• یکشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 92041609501
  • خبرنگار : 71415

بلر: ارتش مصر چاره‌ای جز سرنگونی مرسی نداشت

بلر: ارتش مصر چاره‌ای جز سرنگونی مرسی نداشت

تونی بلر در مطلبی که برای یک روزنامه انگلیسی نوشت، تاکید کرد: ارتش مصر در صورت عدم مداخله باید با هرج و مرج در کشور روبه‌رو می‌شد.

تونی بلر در مطلبی که برای یک روزنامه انگلیسی نوشت، تاکید کرد: ارتش مصر در صورت عدم مداخله باید با هرج و مرج در کشور روبه‌رو می‌شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تونی بلر، نخست وزیر پیشین انگلیس در مطلبی در روزنامه آبزرور نوشت که ارتش مصر هیچ گزینه دیگری با توجه به حضور مخالفان در خیابان‌ها به جز کنار گذاشتن محمد مرسی از ریاست جمهوری نداشته است.

وی در مطلب خود تاکید کرد: ارتش مصر تنها با گزینه ساده مداخله و یا اجازه به آشوب‌های بیشتر روبه‌رو بوده است.

اظهارنظرهای نخست وزیر پیشین انگلیس در حالی مطرح می‌شود که مصر پس از کنار گذاشتن مرسی از قدرت که سال گذشته میلادی با 51 درصد از آراء رئیس جمهور شد، به سوی درگیری داخلی بلند مدت پیش می‌رود.

اظهارات مداخله‌جویانه تونی بلر که فرستاده آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل در خاورمیانه است، در میان مسلمانان این منطقه به عنوان اظهاراتی تحریک آمیز تلقی خواهد شد.

مسلمانان مصر تحولات اخیر این کشور را یک کودتای غیر قابل توجیه که از سوی ارتش مصر سازماندهی شده می‌دانند. همچنین اظهارات تونی بلر حاکی از تحولی در طرز تفکر وی است که اکنون می‌پذیرد در برخی از پرتنش‌ترین مناطق جهان، دموکراسی لزوما باعث روی کارآمدن آن گونه دولت‌هایی که بتوان از آنها در مقابل اعتراضات مردمی دفاع کرد، نخواهد شد.

بلر تاکید کرد: با توجه به وضعیت فعلی در مصر ما باید با دولت جدید موجود تعامل داشته و به دولت جدید کمک کنیم تا تغییرات لازم را به ویژه در زمینه اقتصاد اعمال کند تا آنها به نفع مردم باشد.

وی افزود: تحولاتی که منجر به کنار گذاشتن مرسی از ریاست جمهوری توسط ارتش مصر شد تنها در مقابل ارتش مصر دو گزینه ساده را گذاشت. مداخله و یا آشوب. حضور 17 میلیون نفری در خیابان‌ها برابر با یک انتخابات نیست اما این یک تظاهر قدرت عظیم است.

بلر به نسبت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس رویکردی متفاوت داشت. در حالی که آنها ملاحظاتی را نسبت به کودتای نظامی مصر داشتند، بلر تصریح کرد که به اعتقاد وی در مجموع این کودتا اقدامی درست بوده است.

وی خاطرنشان ساخت: من یک حامی قدرتمند دموکراسی هستم اما یک دولت دموکراتیک به نوبه خود به معنی یک دولت موثر نیست. امروز کارآمدی چالش است.

بلر در سال 2003 در حالی انگلیس را وارد جنگ با عراق کرد که مخالفت عمومی گسترده‌ای با وی از جمله تظاهرات بیش از یک میلیون تن در شهر لندن صورت گرفت، اما اکنون بلر استدلال می‌کند که ابراز ناآرامی مردمی همچون اعتراضات مصر که از سوی رسانه‌های اجتماعی سازماندهی شوند، نمی‌توان نادیده گرفت.

بلر در مقاله خود نوشت: این نوعی از روح آزاد دموکراسی است که در خارج از عرف دموکراسی که می‌گوید انتخابات دولت تعیین می‌کند، عمل می‌کند. این روح دموکراتیک تا حد زیادی از سوی رسانه‌های اجتماعی که خود یک پدیده انقلابی است به جریان می‌افتد.

بلر در ادامه تاکید کرد: و همین طور این روح دموکراتیک خیلی سریع به سوی بحران می‌رود که همواره موافق میل ما و یا منطقی نیست. اعتراضات یک سیاست، یک پلاکارد و یا یک برنامه برای یک دولت نیست اما اگر دولت‌ها استدلال صریحی برای رد اعتراضات نداشته باشند، به درد سر می‌ افتند.

تونی بلر گفت: تحولات در مصر جدیدترین نمونه از تاثیر متقابل میان دموکراسی اعتراضات و کارآمدی دولت است که در همه جای جهان مشاهده می‌شود. دموکراسی راهی برای تعیین تصمیم گیران است اما جایگزینی برای اتخاذ یک تصمیم نیست.

همچنین تونی بلر با حمله به عملکرد اخوان‌المسلمین در قدرت گفت که این حزب نتوانست از یک جنبش مخالف تبدیل به یک دولت شود. اقتصاد مصر هم‌اکنون در حال سقوط است و نظم و قانون عملا ناپدید شده است.

بلر همچنین تاکید کرد که غرب باید کاملا با این منطقه از جمله با سوریه، ایران و فلسطین در تماس باشد.

وی افزود: این منازعه برای ما هم است اما خبر خوب این است که در این منطقه میلیون‌ها فرد روشن فکر و مدرن وجود دارند. آنها باید بدانند که ما طرف آنها را می‌گیریم و هم‌پیمان آنها هستیم و آماده‌ایم تا برای بودن با آنها هزینه بپردازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha