• شنبه / ۱۵ تیر ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92041508968

جلوگیری از تولید تراریخته ها با وجود واردات انبوه!

رییس انجمن بیوتکنولوژی:توانمندی بیوتکنولوژیست‌ها از سوی برخی مسوولان کتمان می‌شود

رییس انجمن بیوتکنولوژی:توانمندی بیوتکنولوژیست‌ها از سوی برخی مسوولان کتمان می‌شود

رییس هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران با انتقاد از آنچه کتمان توانایی بیوتکنولوژیست‌های کشور خواند بر ضرورت توقف واردات محصولات تراریخته و تولید آن با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی و تولید کنندگان داخلی تاکید کرد.

رییس هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران با انتقاد از آنچه کتمان توانایی بیوتکنولوژیست‌های کشور خواند بر ضرورت توقف واردات محصولات تراریخته و تولید آن با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی و تولید کنندگان داخلی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدعلی ملبوبی که در افتتاحیه هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی و چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی سخن می‌گفت با بیان این که وضعیت بیوتکنولوژی کشور در بعد پژوهش و تولید مقاله بسیار قابل قبول است، تصریح کرد: متاسفانه با وجود دانشمندان بسیار و تحقیقات گسترده در این زمینه ما همچنان وارد کننده بزرگ غذا در دنیا هستیم که 50 درصد این واردات را محصولات تراریخته تشکیل می‌دهند که کار اصلی ما بیوتکنولوژیست‌هاست.

به گفته رییس انجمن بیوتکنولوژی ایران، کشور در حوزه این فناوری قوانین بسیاری دارد اما هنوز تنها محصول تراریخته‌ کشاورزی کشور در غل و زنجیر باقی مانده است.

وی با تاکید بر این که بخش زیادی از بازار محصولات کشاورزی جهان را محصولات تراریخته تشکیل می‌دهد، گفت: اکنون دیگر محصولی غیر از محصولات تراریخته در دنیا وجود ندارد که ما بخواهیم آن را خریداری کنیم. کشورهایی مانند هند و برزیل اقتصاد ملی‌شان را با استفاده از این علم و فن نجات می‌دهند در حالی که کشاورزان ما تا زانو در آب آلوده به سموم فرو می‌روند چون عده‌ای حاضر نیستند برنج مقاوم به کرم ساقه‌خوار وارد بازار شود.

رییس هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی با تاکید بر توانمندی بیوتکنولوژیست‌های کشور اظهار کرد: هیچ کدام از ما ناتوان نیستیم بلکه توان ما از سوی بسیاری از مسوولان کتمان شده است. بسیاری از محصولات تراریخته‌ی تولید شده ما تا نسل سوم پیش رفته‌اند و در حیواناتی که پژوهشگاه رویان پیشگام آن بوده است به موفقیت‌های بسیار زیادی رسیده‌ایم.

ملبوبی در توضیح وضعیت فعلی استفاده از علم بیوتکنولوژی در تولید محصولات در دنیا گفت: هم اکنون 23 هزار ژنوم خاتمه یافته در دنیا وجود دارد که ما می‌توانیم برای تولید محصول و پایین آوردن قیمت‌ها از آنها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: قرار بود در سال 2015 اولین سلول مدل‌سازی شده معرفی شود اما سال گذشته این کار انجام گرفت که نتیجه آن در بیوسیستم‌ها ایجاد مدل‌های پویا و با قابلیت شبیه‌سازی خواهد بود.

رییس انجمن بیوتکنولوژی ایران با تاکید بر این که بیوتکنولوژیست‌ها اجزاء موجودات زنده را می‌شناسند و می‌توانند به خوبی آن را مدل کنند، خاطرنشان کرد: این بیوسیستم‌ها هم اکنون به تعداد زیاد در دنیا معرفی شده‌اند چنانچه طی دو سال گذشته بخش زیادی از بانک‌های اطلاعاتی را به خود اختصاص داده‌اند.

ملبوبی ادامه داد: در سال 2010 نخستین سلول مدل کامل معرفی شد که می‌توان از آن برای پیش‌بینی اتفاقات سلولی استفاده کرد.

وی با اشاره به این که هر سال 10 تا 20 هزار نوع گیاه تراریخته در جهان آزمایش می‌شود، تاکید کرد: دنیا به سمت مهندسی ژنوم پیش می‌رود و این یعنی این که بیوتکنولوژیست‌ها می‌توانند موجودی بسازند که کاری را که انسان می‌خواهد انجام دهد.

ملبوبی ادامه داد: افزایش جمعیت، افزایش تقاضا برای منابع، تغییرات اقلیمی و جهانی شدن ما را به استفاده از فناوری‌های نوین ناگزیر می‌کند و این مساله ارتباطی به گروه‌های سیاسی و سلیقه‌های خاص ندارد.

رییس هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی با انتقاد از واردات آزاد محصولات تراریخته تصریح کرد: این واردات آزاد در حالی است که بیوتکنولوژیست‌ها 9 سال است نمی‌توانند محصولات خود را تولید کنند و آن وقت با هیاهوی تمام یک گلخانه‌ی ناچیز تراریخته راه‌اندازی شده و تبدیل به سنبل بیوتکنولوژی ایران می‌شود.

رییس انجمن بیوتکنولوژی تصریح کرد: ما امیدواریم در دولت «تدبیر و امید» این راه باز شود و حقیقتا ما به روزنه‌های اندک امید چشم دوخته‌ایم.

وی در پایان با تاکید بر ضرورت حل مشکل ثبت اختراع و صدور مجوز اظهار کرد: امیدواریم دوران مظلومیت و مهجوریت بیوتکنولوژی به سر آمده باشد و ستاد زیست فناوری علی‌رغم آنچه که تا کنون بوده، کارایی خود را به دست بیاورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha