• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۲ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 92041811307

از بین بردن بافت‌های ارزشمند معماری به اسم «فرسوده بودن»

از بین بردن بافت‌های ارزشمند معماری به اسم «فرسوده بودن»

رئیس دانشکده معماری دانشگاه سوره با بیان اینکه در حال حاضر بافت‌های ارزشمند معماری را به اسم فرسوده بودن از بین می‌برند،‌ گفت: هویت تاریخی شهرهای ما با این کار در معرض تهدید قرار دارد.

رئیس دانشکده معماری دانشگاه سوره با بیان اینکه در حال حاضر بافت‌های ارزشمند معماری را به اسم فرسوده بودن از بین می‌برند،‌ گفت: هویت تاریخی شهرهای ما با این کار در معرض تهدید قرار دارد.

امیر محمدخانی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره‌ی بازسازی فضاهای شهری گفت: اتفاقی که امروز شاهدش هستیم این است که نهادهای دست اندرکار بازسازی فضای شهری‌، تمام بافت‌های قدیمی شهر را فرسوده اعلام می‌کنند و دست به تخریب آن‌ها می‌زنند، حتی دیده شده که برای ترغیب مردم به از بین ‌بردن این بافت‌ها جایزه هم تعیین می‌کنند و هویت تاریخی یک شهر را به راحتی در معرض تهدید قرار می‌دهند.

او افزود: تشخیص بافت‌های فرسوده از تاریخی، تنها در اختیار متخصصین دانشگاهی است. نهادهایی مثل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می‌توانند با همکاری شهرداری یک بازنگری اساسی در شکل و شمایل شهر داشته باشند. البته در برخی از شهرهای بزرگ گله گذاری‌هایی صورت گرفته اما بسیاری از معماری‌های ارزشمند ما در شهرهای کوچک واقع هستند که دقت لازم در حفظ و نگهداری آن‌ها صورت نمی‌گیرد.

این کارشناس معماری همچنین به نبود یک متولی متمرکز در حوزه‌ی تغییرات و طراحی شهری اشاره و تاکید کرد: در بازسازی بافت‌ها‌، دخالت‌هایی در حوزه‌ی مدیریت شهری دیده می‌شود که دلیل آن نبود یک متولی متمرکز در حوزه‌ی تغییرات و طراحی شهری است. گاهی چندین نهاد در این زمینه فعالیت می‌کنند که همین نهادها در برخی موارد با یکدیگر در تضاد هستند و تصمیم گیری‌ها دچار چندگانگی می‌شوند.

محمد خانی ادامه داد: برای تصمیم گیری درباره‌ی تشخیص بافت‌های فرسوده از بافت‌های ارزشمند،‌ نیاز به یک شورای کارشناسی علمی در زمینه‌ی ابینه‌ی تاریخی و شهرسازی است. همچنین باید از معتمدین منطقه‌ی مورد نظر شورایی برای همکاری با نهادهای متولی تشکیل شود. البته این اتفاق از قبل از انقلاب اسلامی پیش‌بینی شده بود و بعد از انقلاب هم پیگیری شد‌، اما هنوز کار اساسی انجام نشده است.

رئیس دانشکده معماری دانشگاه سوره در ادامه به نقش فرهنگ اجتماعی در حفظ میراث فرهنگی و بناهای ارزشمند اشاره و اظهار کرد: بالا بردن فرهنگ اجتماعی در کشورهایی که برای بازسازی میراث گذشته‌ی خود برنامه دارند‌، مقدمه‌ی درک مردم برای حفظ این میراث است. دستگاه‌هایی که متولی ارتباط با فرهنگ اجتماعی و شهروندی هستند، می‌توانند با ایجاد انگیزش لازم در مردم‌، فضاهای خاص متعلق به گذشته را نگهداری کنند.

محمد خانی خاطر نشان کرد: متاسفانه در کشور ما قبل از ایجاد یک دید فرهنگی نسبت به این مساله‌، به سمت ساخت و ساز می‌روند‌، در حالی که تغییرات بسترهای اجتماعی در این زمینه باید قبل از کارهای فیزیکی صورت بگیرد.

این کارشناس معماری درباره‌ی نهادهای موثر در این حوزه هم گفت: این کارها می‌تواند توسط نهادهای متعددی که وابسته به دولت هستند یا NGOها و نهادهای مردمی انجام بگیرد البته نقش رسانه را نیز در این میان نمی‌توان نادیده گرفت. رسانه‌ها می‌توانند با بازشناسی جدید این مساله به مردم آن‌ها را به حفظ میراث معماری ارزشمند شهری ترغیب کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha