• یکشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92041609435
  • خبرنگار : 71434

واکنش‌ سیاستمداران جهان به تحولات اخیر مصر

واکنش‌ سیاستمداران جهان به تحولات اخیر مصر

به دنبال برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر و ناآرامی‌های اخیر در این کشور، رئیس‌جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه کشورش از هیچ حزب یا گروه سیاسی مشخصی در مصر حمایت نمی‌کند، گفت: ما همواره به حمایت از مردم مصر و خواسته‌های آنها در خصوص دموکراسی پایبندیم.

به دنبال برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر و ناآرامی‌های اخیر در این کشور، رئیس‌جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه کشورش از هیچ حزب یا گروه سیاسی مشخصی در مصر حمایت نمی‌کند، گفت: ما همواره به حمایت از مردم مصر و خواسته‌های آنها در خصوص دموکراسی پایبندیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه خبری اسکای نیوز عربی، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا روز شنبه گفت که واشنگتن به هیچ حزب یا گروه سیاسی مشخصی در مصر تمایلی نداشته و از هیچ حزب خاصی حمایت نمی‌کند.

وی همچنین با محکوم کردن خشونت‌های اخیر در مصر و رد ادعاهایی مبنی بر اینکه آمریکا با احزاب سیاسی مشخصی در مصر همکاری می‌کند، گفت: امیدواریم که مصر هر چه سریعتر بتواند به ثبات و آرامش برسد.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، اوباما عنوان داشت: ما همواره به حمایت از ملت مصر و خواسته‌های دموکراتیک آنها پایبندیم چرا که مسیر آینده مصر جز به دست مردم این کشور مشخص نخواهد شد.

جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه ‌آمریکا نیز در خصوص کمک‌های نظامی این کشور به مصر در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: به عقیده من ما باید کمک‌هایمان به ارتش مصر را به حالت تعلیق درآوریم چرا که ارتش مصر نتایج رای‌های مردم مصر را لغو کرد.

وی افزود: امکان ندارد خطاهایی که قبلا در حمایت از براندازی دولت‌های منتخب و آزاد مرتکب شدیم تکرار کنیم. کمک به ارتش مصر باید به حالت تعلیق درآید و ارتش باید جدول زمانی برای برگزاری انتخابات و تدوین قانون اساسی جدید مشخص کند و پس از آن ما بررسی می‌کنیم که آیا این کمک‌ها باید ادامه یابد یا خیر.

یکی از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا نیز گزارش داد، مسئولان دولت این کشور نسبت به احتمال اقدام آمریکا برای استفاده از کمک‌های نظامی‌اش به مصر به عنوان گزینه‌ای جهت اعمال فشار علیه دولت موقت مصر هشدار دادند.

بنا به گزارش این شبکه ‌آمریکایی، مقامات دولت آمریکا می‌گویند که احتمالا آمریکا از این گزینه برای وادار کردن دولت موقت جهت برقراری امنیت و برگزاری انتخابات جدید جهت بازگشت دموکراسی به مصر استفاده کند.

این شبکه تلویزیونی به نقل از یکی از تحلیلگران آمریکایی تاکید کرد که این کشور در جایگاهی دشوار قرار دارد و نمی‌خواهد که به عنوان یکی از حامیان کودتای نظامی مصر شناخته شود چنانکه این کشور تمایلی ندارد به عنوان یکی از حامیان محمد مرسی، رئیس‌جمهور برکنار شده مصر به ویژه پس از، از دست دادن حمایت‌های مردمی شناخته شود.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در تماس تلفنی با محمد کامل عمرو، وزیر امور خارجه مستعفی مصر درباره نگرانی‌های کشورش در خصوص اوضاع حقوق بشر مصر گفت‌وگو کرد.

عمرو اعلام کرد که به کری اطمینان داده است هیچ اقدامات انتقام‌جویانه‌ای در این کشور صورت نخواهد گرفت و با همه بر اساس قانون برخورد می‌شود. وی همچنین به همتای آمریکایی خود گفت که هدف اصلی ارتش مصر حفظ امنیت است.

خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز روز شنبه گزارش داد، احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه مذاکرات گسترده‌ای را با همتایان آمریکایی و قطری خود در خصوص مصر انجام داده است.

این خبرگزاری اعلام کرد: داوود اوغلو مکررا در تماس تلفنی خود با کری و خالد بن محمد العطیه، وزیر امور خارجه قطر درباره مصر و درگیری میان طرفداران و مخالفان مرسی گفت‌وگو کرده است.

نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب نیز در گفت‌وگویی تلویزیونی عنوان داشت: آنچه در مصر اتفاق افتاده به نفع همه جهان عرب است. شیوه حکومت مرسی نه قبطی‌ها و نه مسلمانان را راضی نمی‌کرد و سیاست‌های خارجه وی نیز ضعیف بود و در نهایت چیزی که در دوره حکومت اخوان‌المسلمین در مصر رخ داد، راه انقلاب مصر را منحرف کرد.

وی با تاکید بر اینکه مصر نیاز به نظامی پارلمانی دارد عنوان داشت، مرحله انتقالی نباید بیش از شش ماه به طول بیانجامد.

دبیرکل اتحادیه عرب درباره احتمال انتخاب محمد البرادعی، رئیس حزب الدستور به عنوان نخست‌وزیر موقت مصر نیز گفت: امیدوارم البرادعی نقش مهمی را در مرحله انتقالی ایفا کند.

العربی اعلام کرد که با برخی از مسئولان و شخصیت‌های بین‌المللی برای توضیح درباره حقیقت انقلاب 30 ژوئن تماس گرفته و اعلام کرده است که این انقلابی مردمی بود نه کودتای نظامی.

حمدین صباحی، موسس جریان مردمی مصر و از رهبران برجسته جبهه نجات ملی نیز با تاکید بر اینکه مردم مصر به ارتش ایمان دارند عنوان داشت، ارتش هرگز نمی‌خواهد مرحله انتقالی را اداره کند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه حوادث روز سوم ژوئیه نه یک کودتای نظامی بلکه انقلابی مردمی بود، اخوان‌المسلمین مصر را به غرق کردن مصر در جنگ داخلی متهم کرده و گفت: ما در برابر این مساله می‌ایستیم و از انقلابمان حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha