هجدهم تیرماه روز درگذشت مهدی آذریزدی - نویسنده ادبیات کودک و نوجوان - است که در تقویم رسمی کشور به نام روز ادبیات کودکان و نوجوانان نامگذاری شده است.
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نامگذاری روز درگذشت مهدی آذریزدی به نام روز ادبیات کودکان و نوجوانان با انتقادهای فراوانی از سوی نویسندگان این حوزه همراه بود.
این انتقادها از سه جهت مطرح میشد؛ یکی اینکه چرا شورای فرهنگ عمومی با نویسندگان این حوزه هیچگونه مشورتی انجام نداده و بدون اطلاع و نظرخواهی از آنها این روز را نامگذاری کرده است. نویسندگان مطرح این حوزه که برخی از آنها مسؤولیتهایی را هم دارند، افرادی چون مصطفی رحماندوست، مجید راستی، محمدرضا سرشار و بیوک ملکی در گفتوگوهایی با ایسنا از این انتخاب اظهار بیاطلاعی کردند و معتقد بودند که باید پیش از این انتخابها، با کسانی که در این حوزه فعال هستند، مشورت شود. این اعتقاد وجود داشت که برای انجام چنین تصمیمگیریای باید با فعالان عرصه ادبیات کودک و نوجوان مشورت میشد. همچنین به این موضوع اشاره شد که اینگونه تصمیمگیری، همراهی تمام نویسندگان و فراگیر شدن این روز را به همراه نخواهد داشت.
از سوی دیگر، بسیاری از جمله غلامعلی حداد عادل - رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی - نامگذاری روز درگذشت مهدی آذریزدی را مناسب نامگذاری روز ادبیات کودکان و نوجوانان نمیدانستند و معتقد بودند، دستکم باید زادروز این نویسنده به این عنوان نامیده شود؛ زیرا با توجه به روحیه کوکادکانه و اینکه قرار است این روز شادباشی برای ادبیات کودک و نوجوان باشد، نامگذاری روز درگذشت این نویسنده چندان شایسته به نظر نمیرسد.
همچنین برخی دیگر از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان معتقد بودند اگرچه مهدی آذریزدی نویسنده پیشکسوتی در این حوزه به شمار میآید، اما باید نام تعداد بیشتری از نویسندگان پیشکسوت ادبیات کودک و نوجوان مطرح میشد و آذریزدی از میان این نامها و با موافقت اکثریت انتخاب میشد.
با وجود همه این بحثها و اینکه حتا وزیر و فرهنگ ارشاد اسلامی از احتمال تغییر این روز صحبت کرده بود، اما این روز در تقویم رسمی کشور جای گرفت و امسال قرار است گرامی داشته شود. امید است نامگذاری این روز امکانی باشد برای به چالش کشیدن مشکلات عرصه ادبیات کودک و نوجوان و تلاش برای رفع مسائل این حوزه.
انتهای پیام
نظرات