگزینه‌ها باشد.

معتقدم که شهردار تهران باید حداکثر در دهه 50 عمرخود باشد. این ویژگی کمک می‌کند تا با مسائل روز شهرتهران و نیاز نسل جوان و جمعیت عمده آن که زیر 35 سال هستند ارتباط بیشتری برقرار کند. مدیران گذشته هرچقدر هم که به تصور عده‌ای توانمند باشند، به درد مشورت دادن می‌خورند.

وی در عین حال تاکید دارد که اگر پیشنهاد شهرداری تهران برای خود او هم مطرح شود قبول نخواهد کرد و ادامه داد: دلیل آن هم مسائل شخصی است که به خودم برمی‌گردد. 60 سال سن دارم و دیگر بازنشسته شده‌ام و باید نیروهای جوان، توانمند و پرانگیزه وارد صحنه شوند وما هم اگر چیزی بدانیم، با دادن مشورت کمکشان کنیم. این روند باید درکل دولت هم‌ اینطور باشد.

مشروح این گفت‌وگو روز جمعه روی خروجی ایسنا قرار می‌گیرد.

غلامحسین کرباسچی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۲:۲۹

ممنون ازاينکه اين مصاحبه را انجام داديد

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۲:۵۲

اقاي کرباسچي پرونده اختلاص شما در شهرداري هنوز براي خيلي از مردم شهر جاي سوال گذاشته است لطفا به اين سوالات پاسخ دهيد و در مورد جناب اقاي دکتر قاليباف سردار سازندگي ايران و موفق ترين شهردار تهران اضهار نظر نکنيد. من اگه جاي شما بودم از اين مملکت براي هميشه مي رفتم نه اينکه در مورد موفق ترين شهردار تهران اينگونه به ناحق صحبت کنم چه خوب است بهتر خود را ببينيم.

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۴:۵۶

اختلاس عزيزم نه اختلاص!

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۷:۲۵

بهتره به جاي سردادن شعار سردار براي شهرداري که تنها با هدف راي آوردن در انتخابات رياست جمهوري همه پروژه‌ها را حتي بعضا نيمه‌تمام تبليغ و افتتاح کرد، به خدمات شاياني که شهرداراني مانند آقاي کرباسچي داشتند دقت کرد

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۴:۳۱

مايلم به عنوان يكي از كاركنان شهرداري تهران به اعضاي محترم شوراي شهر مشورت بدهم و اعلام دارم به نكات ارزنده مصاحبه " از ما گذشته و... " توجه كنيد و وي را از ليست شهردار احتمالي براي دور جديد اجتناب فرمائيد.مضافاً اينكه در خانواده بزرگ كاركنان رسمي شهرداري تهران افراد پرتوان وجود دارند كه بتوانند اين مسئوليت را بپذيرند.

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۸:۲۸

با سلام فارغ از اينكه رفتار مديريتي وي در تهران براي شهروندان از جمله گراني در آن برهه از زمان آورده وي به حساب ميايد ولي در قياس با الان كه صرفا گراني بر مردم تحميل شده بدون آنكه خدماتي افزون بر خدمات گذشته داده شده است ولي وي كه مديري خلاق و كاردان بود قرباني سياست شد و از گردونه مديران با اخلاق و عالي‌رتبه حذف هوشيارانه توسط رقيب سياسي خود شدند

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۸:۳۵

با سلام از جمله آقاي کرباسچي " نبايد فردي که مثلا از آموزش وپرورش آمده و خاک و گل کارگاه را نخورده انتخاب شوند" رنجيده‌خاطر شديم. اگر به شهردار فقط به عنوان يک فرد عمراني و نظافتي نگاه شد جمله ايشان درست است. آيا شهردار خودش کار عمراني انجام مي دهد يا بايد فردي مدير و مدبر باشد؟

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۸:۵۸

در آلمان یک شعار مدیریتی وجود داره که به زبان فارسی میشه: نقطه ضعف من، نقطه قوت توست. به همین خاطر اکثرا مدیران در آنجا همدیگر را نفی نمی‌کنند بلکه کمک یکدیگر هستند و این تفکر را می‌توان در حداقل ظاهر شهر و اقتصاد آنها دید.

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۱۹:۲۶

به نظر خيلي‌ها اگه کرباسچي نبود و تهران را از بن‌بست خارج نمي‌کرد الان خيلي‌ها مفت قضاوت نمي‌کردند

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۲۱:۵۶

فقط محسن هاشمی برای شهرداری تهران مناسب است. با توجه به سوابق مثبت ایشان علی‌الخصوص در متروی تهران و همچنین هماهنگی ایشان با رییس جمهور منتخب.

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۲۰ ۲۲:۱۴

اين نظاميهايي‌هايي که الان ميگوييد بدرد شهرداري و کارهاي اجرايي نميخورند در اصل نظامي نبوده‌اند و طبق اقتضائات و نيازهاي روز جامعه لباس نظامي پوشيده و به داد کشور و ناموس و دين اين مردم رسيده‌اند و در هر دوره طبق نيازهاي کشور ميتوانند وارد هر منصب و کسوتي شوند و به مردم و دين و کشور نه گروه و حزب خود کمک کنند و در اين راه از هيچ دشمن و اجنبي ترس و هراسي ندارند