• شنبه / ۱۵ تیر ۱۳۹۲ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92041508875

با انتقاد از تاکید بر عرضه صرف پژوهش در بازار ایده و فناوری

مشاور رییس جمهور منتخب تاکید کرد: ضرورت ایجاد بازارهای نخبگی

مشاور رییس جمهور منتخب تاکید کرد: ضرورت ایجاد بازارهای نخبگی

مشاور رییس جمهور منتخب ملت ایران با انتقاد از تاکید بر عرضه صرف پژوهش در بازار ایده و فناوری کشور بر ضرورت ایجاد بازارهای نخبگی تاکید کرد.

مشاور رییس جمهور منتخب ملت ایران با انتقاد از تاکید بر عرضه صرف پژوهش در بازار ایده و فناوری کشور بر ضرورت ایجاد بازارهای نخبگی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس اکبر ترکان در مراسم افتتاحیه‌ی هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی و چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی درباره وضعیت پژوهشی کشور گفت: تحقیقات در ایران همواره در اظهارات مسوولان مورد حمایت بوده اما خروجی‌های آن مطلوب و قابل قبول نبوده است.

به گفته وی، بخش تحقیقات در ایران بیشتر در حوزه عرضه فعالیت کرده است و تقاضای تحقیقات را به فراموشی سپرده است. چنانچه بودجه‌ها همواره برای پیشرفت و یا گسترش یک حوزه تخصصی خاص به محققان اختصاص داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش میزان تحقیقات تا کنون در کشور انجام شده و پاسخگو نبوده است و بودجه‌های کشور برای آن که شان پژوهش نشان داده شود در جاهایی هزینه شده‌اند که به محصول و بازار تقاضا نرسیده‌اند.

ترکان ادامه داد: محقق باید در ابتدای تحقیق خود نگاه به بازار و نتایج تحقیق داشته باشد آنگاه دولت بتواند به‌ گونه‌ای از تحقیق حمایت کند که اگر دانش فنی آن خریدار داشت 50 درصد هزینه خرید را به عنوان حمایت کننده تقبل کند.

وی تصریح کرد: اگر چه این روش در تحقیقات بنیادی پاسخ نمی‌دهد اما راه حل اساسی و نهایی برای استفاده و گسترش تحقیقات کاربردی است.

مشاور رییس جمهور منتخب با اشاره به این که تولیدات علمی عصر حاضر تولیدات نرم است، اظهار کرد: باید به دنبال این بود که چگونه می‌توان از این محصولات نرم حمایت کرد و نحوه مالکیت آنها را تبیین کرد تا حق صاحب آن محترم شمرده شده و اقتصاد و بازار بر اساس آن تنظیم شود. پس نخستین گام برای تبدیل فن به کاربرد، مالکیت قائل شدن برای محصول است که فقها نیز این بحث مالکیت معنوی را تایید کرده‌اند.

ترکان درباره‌ وضعیت پیشبرد همزمان ایده و محصول در کشورهای پیشرفته دنیا نیز گفت: پیش قراولان تکنولوژی کار هماهنگ صاحبان ایده و صاحبان سرمایه را به صورت همزمان دارند و به اتفاق دست به سرمایه‌گذاری خطرپذیر می‌زنند.

وی افزود: توسعه بازارهای مربوط به فناوری یک بحث اساسی و جدی است تا یافته‌های علمی و فناورانه نخبگان را به عنوان یک راه جذب آنها محقق کند. یک نخبه زمانی زنده و پویاست که حیات علمی‌اش ادامه پیدا کند .

ترکان با تاکید بر ضرورت ایجاد بازارهای نخبگی توضیح داد: بازارهای نخبگی بازارهایی برای ارائه محصولات علمی و فناورانه‌ نخبگان خواهد بود که به بهتر کردن زندگی مردم منجر می‌شود.

مشاور رییس جمهور منتخب مردم در پایان ابراز امیدواری کرد دولت جدید زمینه‌ای برای گام برداشتن در حوزه فناوری که مهمترین آن می‌تواند بیوتکنولوژی باشد بیافریند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha